← Terug naar je mening categorie

DIY Pro-tip: zorg voor de juiste hulpmiddelen voor de taak

juiste gereedschappen productie

Het is altijd het beste om de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Als je het leuk vindt om een ​​beetje DIY te doen zoals ik, dan heb je deze les waarschijnlijk op de moeilijke manier geleerd ... net als ik. Of het nu gaat om het zagen van tegels voor een badkamervloer, het zagen van hout voor een terras of een keukenkast, of om het even welk aantal andere doe-het-zelfprojecten, we zijn allemaal experts aan het eind.

Dat is nadat we van alle normale fouten hebben geleerd - fouten die de juiste tool ons had helpen voorkomen. Uiteindelijk vergelden die fouten aanzienlijke tijd en materialen ... en een beetje trots om op te starten.

Als gevolg daarvan heb ik geprobeerd het gebruik van de juiste hulpmiddelen vooraf te overwegen voordat ik thuis een baan start en dan koop, leen of huur ik. Negen keer uit 10 bespaart de juiste tool tijd, ontbering en een veel professionelere afwerking.

Bij toepassing in onze professionele levens, slaagt dezelfde DIY-mentaliteit er vaak niet in het juiste effect te bereiken. Dat is vooral zo als de juiste tools niet worden gebruikt. Mijn collega's in de Verenigde Staten hebben me ondervraagd tijdens een recent bezoek aan de site, waar ze een klant hadden getraind in het gebruik van onze PID-tuningsoftware.

De site had de software een paar jaar geleden gekocht, maar deze was ongebruikt gebleven om redenen die snel duidelijk werden. Na een korte tutorial gingen mijn collega's verder met het tunen van een PID-controller. In slechts vijf minuten hebben ze de procesgegevens benaderd, de dynamiek gemodelleerd en nieuwe afstemmingsparameters gegenereerd.

Met een supervisor in de buurt merkte een technicus op dat hij de waarde van de software niet zag omdat hij een expert was in het afstemmen van loops. Dezelfde ingenieur merkte toen op dat hij dezelfde hele loop handmatig had afgestemd gedurende een periode van twee dagen en dezelfde resultaten behaalde. Degenen die aandacht schonken, hoorden de waardepropositie van het hulpmiddel luid en duidelijk: dezelfde expertresultaten in 1 / 192nd van die tijd.

Zoals de meeste dingen om ons heen, maakt de productie-automatisering voortdurend veranderingen door. Als beoefenaars moeten we gelijke tred houden. Veel hulpmiddelen die de markt betreden, zijn gebaseerd op software en kunnen uitdagingen vormen voor degenen onder ons die eerder zijn geboren ... laten we het overlaten, meer ervaren. Stel je de volgende situatie voor:

doeltreffendheid


Het merendeel van de beoefenaars van deze tijd werd volwassen en tegelijkertijd werden computers een hoofdbestanddeel van industriële omgevingen overal. Die computers hielpen zowel routinematige als complexe operaties op fabrieksbasis te automatiseren. Wat nog belangrijker is, ze deden die operaties efficiënter.

We zijn een nieuw tijdperk ingegaan van "Industrie 4.0" en dat plaatst data als de sleutel tot succes. In gevallen waarin gegevens beschikbaar zijn, is software vaak de juiste tool voor de taak. Net als het voorbeeld van de PID-tuning hierboven, kan software het werk efficiënter uitvoeren en vergelijkbare expertresultaten produceren. Net zoals ingenieurs zich aanpasten aan de komst van de computer - of zich buiten zagen kijken - moeten we ons aanpassen aan de hedendaagse technologieën.

DIY-hulpmiddelen

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van handmatige technieken is altijd belemmerd door herhaalbaarheid of ons onvermogen om precies te zijn. Het is in het bloed van een behandelaar om op een subjectieve manier gegevens in te schatten en te buigen om aan de onmiddellijke behoefte te voldoen. Dat is wat de meeste handmatige PID-afstemmingsmethoden zijn: schatting. De huidige eis voor geoptimaliseerde prestaties vereist meer dan ruwe schatting.

Waar wij beoefenaars onze limieten hebben, heeft software de mogelijkheid om gigabytes aan gegevens sneller en met veel meer nauwkeurigheid en herhaalbaarheid te berekenen. Het tijdperk van Big Data en IIoT genereert steeds meer gegevens die eindresultaten nauwkeuriger kunnen maken. Toekomstig succes hangt samen met ons vermogen om die tools effectief te benutten.

Veiligheid

Bij optimalisatie wordt de productie dichter bij de toleranties gebracht en wordt de ruimte voor fouten verder beperkt. Om veilig te kunnen optimaliseren, is het absoluut essentieel dat diezelfde processen zowel efficiënt als nauwkeurig worden beheerd. Het is essentieel dat hun prestaties voortdurend worden gecontroleerd en dat voorafgaande waarschuwing wordt gegeven voor elke verslechtering van de prestaties.

Het gebruik van de beste gereedschappen is altijd het juiste geweest om te doen vanuit het oogpunt van veiligheid. Ik wil een voor een naar huis gaan nadat mijn dag voorbij is. De softwaretools van vandaag geven mij het vertrouwen dat ik het juiste antwoord krijg.

DIYers waarderen de voordelen van het gebruik van de juiste tools voor een bepaalde taak. We ervaren allemaal dat gevoel van trots wanneer het project is voltooid. Onze tevredenheid is nog hoger wanneer het goed is gedaan zonder onnodige vergissingen en vertragingen.

Net zo zeker als tools een DIY-er kunnen helpen een project op tijd en binnen het budget af te maken, weten diegenen van ons die in het productieproces werken, dat de juiste hulpmiddelen ons kunnen helpen dezelfde doelen te bereiken. Hoewel de industrie onder onze voeten verandert, kunnen we klaar zijn voor de uitdaging.

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien geeft inzicht in procesbeheersing en automatisering die zijn oorsprong vindt in zijn ervaringen in de militaire luchtvaart, offshore-olie en -gas, precisie-farmacie en de vervaardiging van halfgeleiders. Zijn opleiding aan de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019