← Terug naar categorie Pumps

Het juiste chemische doseersysteem selecteren

De nauwkeurige, gecontroleerde afgifte van chemicaliën is een fundamenteel onderdeel van veel industriële en waterbehandelingsprocessen. Voor systeemeigenaren kan het selecteren van geschikte, vaak geautomatiseerde, chemische doseerapparatuur een aanzienlijke uitdaging vormen. Kevin Wheeler, algemeen directeur van WES Ltd, legt het proces uit.

Door Kevin Wheeler, directeur WES Ltd

Door Kevin Wheeler, directeur WES Ltd

Door Kevin Wheeler, directeur WES Ltd

Water- en afvalwaterzuivering, textiel, farmaceutische producten en vele andere industriële processen zijn fundamenteel afhankelijk van nauwkeurig gecontroleerde afgifte van chemicaliën. Hoewel de vereiste voor doseerapparatuur duidelijk is, is het een uitdaging om de juiste keuzes te maken om het juiste systeem te specificeren en te installeren dat nauwkeurige dosering, betrouwbaarheid en langdurige service biedt.

Onderdeel van die uitdaging is de schaal van beschikbare apparatuurkeuzes. Het brede scala van industrieën en toepassingen met hun verschillende uitvoervolumes, systeemdruk en locatieomstandigheden, wordt geëvenaard door het grote aantal fabrikanten van originele apparatuur en de honderden beschikbare productvarianten.

Systeemeigenaren moeten de juiste apparatuur selecteren voor hun toepassing, locatie en procesomstandigheden om de vereiste functionaliteit optimaal te bereiken CapEx en OpEx.

Chemisch doseersysteem

Overweeg chemische dosering

Naast doseerpompen moet ook rekening worden gehouden met de balans van systeemapparatuur zoals opslagtanks, kleppen, leidingwerk, verdeelstukken en besturings- en instrumentatiesystemen.

Bij het specificeren van componenten van het chemische doseersysteem moet een aantal belangrijke criteria worden beoordeeld. Elke toepassing maakt gebruik van specifieke chemicaliën in bepaalde concentraties, dus het is belangrijk dat het systeem is gespecificeerd om materialen te bevatten die dergelijke chemicaliën in de te gebruiken concentraties kunnen verwerken.

Sommige materialen die in opslagtanks, pompen en leidingen worden gebruikt, kunnen bij lage concentraties voldoende presteren, maar lijden veel onder blootstelling aan chemicaliën met een hogere concentratie. Het is ook belangrijk om het volledige systeem te overwegen.

Zelfs kleine elementen met de systeemapparatuur, zoals de afdichtingen en membranen in kleppen, manometers en pompen, kunnen onder bepaalde omstandigheden snel achteruitgaan en dus de betrouwbaarheid beïnvloeden.

Naast chemische concentraties hebben ook andere fysische eigenschappen invloed op de materiaalkeuze. In sommige gevallen kunnen er zeer viskeuze vloeistoffen of gesuspendeerde vaste stoffen zijn en kan het systeem bij hoge of lage temperaturen werken. Sommige chemische reacties zijn exotherm of produceren mogelijk gas dat moet worden opgevangen.

Bovendien zullen specifieke vereisten voor debietvolumes en systeemdrukken deel uitmaken van de bepaling van bijvoorbeeld de leidingdiameter en specificaties van componenten zoals tankafmetingen.

Elke geselecteerde pomp moet in staat zijn om voldoende druk te genereren voor de vereiste lift, gezien de fysieke beperkingen van de eigenlijke locatie. Doseerpompen moeten mogelijk hoog boven de opslagtanks worden geïnstalleerd.

Het is ook noodzakelijk om milieuomstandigheden en -beperkingen te evalueren. Opslagtanks kunnen bijvoorbeeld extern worden geplaatst en worden blootgesteld aan UV, en er zijn vaak verplichte regelgevende overwegingen in verband met chemicaliën, zoals de noodzaak voor extra insluiting van gemorste vloeistoffen.

Veel processen, bijvoorbeeld in de sector van de watervoorziening, vereisen continue werking en redundantie in chemische meetsystemen. Zelfs de beschikbaarheid van geschoolde operaties en onderhoudspersoneel moet in de ontwerpfase van het systeem worden overwogen en ondergebracht.

SONY DSC Chemisch doseersysteem

SONY DSC

Chemische doseerpompen voor chemische doseersystemen

De kern van het chemische doseersysteem zijn de doseerpompen die zijn ontworpen om nauwkeurig afgemeten hoeveelheden chemicaliën te leveren. De pomp haalt de chemische stof uit zijn opslaglocatie en geeft voldoende druk om het vereiste volume door de distributieleidingen naar de vereiste gebruikspunten te transporteren.

Er zijn drie brede soorten doseerpomp, membraan, peristaltische en progressieve holte. Elk heeft specifieke kenmerken, voordelen en nadelen.

Mechanische membraanpompen bieden bijvoorbeeld doorgaans de laagste aanschafkosten en de eenvoudigste regeling en installatie. Dergelijke pompen gebruiken een heen en weer gaande beweging om een ​​flexibel membraan te verplaatsen, waarbij een bekend volume chemicaliën in een reeks pulsen in de distributieleidingen wordt geduwd.

Het membraan kan worden aangedreven door een elektrische solenoïde, een stappenmotor of een mechanische koppeling van een standaard elektromotor.

Magneetpompen

Hoewel solenoïdepompen hoge persdrukken produceren, hebben ze meestal relatief lage piekstroomsnelheden en kunnen ze in werking lawaaierig zijn vanwege hun snelle oscillatie. Vooral solenoïdepompen hebben doorgaans ook een kortere levensduur dan duurdere alternatieven.

Leverancier van chemische doseersystemen WES Ltd

Peristaltische pompen

Peristaltische pompen hebben een rotor die over een flexibele buis beweegt en de chemische stof eruit knijpt. Omdat er geen heen en weer gaande beweging is, is de chemische stroom continu, terwijl de afwezigheid van kleppen de peristaltische pompen toleranter maakt voor vloeistoffen die gesuspendeerde vaste stoffen bevatten of vloeistoffen die gassen vrijmaken zoals natriumhypochloriet dat gewoonlijk wordt gebruikt bij waterbehandeling.

Geavanceerde peristaltische pompen gebruiken stappenmotoren om een ​​breed scala aan uitvoercapaciteiten te produceren. Robuust en gemakkelijk ontworpen voor tolerantie voor de verpompte chemische, peristaltische pompen produceren echter beperkte persdrukken en vereisen periodieke vervanging van de pompslang.

Progressieve holtepompen


Met behulp van een schroefvormige rotor in een speciaal gevormde stator werken progressieve holtepompen goed met slurries, viskeuze materialen en chemische producten die gevoelig zijn voor afschuiving. Maar progressieve caviteitspompen hebben een beperkt bereik van capaciteitsaanpassing en de complexe geometrie en de eis voor extreem nauwkeurige productietoleranties betekent hoge kapitaal- en onderhoudskosten.

Hydraulische membraanpompen

Hydraulische membraanpompen zijn zeer nauwkeurig en hebben een lange levensduur omdat het membraan wordt ondersteund door hydraulische vloeistof in plaats van een mechanische koppeling. Membraanpompen zijn goed met moeilijk hanteerbare materialen zoals slurries, maar hydraulische membraanpompen zijn ook duur en hebben een beperkte hefcapaciteit. Dergelijke systemen hebben ook aanvullende onderhoudsvereisten die verband houden met de hydraulische componenten en vloeistof.

Insdie een chemisch doseersysteem


Naast de selectie van het basispompontwerp moet ook rekening worden gehouden met factoren zoals de turn-down ratio. Dit kan aanzienlijk variëren tussen verschillende modellen en tussen fabrikanten. Bovendien moeten systeemontwerpers en eigenaars instrumenten en bedieningselementen overwegen. In toenemende mate worden chemische doseersystemen geautomatiseerd en bestuurd via een SCADA-netwerksysteem via WiFi of Bluetooth-interface.

Gezien het brede scala aan ontwerpkeuzes en de veelheid aan beschikbare leveranciers en modellen, is het een uitdaging om een ​​complex chemisch doseersysteem te ontwikkelen. De ontwikkeling van een chemisch doseersysteem dat is geoptimaliseerd voor het vereiste proces wat betreft grootte, mogelijkheden en kosten, legt grote nadruk op het maken van de juiste ontwerpkeuzes en de noodzaak om onafhankelijk advies in te winnen van het soort dat wordt geboden door WES Ltd en anderen.

Met de juiste ondersteuning kan de keuze van de technologieën, benaderingen en chemische doseeroplossingen die het beste voldoen aan de unieke procesbehoeften relatief eenvoudig zijn, zelfs in de meest complexe en veeleisende toepassingen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link