← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Tijdelijke koelmachines: het perfecte medicijn voor farmaceutische fabrikanten

In de eerste drie maanden van 2019 trok de Britse economie aan, met een groei van 0.5% in vergelijking met 0.2% in de voorgaande drie maanden. Het Bureau voor Nationale Statistieken heeft ook onthuld dat de productiesector in de periode sinds 1988 het snelst was gegroeid, waarbij de voorraden voor de Brexit bijdroegen aan de groei.

Beslissen om partijen product op te slaan is geenszins een gemakkelijke beslissing. Naarmate fabrikanten hun productielijn verhogen, zal hun route ook beginnen te groeien en wordt opslag steeds uitdagender.

Hier legt Matt Watson, specialist voor temperatuurregeling bij Aggreko, uit hoe fabrikanten geschikte opslag kunnen creëren met de juiste temperatuur, zonder dat er permanente voorzieningen nodig zijn.

Door Matthew Watson, Sales Manager Temperatuurregeling - Noord-Europa bij Aggreko

mat watson

Matthew Watson, Sales Manager Temperatuurregeling - Noord-Europa bij Aggreko

Farmaceutica en opslag

Voorraden in de farmaceutische industrie zijn geenszins nieuw. De vraag in het griepseizoen betekent bijvoorbeeld dat fabrikanten vaak hun toevlucht nemen tot het in grote hoeveelheden maken van de medicijnen.

Deze producten, die doorgaans een houdbaarheid van ongeveer vijf jaar hebben, vereisen een strikte temperatuurregeling, maar daar komen we later op terug.

Met fabrikanten in een race om bestellingen uit te voeren vóór de oorspronkelijke Brexit-deadline van 29 maart, was de farmaceutische industrie een van de zwaarst getroffen sectoren, met 9.4% tussen januari en maart.

Omdat de onzekerheid in de industrie blijft toenemen, kunnen fabrikanten de druk voelen om goederen op te slaan, in het geval dat het VK de EU zonder een deal verlaat.

Sinds het einde van 2018 circuleert het nieuws van fabrikanten die voorraden aanleggen vóór de Brexit-deadline, waarbij de Britse overheid farmaceutische bedrijven vraagt ​​om de voorraden van geneesmiddelen zes weken lang aan te houden om een ​​continue levering te garanderen in de omstandigheden van een no-deal Brexit.

Met de deadline van het VK om een ​​deal te verlengen, betekent dit dat deze periode van onzekerheid en daarom de voorraadvorming waarschijnlijk zal doorgaan in de nabije toekomst. Het laat farmaceutische fabrikanten de moeite nemen om zich voor te bereiden op zowel de opslag van voorraden voor de Brexit als het gebruikelijke drukke winterseizoen. Omdat fabrikanten al voor de uitdaging van overproductie staan, is het opslaan van deze extra medicijnen een extra hoofdpijn.

Tijdelijke koelmachines

Waar extra product op te slaan

Wanneer farmaceutische fabrikanten geneesmiddelen op voorraad hebben, is een van de grootste uitdagingen voor hen het vinden van opslag met de exacte temperatuurregeling die vereist is voor het product of geneesmiddel. Naarmate bedrijven meer verdienen, is extra capaciteit nodig, vooral met de onzekerheid rond import en de groeiende vraag van de overheid.

Temperatuurregeling is een absolute noodzaak voor elke farmaceutische fabrikant. Als het magazijn niet de juiste sfeer heeft, kan dit de houdbaarheid van de producten die worden opgeslagen aanzienlijk verkorten en kunnen medicijnen onbruikbaar worden.

Waar er onvoldoende opslag beschikbaar is in bestaande faciliteiten, zoeken veel fabrikanten naar opslag in lege magazijnen, maar deze ruimtes zijn niet geschikt en klaar om de producten op te slaan. Er is veel omgevingsopslag op de markt, maar het ombouwen van deze faciliteiten en het investeren in een grote koelhuisfabriek kan tot een jaar duren en meer dan £ 1 miljoen kosten.

Fabrikanten hebben deze optie simpelweg niet ter beschikking, vooral gezien de lange draagtijd die het verkrijgen van de extra capex-budgetten heeft. Daarom moet worden overwogen om tijdelijke opties, zoals huurapparatuur, te onderzoeken.

Tijdelijke koelmachines

Is het huren van het antwoord?

Voorraden in de farmaceutische industrie zullen niet verdwijnen; zelfs na de Brexit. Dat komt omdat farmaceutische fabrikanten moeten reageren op de seizoenen, waarbij temperatuurschommelingen invloed hebben op de productielijn en de vereisten voor koel- of verwarmingsapparatuur.

Degenen die in de productie-, detailhandel- en opslagsector werken, moeten tijdelijke koelsystemen en koelmachines overwegen, waarmee opslag bij omgevingstemperatuur kan worden omgezet in gekoelde en koude opslag.

Koelmachines, die variëren in modules van 50kW tot 1500kW, kunnen zo laag worden gehouden als (min) -40 ° C. Dit helpt bedrijven die overwegen of al actie hebben ondernomen om voorraden aan te leggen, met handige, effectieve koeling voor alle toepassingen, zodat magazijnen voldoen aan de vereiste temperaturen voor de opgeslagen materialen.

Bovendien moeten fabrikanten ook kijken naar tijdelijke rampenplannen. Sectorspecialisten Aggreko bezoeken bijvoorbeeld faciliteiten en voeren een grondige audit uit die de omstandigheden beoordeelt waarmee fabrikanten worden geconfronteerd in het geval van een stroomstoring. Dit is een heel reëel probleem voor farmaceutische bedrijven, vooral met een toename van productie en opslag.

Noodgeneratoren zijn slechts een onderdeel van een breder rampenplan en helpen de bestaande koelinstallaties te runnen en ervoor te zorgen dat er geen product wordt bedorven. Proactief zijn en denken aan het worst-case scenario plaatst fabrikanten in de best mogelijke positie.

Bovendien kan deze back-upvoeding worden geleverd binnen 24 uur na een stroomstoring, omdat de audit ervoor zorgt dat het Aggreko-team de exacte vereisten begrijpt en weet waar deze moet worden geïnstalleerd.

Tijdelijke koelmachines

Laatste gedachten

De noodzaak om materialen op te slaan lijkt niet te verminderen en farmaceutische bedrijven hebben snel efficiëntere en betrouwbaardere opslag nodig. Omdat we wachten op meer duidelijkheid over de impact die Brexit op de industrie zal hebben, maakt het gebruik van tijdelijke koelmachines het mogelijk om de opslag te vergroten waar extra capaciteit nodig is.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via