← Terug naar drukmeet- en regelcategorie

Energiebeheer voor verhoogde plantefficiëntie

Magnetrol

Een van de belangrijkste componenten voor het verlagen van de bedrijfskosten en het verminderen van energieverspilling, is het identificeren van sleutelgebieden van een fabriek waar het benutten van de eigenschappen van een technologie in een bepaald scenario het meest ingrijpende effect heeft op de efficiëntie, met een meetbaar rendement op die investering - tot een periode van twee jaar.

Gekocht brandstof- en elektriciteitsverbruik zijn twee gebieden waar eventuele verbeteringen in efficiëntie rechtstreeks van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. De mogelijkheid om de eindgebruiklocatie van brandstof in een faciliteit te controleren, evenals de verbruiksspecificaties voor individuele toepassingen - voornamelijk de ketel - kan inzicht bieden in potentiële verbeterpunten. Een soortgelijke uitspraak kan worden gedaan voor elektriciteitsverbruik: reducties kunnen worden gerealiseerd door eenvoudig te identificeren waar de energie verloren gaat.

Op het gebied van energiebeheer kan het vermogen om verbrandingslucht, brandstofgasstroom en perslucht beter te volgen, helpen bij het identificeren van verliezen die op korte termijn de winstgevendheid van een installatie kunnen beïnvloeden. De twee sleutelzinnen bij de bespreking van instrumenten voor het bovengenoemde zijn 'kosteneffectief' en 'rendement op investering'. Zonder twijfel kan elke situatie worden opgelost als er voldoende financiële middelen in de richting worden gegooid. Het idee is om het voordeel in de kortst mogelijke tijd te realiseren tegen de meest redelijke kosten. Massastroommeters voor thermische dispersie voldoen aan deze criteria.

Thermische massastroommeters worden voornamelijk gebruikt in lucht- en gasstroommetingstoepassingen. De meters bestaan ​​uit een zender en een sonde met temperatuursensoren (RTD's) die zich in de pinnen aan de onderkant van de sonde bevinden. De referentiesensor meet de procestemperatuur en de andere sensor wordt verwarmd tot een specifieke temperatuur boven de referentie. Naarmate het debiet toeneemt, wordt warmte van de verwarmde sensor verwijderd. Meer vermogen wordt dan op de verwarmde sensor toegepast om het temperatuurverschil te handhaven. De relatie tussen vermogen en massadebiet wordt vastgesteld tijdens fabriekskalibratie.

Thermische massastroommeters hebben veel functies die bijzonder geschikt zijn voor energiebeheer. Afgezien van een voordelige aankoopprijs, zijn ze eenvoudig te installeren en beschikken ze over kalibratiecontroleprocedures die in het veld kunnen worden uitgevoerd, met lage totale eigendomskosten. Ze zijn een van de weinige technologieën die de massastroom rechtstreeks meten zonder dat daarvoor druk- of temperatuurcompensatie nodig is. Dankzij een sterk signaal bij lage debieten / lage drukken met een hoge turndown kan de technologie overal in de fabriek worden gebruikt, inclusief belangrijke processen zoals verbrandingsluchtstroom, brandstofgasstroom en perslucht.

Download de whitepaper voor stoomgeneratie en klik op voor meer informatie over energiebeheer en andere stoomgeneratietoepassingen hier.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link