← Terug naar drukmeet- en regelcategorie

De draadloze manometers van Emerson moderniseren de bronbewaking en verbeteren de veiligheid bij de Prudhoe Bay-eenheid van BP Alaska

emerson draadloze manometers

De prijs voor milieubeheer erkent het vermogen van de technologie om snellere responstijd en verbeterde veiligheid te bieden dankzij beter zicht op putomstandigheden

De Alaska Oil and Gas Association heeft het 'Alaska Oil & Gas Project of the Year for Environmental Stewardship and Innovation' toegekend aan het Prudhoe Bay Unit Well Operating Limits Project van BP Alaska. Het driejarige programma begon in 2016 en betrof de veldbrede installatie van Emerson's Rosemount ™ draadloze drukmeters in het Prudhoe Bay-veld, waardoor de monitoring van de putten kon worden getransformeerd.

Rosemount draadloze manometers dragen bij aan verminderd personeels- en milieurisico door verbeterd zicht op de putintegriteit te bieden zonder de noodzaak om fysiek de put in te gaan en het personeel te beschermen tegen potentieel gevaarlijke omstandigheden. Bovendien zorgen geautomatiseerde realtime gegevens en meer inzicht in het proces voor vroegtijdige melding van putafwijkingen, waardoor het risico op een gebeurtenis wordt verminderd.

Het Alaska Oil & Gas Project of the Year for Environmental Stewardship and Innovation eert een Alaska-project dat superieur milieubeheer demonstreert in ontwerp, constructie of exploitatie, en / of een innovatieve aanpak die een nieuwe standaard zet voor ontwerp, constructie of exploitatie van de industrie in Alaska.

BP werkte nauw samen met Emerson en PCE Pacific, Inc. en installeerde meer dan 3,500 Rosemount draadloze drukmeters op stroomopwaartse putkoppen in Prudhoe Bay voor het hele jaar door externe drukbewaking. Rosemount-meters zijn geselecteerd vanwege hun betrouwbaarheid, draadloze communicatiemogelijkheden, gemakkelijk leesbaar lokaal display en vereenvoudigde installatie.

De Rosemount-meters vervingen de bestaande mechanische drukmeters die personeel nodig hadden om handmatige metingen uit te voeren op meer dan 1,700-putten onder potentieel gevaarlijke omstandigheden vanwege het extreme weer in Prudhoe Bay, dat soms 50 graden onder nul Celsius kan bereiken.

De geautomatiseerde draadloze gegevens geleverd door Rosemount Wireless Manometers bieden updates met een snelheid van eenmaal per minuut, in tegenstelling tot de frequentie van de mechanische meters per dag. De granulariteit en directheid van de gegevens is waardevol geweest voor het verbeteren van het putbeheer, het verkorten van de responstijden en het voorkomen van potentiële gebeurtenissen. Dit heeft ook bijgedragen aan het verminderen van handmatige gegevensinvoer. Bovendien namen zowel de gegevenskwaliteit als de leesfrequentie toe ten opzichte van de vorige handmatige methoden.

BP en Emerson blijven samenwerken aan extra mogelijkheden om de efficiëntie van de Prudhoe Bay-eenheid van BP Alaska te vergroten.

Contactgegevens
[Email protected]
Emerson.com

Emerson Automation Solutions

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link