← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Slibbehandeling en zuiveringsinstallaties Oplossingen, geen slib

â € <â € <De water- en afvalwaterindustrie wordt vaak geconfronteerd met uitdagende toepassingen zoals het hanteren en overbrengen van gevaarlijke chemicaliën of procesvloeistoffen die zwaar beladen zijn met zwevende stoffen en die vaak zeer viskeus en schurend kunnen zijn. Uitdagingen betekenen echter ook oplossingen!

Door Edward Shaw, Business Development Manager van Tapflo UK Ltd

Edward - Tapflo UK auteur afbeelding

Slibbehandelings- en zuiveringsinstallaties

Slibbehandeling en -zuiveringsinstallaties verwijderen de schadelijke stoffen in afvalwater door actieve of geactiveerde slibprocessen, zodat het water kan worden gerecycled en hergebruikt. Een bijproduct van deze processen is echter een semi-vast afval dat algemeen bekend staat als verdikt slib dat moet worden verwijderd of verder moet worden gerecycled voor gebruik in andere industrieën zoals Anaerobe vergistingsinstallaties of kunstmestproductie-installaties.

Terwijl nieuwe processen en technologische vooruitgang worden gemaakt, is er een verlaging van het vochtgehalte in verdikt slib, wat betekent dat het percentage droge stof hoger wordt en moeilijker te pompen is door de verschillende behandelingsstappen.

Dit verdikte slib heeft ook de neiging om hechteigenschappen te hebben en plastificeert vaak, wat betekent dat conventionele pomptechnologieën vaak moeite hebben om deze producten over te dragen, wat leidt tot hoge kosten omdat onderdelen sneller slijten, evenals de bijbehorende kosten van productieverlies en stilstand van de fabriek.

Typisch voortschrijdende caviteitspompen of roterende lobbenpompen worden typisch beschouwd als de pomptypen voor de bovengenoemde toepassingen, omdat ze grote vaste stoffen aankunnen. Deze pompen hebben echter een roterend element, waardoor ze veel slijtage zullen ervaren en veel fabrieken zien bijgevolg hoge niveaus van vervanging van stator en rotor / lob en afdichting.

De oplossing voor pompen met hoge slijtage?

Een peristaltische pomp kan de kosten van reserveonderdelen, het interval tussen storingen enorm verminderen en daarmee de efficiëntie en betrouwbaarheid van de fabriek voor klanten verhogen.

Peristaltische pompen persen de buitenkant van de slang langzaam samen om producten door de pomp te verplaatsen. Het werkingsprincipe van een peristaltische pomp zorgt ervoor dat er geen deeltjes vast komen te zitten tussen de wanden van de slang en de externe roterende schoenen, in plaats daarvan worden de deeltjes tegengehouden voor de volgende compressie.

De rotatiesnelheid die in dit type pomptechnologie wordt gebruikt, is vaak een tiende van die in Progressing Cavity of Lobe Pumps, wat betekent dat de slijtage door de slang ook aanzienlijk minder is.

Hoe werkt een peristaltische pomp

Figuur 1 - Werkingsprincipe van de peristaltische pomp

Zoals u aan het membraan hierboven kunt zien, is het enige deel van de pomp dat in contact komt met de vloeistof de slang, wat betekent dat de kosten voor het opslaan van reserveonderdelen drastisch worden verlaagd. De eenvoud van onderhoud is ook erg populair bij onderhoudsmonteurs, omdat de zware hefwerktuigen en extra mankracht die nodig zijn bij het onderhoud van progressieve caviteitspompen, niet nodig zijn voor slangenpompen.

Omdat peristaltische pompen door het ontwerp afdichtend zijn, hebben ze daarom geen ingewikkelde en vaak dure afdichtingssystemen nodig om vloeistofaanvallen of lekkages veroorzaakt door drooglopen te bestrijden, omdat ze voor onbepaalde tijd droog kunnen lopen.

Dankzij hun ontwerp zijn ze ook een van de beste pompen voor zuiglifttoepassingen (tot 9.8 m verticaal), wat ook betekent dat ze kunnen worden gebruikt in gebieden die vaak niet geschikt zijn voor traditionele zelfaanzuigende pompen (typische max. Zuiglift van 6m).

Hoge volumetrische efficiëntie (+/- 0.5%) voor peristaltische pompen wordt ook gehandhaafd, terwijl dit in de loop van de tijd afneemt voor progressieve holte- en lobbenpompen vanwege de intrinsieke slijtage van de stator / rotors in deze pompen tijdens gebruik.

Anaërobe vergistingsinstallatie - Peristaltische pomp PT100

Figuur 3 - Voorbeeld van een peristaltische pomp

Een Anaërobe vergistingsinstallatie nam contact op met Tapflo UK om de hoeveelheid slijtage van de stator, verstopping en drooglopen die ze ondervonden op een verticale dompelpomp die ze in een van hun voedingstanks hadden geïnstalleerd, te verminderen. Ze erfden de pomp van hun installatiebedrijf en hadden geen hijsvoorzieningen op locatie om de 5 m lange pomp uit de tank te verwijderen.

Dientengevolge moesten ze, elke maand of zo, toen de stator te versleten was, een kraan huren om de pomp uit de tank te tillen en de stator te vervangen, dit bedroeg ongeveer £ 7000. De klant kocht een 4 ”peristaltische pomp die bovenop de tank was geplaatst en de behuizing voor de oude Progressing Cavity Pump werd gebruikt als een zuiglans. De fabriek ondervond niet alleen een probleemloze werking en verhoogde capaciteit, maar ze hoefden de slang ook slechts eenmaal per jaar te vervangen, voor een bedrag van ongeveer £ 1500.


Evacuatie van tanks

Een ander veel voorkomend probleem waar veel planten mee te maken hebben in de water- en afvalwaterindustrie is de evacuatie van tanks, putten en kuilen die vloeistoffen bevatten met verhoogde temperaturen, vaste stoffen in suspensie en chemisch agressieve additieven. Dit zijn meestal afvalbijproducten van productielijnen en moeten worden weggepompt voor behandeling of verwijdering.

Traditionele dompelpompen zijn niet altijd geschikt voor deze toepassingen, omdat ze het water waarin ze zijn ondergedompeld gebruiken om hun motoren te koelen. Als de vloeistof hoger is dan de aanbevolen maximale temperatuur van 40ºC, kunnen de motoren oververhit raken en defect raken.

Bovendien kunnen agressieve chemische additieven een nadelig effect hebben op de integriteit van de motorkabel, wat een verder faalrisico vormt en een gezondheids- en veiligheidsprobleem voor operators.

Bovendien kunnen op het oppervlak gemonteerde zelfaanzuigende pompen ook lastig zijn in deze toepassingen omdat ze over het algemeen niet worden aanbevolen voor het vullen van vloeistoffen boven 60ºC omdat de vloeistof kan beginnen te verdampen in de zuigleiding waardoor de pomp droogloopt en caviteert wat resulteert in dure schade aan de waaier, de behuizing en de mechanische afdichting van de pomp.

Wat is het alternatief voor het legen van tanks zonder een dompelpomp?

Zuigpomp
Verticale dompelpomp

Twee opties om te helpen met het legen van tanks, putten en putten kunnen de verticale pomppomp of cantilever zijn. Deze typen pompen hebben een uitgebreid asontwerp waardoor ze kunnen worden geïnstalleerd in tanks, putten en putten tot 6 m diep.

De motor wordt aan het oppervlak en dus buiten het procesmedium gehouden, zodat ze kunnen worden gebruikt bij vloeistoftemperaturen tot 200ºC! De pompen zijn ook sealless, wat betekent dat ze voor onbepaalde tijd droog kunnen draaien en kunnen worden uitgerust met gesloten, semi-open, kanaal- en vortexwaaiers. Als gevolg hiervan kunnen ze ook worden gebruikt voor alles, van schoon tot vloeibaar met vaste stoffen.

Figuur 4 - Verticale onderdompeling en cantilever

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via