← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Fast oil in water analysis would help fracking

Onsite analysis

Relatief kleine hoeveelheden koolwaterstoffen kunnen enorme hoeveelheden waterbronnen verontreinigen, dus een snelle analyse van olie op water ter plekke is een belangrijke beschermingsmaatregel in een breed scala van toepassingen zoals fracken en die met betrekking tot de productie, hantering, opslag en distributie van oliën en brandstoffen.

Quantitech-bedrijfsleider Keith Golding zegt: "Als fracking populair wordt in het VK, is analyse op locatie nodig om de milieuaspecten van degenen die tegen de techniek zijn te sussen."

Met meer dan 2,200 draagbare InfraCal TOG / TPH-analysators wereldwijd gebruikt, zegt Golding: "De belangrijkste reden achter de populariteit van dit instrument is dat het gebruikers in staat stelt om nauwkeurige tests ter plaatse uit te voeren zonder de kosten en vertraging van laboratoriumanalyses op te hoeven lopen. In het geval van fracken, zouden snelle resultaten aantonen dat er geen besmetting heeft plaatsgevonden of een snelle reactie mogelijk is op lekkage of lekkage van vervuild water. "

Een Amerikaans rapport, gepubliceerd 15 op 2012 van februari, belicht het belangrijke potentieel van "fracken" om de energiezekerheid te beschermen, maar waarschuwt dat de techniek in controverse verkeert is na bewering dat fracking schade aan de gezondheid en het milieu veroorzaakt. Fracking maakt gebruik van water onder hoge druk vermengd met deeltjes en chemicaliën om gasrijke schalieblokken van elkaar te scheiden, meer dan een kilometer onder de grond. De hoeveelheid water gebruikt in en geproduceerd door hydraulisch breken van leisteengasbronnen is in miljoenen liters per putje. Of het water nu wordt afgevoerd voor verwijdering of opnieuw wordt gebruikt voor herinjectie, de flowback of het geproduceerde water moet worden voorbehandeld om resterende olie uit het water te verwijderen.

Portable, lightweight and battery powered, the InfraCal TOG/TPH Analysers enable oil in water testing at the well site in less than 10 minutes. Testing requires a few simple steps that can be performed by non-technical personnel; the water is simply mixed with the extraction solvent, shaken, and then presented to the InfraCal Analyser for measurement.

The same InfraCal TOG/TPH Analyser can also be used for TPH in soil if a spill or pond leak occurs, to determine the area of contamination.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Quantitech Ltd
Business Center Twente
Oude Wolverton Road
Leeds
MK12 5NP
t. 01908 227722
f. 01908 227733
E-mail [Email protected]
Website: www.quantitech.co.uk

Quantitech

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.