← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Inspectie van de diepvriezerisolatie - thermische beeldvorming houdt de energiekosten laag

warmteverliezen door verkeerd aangesloten verbindingen

Hoe belangrijk ze ook zijn voor het opslaan van hoeveelheden levensmiddelen, commerciële inloopvriezers verbruiken veel energie. Het is dus absoluut noodzakelijk dat dit verbruik tot een minimum wordt beperkt door ervoor te zorgen dat de temperatuur in de vriezer niet wordt aangetast door een breuk in de isolatie van de vriezer.

Thermische beeldvorming is hiervoor de ideale technologie en het proces is vrijwel hetzelfde als het opsporen van fouten bij het bouwen van textiel. Het enige verschil is de richting van de warmte. Bij het inspecteren van een gebouw zal een thermograaf doorgaans letten op warmte die van de binnenkant van de structuur naar buiten lekt. Maar bij koeleenheden is het belangrijkste vereiste om te detecteren dat warmte naar binnen lekt.

In veel gevallen ligt het probleem bij een gebrekkige constructie, zodat zelfs de bedrijfskosten van nieuwe diepvriezers onnodig hoog kunnen zijn. Vaak worden verbindingen tussen de isolatiepanelen niet voldoende beschermd, waardoor er warmtebruggen ontstaan. In oudere units zijn isolatiefouten gebruikelijk vanwege slijtage, maar in beide gevallen kan thermische beeldvorming het probleem in een oogwenk zien. De kwaliteit van de infraroodcamera is echter de sleutel tot het succes van deze toepassing.

Onjuist lassen

Onjuist laswerk heeft in dit gedeelte van de vriezerisolatie warmteverliezen veroorzaakt, zoals wordt weergegeven in dit thermische beeld.

Het Nederlandse adviesbureau Thermografisch en Adviesbureau krijgt veelvuldig de opdracht om thermische inspectie van commerciële diepvriezers uit te voeren en de woordvoerder legt uit: "Thermische gevoeligheid, nauwkeurigheid en resolutie zijn cruciaal voor de nauwkeurige detectie van koudebruggen. U moet kunnen interpreteren wat u in een thermisch beeld ziet en als u een warmtebeeldcamera gebruikt die zich onder 640 x 480 pixels bevindt, mist u informatie die u nodig hebt om de juiste conclusies te trekken. "

De meest geavanceerde FLIR warmtebeeldcamera die het adviesbureau voor zijn werk gebruikt, combineert een hoge resolutie met 30mK thermische gevoeligheid en een nauwkeurigheid van ± 2 ° C. En een ander belangrijk kenmerk voor vriezerinspectie dat het bedrijf citeert, is het kalibratiebereik.

"Onze FLIR-camera is gekalibreerd tot een minimumtemperatuur van -40 ° C en dit is erg belangrijk om een ​​nauwkeurige temperatuurmeting te garanderen. De meeste diepvriezers worden op een temperatuur tussen -20 ° C en -30 ° C gehouden. Sommige vriezers koelen hun inhoud echter tot -50 ° C of zelfs -60 ° C en de FLIR-camera kan nog steeds isolatielekken visualiseren. "

onjuist aangesloten verbindingen

Thermisch beeld toont een voorbeeld van onjuist aangesloten verbindingen tussen isolatiepanelen, waardoor er sprake is van warmtelekkage.

"Hoogwaardige warmtebeeldcamera's en goede training hebben een prijs, maar ze zijn het geld zeker waard", besluit de woordvoerder. "We hebben verschillende FLIR-camera's die worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van bouwen, industrieel onderhoud en HVAC-systeeminspectie tot het detecteren van waterinsijpeling in vliegtuigcomposietmaterialen. Onze camera's zijn voortdurend onderweg van site naar site. "

FLIR Systems Ltd
2 Kings Hill Avenue, Kings Hill, West Malling, Kent ME19 4AQ. Verenigd Koninkrijk
Tel: + 44 (0) 1732 220011
Fax: + 44 (0) 1732 220014
E-mail: [Email protected]
Web Site: www.flir.co.uk

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link