← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Voedselveiligheid versterkt door Fortress Acquisition

vijf rijstroken met meerdere diafragmaopeningen

Op PPMA Total Show 2019, stand B01, zal Fortress Technology details lanceren over zijn nieuwste onderneming met langlopende partner Sparc Systems. Fortress heeft onlangs de specialist in tel-, weeg- en inspectiemachines gekocht.

Door deze samenwerking te formaliseren, zullen beide bedrijven zich concentreren op hun collectieve sterke punten op het gebied van voedselveiligheid, door innovatieve en op maat gemaakte inspectieapparatuur te ontwikkelen. Bestaande en toekomstige klanten zullen profiteren van hogere voedselkwaliteitsborging, minder afval, grotere transparantie van de toeleveringsketen en realtime voedselproductie en traceerbaarheid van verpakkingen, beweert Phil Brown, European Managing Director van Fortress Technology.

Naast een uitgebreide portfolio van geavanceerde systemen voor detectie van voedingsmetalen, biedt Fortress nu klanten volledig geïntegreerde, hoogwaardige controleweging, etiketinspectie, röntgen- en controle- en detectiesystemen. Enkele jaren geleden pasten beide bedrijven hun technische bekwaamheid toe om 's werelds eerste Ferrous-enige vijfledige multi-aperture metaaldetector te lanceren in combinatie met een vijfbaans Sparc controleweger.

Dit innovatieve concept werd beschouwd als een technische triomf. Toch is het slechts een van de vele projecten van klanten waarmee Fortress en Sparc sinds 2005 hebben samengewerkt. Phil benadrukt dat hij veel meer opwindende innovaties verwacht na hun joint venture.

Catering gericht op toekomstige verwerkingstrends, strenge praktijkrichtlijnen en voedselveiligheidswetten op de Europese markten, het partnerschap tussen Sparc en Fortress zal ten goede komen aan zowel voedingsproducenten, detailhandelaren als consumenten. Naast de uitroeiing van vervuiling, zal het team zich concentreren op de integratie van visuele technologieën om de traceerbaarheid te vergroten, systemen om te zorgen voor naleving van weegwetgeving en afzonderlijke bedieningspanelen voor operationeel gebruiksgemak en real-time productiebewaking.

interceptor df

De nieuwe Interceptor DF te zien op PPMA Total 2019 gebruikt meerdere veldpatronen om producten tegelijkertijd en verticaal te inspecteren

"Er is een natuurlijke synergie tussen Fort en Sparc," reacties Phil. "We zijn beide leveranciers van maatwerkoplossingen. Ongeacht de uitdaging, we zullen het collectief aanpakken, onze R & D samenbrengen, innovatieve inspectiesystemen creëren die inspelen op de marktvraag en nieuwe voedselveiligheidsprocedures. "Beide bedrijven zullen hun bestaande merknaam in de nabije toekomst behouden.

Bovendien zal Fortress de nieuwste metaaldetector-doorbraak van de PPMA Total publiek debuut - de Interceptor DF. Ontworpen om hoogwaardig voedsel met een laag profiel verticaal en horizontaal tegelijk te inspecteren, qua prestaties, komt niets anders in de buurt van de Interceptor DF wanneer wordt gezocht naar dunne, niet-sferische metaalverontreinigingen in producten, beweert Phil.

Bezoek PPMA Total Show 2019, sta B01 voor meer informatie.

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link