← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Fulton's VSRT helpt bij het verbeteren van de efficiëntie bij Fillongley's bronwater bottelarij

fillongley bronwater bottellijn

Fillongley Spring Water beschikt over een van de meest efficiënte bottelarijen in het Verenigd Koninkrijk en biedt een snelle en kosteneffectieve manier voor distributeurs van flessenwaterkoelers om toegang te krijgen tot het hoogwaardige product dat hun klanten verlangen.

Maar met de vraag naar gebotteld koeler water toenemend, had Fillongley een nieuwe bottellijn nodig. Omdat de twee bestaande Fulton-ketels echter niet in staat waren de streeftemperatuur voor de wasstraat van de nieuwe fabriek te bereiken, ging Fillongley op zoek naar alternatieve oplossingen voor stoomopwekking.

fillongley bronwater bottelen line2

In een commentaar op Fillongley Spring Water, technisch en kwaliteitsmanager Martin Whitehead: "We hebben gekeken naar verschillende alternatieven - waaronder verticale en horizontale verwarmingsketels met vlampijpen - maar met advies van onze hoofdaannemers en installateur, een beslissing om een ​​van de onlangs geïntroduceerde VSRT van Fulton te specificeren -30 stoomketels werden gebruikt en de resultaten overtreffen de verwachtingen! "

In plaats van twee ketels voor de waslijn te gebruiken, wordt nu een enkele VSRT-ketel gebruikt om een ​​verhoogde doeltemperatuur van 60 ° C voor het reinigingsmiddel te bereiken. De combinatie van de nieuwe lijn en de energie-efficiënte VSRT van Fulton betekent ook dat het bedrijf in staat is geweest de doorvoer van de lijn met 40% te verhogen - van 1,200-flessen per uur naar 2,000 - en Fillongley heeft het gasverbruik met ongeveer een derde verminderd.

fillongley bronwater bestaande installatie

"Een vermindering van het gasverbruik was niet iets dat we wilden bereiken, dus dit is een echte bonus voor het bedrijf en betekent dat de terugverdientijd voor de bottellijn wordt verlaagd." zegt Martin.

Het is binnen de flessenwasmachine dat via een warmtewisselaar stoom van de VSRT verticale boiler van Fulton wordt gebruikt om het wasmiddel te verwarmen. Het bedrijf nam ook het besluit om de bestaande verticale stoomketels te behouden voor dienstdoende stand-by-doeleinden.

De VSRT is de eerste stoomketel die voortkomt uit de nieuwe 'PURE Technology'-benadering van Fulton, een initiatief dat heeft geresulteerd in een wereldprimeurontwerp dat duurzaam is, lang meegaat en standaard beschikt over de hoogste efficiëntiewaarden en ultra-lage NOx-emissies. Deze nieuwe aanpak heeft als doel de warmteoverdracht te verbeteren, toonaangevende efficiëntie te bieden, de stoomkwaliteit te verbeteren en de NOx-emissies te verminderen.

vulongley bronwater vsrt

In plaats van producten zoals de J-serie verder te verbeteren om deze doelen te bereiken, daagt PURE Technology - het hoogtepunt van Fulton's schone leisteen benadering van ontwerp - de industriële status quo op conventionele ketelontwerp uit door technische oplossingen die geschikt zijn voor gebruik en volledig zijn. geoptimaliseerd voor alle toepassingen.

Meer informatie over Fulton's VSRT is te vinden op Hun website, door te bellen naar + 44 (0) 117 972 3322 of e-mailen [Email protected].

Fulton Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link