← Terug naar categorie Vloeistoffen en vloeistoffen

Glasvezelbuis versus PVC: wat is het verschil?

glasvezel conduit-vs-pvc

Glasvezelbuizen (versterkte thermohardende harsbuizen of RTRC) kunnen kostenbesparingen en vele andere voordelen bieden. Deze voordelen maken glasvezelkanalen beter dan andere leidingmaterialen, zoals PVC. Aannemers, ingenieurs en projecteigenaren in verschillende industrieën maken gebruik van glasvezelbuizen om hun installaties te verbeteren. Het gebruik van dit lichtgewicht maar toch sterke materiaal kan u helpen om een ​​succesvolle langetermijninfrastructuur op te bouwen en geld te besparen in het proces.

De voordelen van glasvezelbuizen versus PVC

Als je het vergelijkt glasvezelbuizen voor de meer traditionele PVC, zult u meteen de verschillen gaan zien. RTRC biedt directe kostenbesparingen en een langere levensduur in verschillende omstandigheden. Glasvezel is zeer lichtgewicht, vooral in vergelijking met met PVC gecoate staaltjes - 15 keer dus eigenlijk! Ondanks het lichtere gewicht, levert het geen kracht op. Dit helpt de installatiekosten te verlagen. Het zal ook zijn oorspronkelijke vorm behouden, zelfs na compressie of impact. Glasvezel is een zeer aan te bevelen optie om te voorkomen dat kabels doorbranden. Het heeft ook een lagere wrijvingscoëfficiënt dan PVC - of een ander op de markt verkrijgbaar leidingsysteem.

De productie van glasvezelbuis

De voordelen van het kiezen van glasvezelkanalen boven PVC beginnen tijdens de productiefase. Het constructieproces begint met het wikkelen van glasfilamenten die onder spanning staan ​​over een doorn. Deze strengen worden vervolgens in een specifiek patroon uitgelegd en met hars doordrenkt terwijl ze op de doorn worden gewikkeld. Nadat de juiste dikte is bereikt, wordt het materiaal uitgehard bij een hoge temperatuur. Dit zorgt voor de nodige kracht. Uiteindelijk zorgt het proces voor een lichtgewicht maar toch sterke kabelbuis die duurzamer is dan de andere opties die er zijn.

Meerdere industrieën kiezen voor Fiberglass-leidingen

Glasvezel groeit de laatste jaren enorm, omdat aannemers in meerdere industrieën proberen de projectkosten te verlagen, hun installaties te stroomlijnen en langdurige prestaties te bevorderen. Het wordt het meest populaire kanaal voor ingenieurs. Deze toename in gebruik, in vergelijking met PVC, zal voor elke branche anders zijn.

De transportindustrie is bijvoorbeeld begonnen te vertrouwen op glasvezelbuizen voor een betere elektrische veiligheid in hun tunnels. De industrie kiest vaak een fenolisch materiaal met een brandduur van twee uur. Dit betekent dat de conduit door de test is gegaan om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen temperaturen van 1,850 graden Fahrenheit gedurende maximaal twee uur.

Een ander voorbeeld zijn nutsbedrijven. Ze maken gebruik van de lage wrijvingscoëfficiënt van RTRC, evenals de weerstand tegen corrosie en impact.

In de tussentijd houden datacenters met name van de prestaties van glasvezelbuizen tijdens het doorbranden van kabels. RTRC kan ook worden gebruikt in de havenautoriteit, mijnbouw, commerciële en industriële, pijpleidingen en petrochemische industrieën.

The Differences Compound Between Fiberglass en PVC

In vergelijking met PVC hebben glasvezelbuizen een aangeboren attribuut van verhoogde veiligheid. Het zal de draad niet lassen of smelten aan het binnenste deel van de leiding tijdens foute omstandigheden. Het maakt ook geen schadelijke halogenen vrij wanneer het brandt. Bovendien is het een betere isolator. Vanwege het lichtere gewicht, de gemakkelijkere en snellere installaties en de voordelen voor de veiligheid, wilt u mogelijk glasvezeldoorvoer overwegen bij het starten van uw volgende project.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link