← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

Fail-safe applicaties geïntegreerd in engineering framework

Stap 7 Veiligheid geavanceerd

Siemens Industry Automation & Drive Technologies (IA & DT) heeft de engineering van fail-safe-applicaties geïntegreerd in haar engineering framework, de TIA Portal.

Onder de 'Step 7 V11 gebruikersinterface' biedt de nieuwe engineeringtool Step 7 Safety Advanced nu de vereiste configuratie- en programmeerhulpmiddelen voor het maken van een veiligheidsgerelateerd programma. De nieuwe engineeringtool voor veiligheidstaken maakt gebruik van de standaard projectstructuur van Step 7 V11 en biedt hetzelfde bedieningsconcept als voor het maken van standaardprogramma's. Dit versnelt het vertrouwd maken van de gebruiker. Bovendien vereenvoudigt de geïntegreerde bibliotheek, met TÜV-gecertificeerde functieblokken voor alle gangbare veiligheidsfuncties, het maken van programma's.

In verband met aangepaste handtekeningen voor de apparaatparameters ondersteunt het bibliotheekconcept interne standaardisatie en vereenvoudigt het de validatie van veiligheidsgerichte toepassingen. De veiligheidsadministratie-editor van de nieuwe Step 7 Safety Advanced-engineeringtool vereenvoudigt de administratie, weergave en wijziging van veiligheidsgerelateerde parameters. De editor biedt de programmeur te allen tijde een snel overzicht met gestandaardiseerde en geïntegreerde identificatie van alle veiligheidsgerelateerde objecten.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.siemens.com/tia-portal

Siemens Industry

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.