← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Waarom effectief afvalbeheer belangrijker is dan ooit in 2019

Afvalbeheer, resourcebeveiliging en duurzaamheid zijn allemaal pertinente modewoorden van 2018 - en of je nu werkt in de industrie, de horeca, het onderwijs, de olie- en gasindustrie of de chemische industrie, ze zullen niet snel verdwijnen.

Met een toenemende focus van de overheid om een ​​milieuvriendelijkere en koolstofneutrale samenleving te creëren, welke rol speelt afvalbeheer en waarom staat het 2019 hoger dan ooit tevoren op de zakelijke agenda?

James Tyler, directeur van Food Waste en Energy-from-Waste-expert Tidy Planet, geeft zijn mening over het onderwerp ...

Door James Tyler, directeur - Tidy Planet

Afval, in bijna alle vormen, heeft de afgelopen twaalf maanden voorop gestaan ​​bij de publieke en publieke discussie.

Vanaf het begin van het jaar met het 25-jaarmilieuplan van de premier, waarin het doel van de regering wordt uiteengezet om alle te voorkomen plastic afval door 2042 en al het vermijdbare afval van 2050 weg te werken - aan de Spring Statement van de bondskanselier, China's verbod op de invoer van plastic afval en de lancering van het UK Plastics Pact, het is een zeer druk jaar geweest voor doelstellingen voor afvalregulering en beleidsupdates.

De toenemende druk van de Britse overheid op de wetgeving is een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven in het hele land nog meer zullen focussen op het effectiever en efficiënter beheren van hun afval in 2019.

Met veel lawaai in de media over plastic afval en verantwoordelijkheid voor het milieu, is het meer gebruikelijk dat bedrijven zich plicht voelen om 'hun steentje bij te dragen' voor het milieu.

Dit is terug te zien in acties van verschillende bedrijven, zoals Merlin Entertainments die plastic rietjes voor eenmalig gebruik verbieden, Walkers die het eerste initiatief voor nationale crisp-pakketrecycling lanceert en Morrisons 'debuut van een proefrenterugbetalingsregeling.

Maar het is niet alleen het Verenigd Koninkrijk waar bedrijven hebben gezien die vechten tegen de verspilling, Noorwegen maakte de krantenkoppen naar het einde van 2018 toen werd onthuld dat het visafval gebruikte om zijn cruiseschepen van stroom te voorzien.

Deze voorbeelden illustreren perfect hoe de positieve mentaliteitsverandering naar 'groen' is en zal blijven leiden tot het aanmoedigen van meer merken om het komende jaar de cirkel te sluiten.

Effectief afvalbeheer

Dit sluit dan aan bij het idee dat merkreputatie een belangrijke drijfveer zal blijven bij het verhogen van de ante van het afvalbeheer. Hoewel het de hoop is dat de meerderheid van de bedrijven die maatregelen nemen om de controle over hun afval te nemen, handelt uit oprechte bezorgdheid en zorg voor onze planeet, is er een beetje meer realistische en enigszins cynische kant aan deze dezelfde munt, die erkent dat de onderliggende basis van de meeste zakelijke beslissingen is concurrentievermogen - of commercie.

Met de stijgende vraag van het publiek naar meer ethische en ecologische producten, tonen bedrijven die respect tonen voor het milieubeleid en de hoeveelheid afval die bestemd is voor stortplaatsen, zichzelf - vanuit een consumentenperspectief - in een veel aantrekkelijker licht.

Daarom moet er een 'greenwashing'-element in overweging worden genomen om te beoordelen waarom afvalbeheer dit jaar mogelijk beter zichtbaar is op de bedrijfsradar.

Echter, of een bedrijf nu zijn afvalkringloop afsluit uit een verlangen om eco-vriendelijker te zijn, of eenvoudigweg als een marketinginstrument om publiciteit en merkentrouw te verkrijgen, de uitkomst van het minimaliseren van afval is hetzelfde. In die zin kan collectieve groepsdruk inderdaad een aanmoedigingsinstrument zijn als het gaat om verdere investeringen en acties dit jaar.

In een tijd waarin bedrijven onophoudelijk hun bedrijfsactiviteiten willen optimaliseren, zal het optimaliseren van het afvalproces door het sluiten van de lus waarschijnlijk nog verder toenemen in 2019.

In een recent rapport - uitgevoerd door Mintel - over mondiale trends in eten en drinken, werd onthuld dat een meer circulaire benadering van het bedrijfsleven en volledig gebruik van materialen extraheren, is wat consumenten willen zien.

Het heeft ook benadrukt dat naarmate het maatschappelijk begrip rond het onderwerp blijft stijgen, 2019 het jaar zal worden waarin meer bedrijfsduurzaamheidsprogramma's worden geïmplementeerd.

Effectief afvalbeheer

Zoals hierboven vermeld, zullen beleidswijzigingen in landen als China, Maleisië en Vietnam - met betrekking tot de invoer van kunststofafval - ook een belangrijke rol spelen bij het sturen van bedrijven naar een autonome aanpak van hun afval.

Aangezien China al decennia lang circa 45% van het plasticafval in de wereld heeft ontvangen, heeft de plotselinge nieuwe houding van het land ten aanzien van inkomend afval de recyclingindustrie onmiskenbaar geschokt en benadrukt dat het afvalbeleid en de infrastructuur van het land onhoudbaar zijn.

In 2019 is het zeer waarschijnlijk dat dit zal fungeren als een domino-effect, waarbij landen die nog steeds enorme hoeveelheden overzee afval accepteren, ook de importstream inpluggen.

Dit zal bedrijven niet alleen dwingen om de balans op te maken en zorgvuldiger na te denken over alternatieve opties voor afvalbeheer, maar het zal ook aan de officiële bestuursorganen zijn om de bestaande recyclinginfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk te stroomlijnen, zodat het verwerkingsafval meer kan verwerken. efficiënt.

Afgezien van stimuleringsmaatregelen van de overheid en bedrijven, zal effectief afvalbeheer nog meer voorkomen omdat een groeiend aantal afvalstoffen wordt erkend als een groot potentieel voor hulpbronnen.

De waarheid is dat dit altijd het geval is geweest, maar met de snelle evolutie van afval- en recyclingtechnologieën, wordt er meer mogelijk in deze sector. Rekening houdend met het eerder genoemde visafvalvoorbeeld, zijn de dagen voorbij waarin alleen plastic, papier en glas gerecycled kunnen worden - organisch afval, AEEA, vissterfte en tapijten worden allemaal gebruikt om een ​​waardevolle hulpbron te creëren - of dat nu in de vorm is van compost of energie - of gerecycled in andere producten.

Als gevolg hiervan is er de afgelopen jaren meer aandacht geweest voor Energy-from-Waste, en 2019 lijkt in lijn te zijn met deze trend.

Het is geen geheim dat wanneer afvalbeheer in een bedrijf correct wordt uitgevoerd - van efficiëntie van de supply chain, tot investeringen in apparatuur - het vaak leidt tot een positieve toename van de omzet, zoals lagere kosten in verband met off-site afvalverwerking. En dit is een extra reden waarom bedrijven ernaar streven verbeterde gewoonten en benaderingen van hun afvalstoffen te gebruiken.

Dit is een interessant en eerlijk punt, want naarmate recycling en afvalherstel het consumentenbewustzijn binnendringen, zal de verwachting groeien dat bedrijven de nodige strijdbare en minimaliserende maatregelen nemen.

Nemen van voedselverspilling als een voorbeeld, september 2018 zag 90 van de grootste Britse bedrijven in de Britse voedingsmiddelen- en levensmiddelenindustrie een ambitieuze Roadmap voor afvalvermindering terugwinnen, ontwikkeld door WRAP en IDG.

Het overkoepelende doel is dat deze bedrijven de voedselverspilling bij bedrijfsactiviteiten verminderen en de verspilling van boerderij tot vork verminderen met 50% door 2030.

Toevallig weerspiegelt DEFRA's onlangs gepubliceerde Resources and Waste Strategy ook het hierboven geschetste gevoel van circulaire economie. Met plannen om afzonderlijke huisvuilcollecties in te voeren voor huishoudens in heel Engeland door 2023, en meer nadruk op producentenverantwoordelijkheid - als het gaat om het betalen van de kosten van het beheer van hun eigen afvalverpakkingen - en zijn initiatieven en beleid zoals deze die we niet zullen doen twijfel de komende maanden meer te zien.

Afvalbeheer is voor sommige bedrijven misschien altijd al op de agenda geweest, maar er is geen twijfel mogelijk dat het komende jaar deze prioriteitsschaal de rangschikkingen voor het belang nog verder zal zien.

En met onze omgeving en natuurlijke hulpbronnen in gevaar als we er niet naar streven onze planeet te behouden, hoeft de vraag niet te worden gesteld waarom 2019 het jaar zou moeten zijn waarin het eigendomsverval door alle organisaties wordt verdedigd.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.