← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Emerson's New Hybrid Laser Process Gas Analyzer verlaagt kosten voor continue emissiebewaking

hybride laserprocesgasanalysator

De Rosemount ™ CT4400 Continuous Gas Analyzer is speciaal gebouwd om dure legacy-meetsystemen te vervangen, en vereist geen verbruiksartikelen en minimaliseert onderhoud

Te midden van toenemende compliance-eisen voor emissiemonitoring en stikstofoxide (NOx) metingen in industriële toepassingen, hebben bedrijven nu de mogelijkheid om verder te gaan dan dure verbruiksgoederen en complexe gasmonsterbehandeling in verband met verouderde, verouderde meetsystemen.

Emerson's nieuwe Rosemount ™ CT4400 continue gasanalysator is 's werelds eerste speciaal gebouwde Quantum Cascade Laser (QCL) en Tunable Diode Laser (TDL) analyseapparaat ontworpen om bedrijven te helpen bij het verlagen van de eigendomskosten en het nauwkeurig rapporteren van emissies in milieumonitoringtoepassingen die standaardcomponenten meten, zoals stikstofmonoxide (NO), stikstofdioxide (NO2), zwaveldioxide (SO2), koolmonoxide (CO), koolstofdioxide (CO2) en zuurstof (O2).

Geoptimaliseerd voor koude en droge toepassingen bij omgevingsdruk, biedt de Rosemount CT4400-analysator de voordelen van QCL / TDL-technologie, inclusief hoge gevoeligheid, nauwkeurigheid, verbeterde stabiliteit en lage driftprestaties in een configuratie die snelle, gemakkelijke integratie in bestaande installaties mogelijk maakt infrastructuur.

"Onze klanten zijn op zoek naar een betere manier om emissies te meten zonder de aanhoudend hoge kosten of behoefte aan frequente kalibratie en complexe monstervoorbereiding waarvoor NOx-converters of ozongeneratoren nodig zijn", zegt Paul Miller, managing director voor Rosemount Quantum Cascade laseranalysers, Emerson Automation Oplossingen.

"De Rosemount CT4400 Continuous Gas Analyzer geeft hen een antwoord op hun exacte vereisten in een configuratie die ze gewoon kunnen aansluiten op hun bestaande systemen en uitgeschakeld zijn - tegen lagere kosten dan voorheen mogelijk was. De verminderde complexiteit van het systeem ten opzichte van wat de meeste bedrijven gewend zijn, resulteert in een hogere betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de analyser met een veel kortere benodigde tijd voor personeel. "

Omdat het systeem maximaal vier lasermodules kan bevatten, kan het maximaal zeven applicatiespecifieke gascomponenten tegelijkertijd meten, wat een grote flexibiliteit biedt in toepassingen voor continue emissiemonitoringsystemen (CEMS). Deze simultane, uit meerdere componenten bestaande analyse binnen een enkele analysator vermindert de noodzaak voor meerdere analysatoren, en dus de kosten.

In het hart van de Rosemount is CT4400 de QCL-technologie van Emerson, die gasmoleculen detecteert in zowel het nabij- als het midden-infraroodgolflengtebereik. Het systeem maakt gebruik van een gepatenteerde laser chirp-techniek die de detectie van individuele gassoorten mogelijk maakt, vrij van de interferentie-effecten van andere gascomponenten in de stroom, waardoor de meting zeer nauwkeurig en stabiel tot sub ppm-concentraties is.

Deze hoge prestaties zorgen ervoor dat operators aan de steeds strenger wordende wettelijke vereisten voldoen, terwijl realtime rapportage kritisch inzicht geeft in de procesprestaties.

Dankzij het speciaal ontworpen ontwerp, dat betere prestaties levert tegen lagere kosten, zorgt de Rosemount CT4400 Continuous Gas Analyzer voor betrouwbare detectie en bewaking van gassen en stelt het operators in staat dure regelgevende boetes of onverwachte shut-outs te vermijden.

Meer informatie over de Rosemount CT4400 continue gasanalysator is te vinden op www.Emerson.com/RosemountCT4400.

Emerson Automation Solutions

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link