← Terug naar categorie Poederverwerking en -verwerking

Een inleiding tot uniaxiaal testen: leer hoe u poeders betrouwbaar en kosteneffectief kunt testen

uniaxiaal testen

In een nieuwe online presentatie introduceert Tim Freeman, Managing Director van Freeman Technology uniaxial powder testing; uitleg van de meetmethode en presentatie van voorbeeldgegevens.

De belangrijkste kenmerken van het instrument en hun potentiële voordelen worden besproken, waaronder het offline Consolidation Station, een accessoire dat de productiviteit van onderzoeken naar de gevolgen van opslag en omgevingscondities aanzienlijk verhoogt.

Uniaxiaal poeder testen rangschikt poeder stroombaarheid via dezelfde metriek als een shear cell tester, maar maakt gebruik van een eenvoudigere, snellere, directere techniek. Het biedt een uitstekend alternatief voor traditionele poedertesters en is bijzonder nuttig voor toepassingen voor Quality Control / Quality Assurance.

De introductie van de Freeman Technology Uniaxial Powder Tester (UPT) biedt de voordelen van uniaxiaal poeder testen voor een verscheidenheid aan industriële toepassingen, waaronder de voedingssector.

De aard van veel voedselpoeders betekent dat verwerking en behandeling een uitdaging kan zijn. Poeders met een hoog vetgehalte kunnen bijvoorbeeld erg cohesief zijn, kunnen last hebben van een inconsistente stroom en zijn gevoelig voor agglomeratie en 'aankoeken' als ze langere tijd worden bewaard.

De problemen die van invloed zijn op de verwerking kunnen ook de variabiliteit vergroten of zelfs nulresultaten veroorzaken bij traditionele poederstroomtests zoals de rusthoek, doorstroming door een opening en afschuifceltesten.

Door een robuuste, betrouwbare en eenvoudige techniek te gebruiken, betekent de UPT dat zelfs onervaren gebruikers nauwkeurige en reproduceerbare resultaten kunnen bereiken. Degenen die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare methode voor het oplossen van procesproblemen, of voor een snelle screening van grondstoffen, tussenproducten en afgewerkte producten, hebben nu een goedkope optie beschikbaar.

Ga naar de Website van Freeman Technology om de presentatie te bekijken.

Freeman Technology Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link