← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Slechte vloerhygiëne kan uw processen schaden

Het bewaken van de hygiënische integriteit van verwerkingsfaciliteiten wordt een steeds complexere taak. Naarmate de uitdagingen op het gebied van verwerking evolueren, veranderen ook de reinheid en kwaliteitsnormen die ervoor moeten zorgen dat contaminanten, ongewenste microben en schadelijke bacteriën niet in productie- en productieprocessen kruipen, zegt James Taylor, Marketing Director EMEIA - Specialties bij Berry Global.

Door James Taylor, Marketing Director EMEIA - Specialties bij Berry Global

James Taylor, Marketing Director EMEIA - Specialties bij Berry Global

James Taylor, Marketing Director EMEIA - Specialties bij Berry Global

Hygiëne in verwerkende industrieën is van vitaal belang, omdat productverontreiniging, die kan optreden door de introductie van ongewenste materialen, stoffen of micro-organismen in een vervaardigd goed of proces, tot aanzienlijke financiële verliezen kan leiden.

Afgezien hiervan kan besmetting ook de relatie tussen fabrikanten en klanten beschadigen en de gezondheid van werknemers en het publiek schaden.

Het is duidelijk dat verschillende industriële sectoren verschillende hygiëne-eisen hebben, afhankelijk van de aard van de producten die worden verwerkt.

Hoewel de vereisten kunnen verschillen, blijft het feit dat goede hygiënepraktijken van vitaal belang zijn omdat het de waarschijnlijkheid van de introductie, verspreiding en vermenigvuldiging van potentiële pathogenen en andere organismen in de verwerkingsomgeving vermindert.

Potentiële probleemgebieden

Kwaliteitscontroletests zorgen ervoor dat afgewerkte producten aan alle vereiste specificaties voldoen en van geschikte kwaliteit zijn voor vrijgave. Kwaliteitscontroles vinden plaats in verschillende verwerkingsstadia, die allemaal verschillende hygiëne-eisen hebben. Om aan deze eisen te voldoen, worden passende procedures vastgesteld en gecontroleerd.

Twee gebieden waar hygiëne moeilijk effectief te implementeren is, ondanks de juiste procedures en controlesystemen, zijn echter persoonlijke hygiëne en de hygiëne van gebouwen en apparatuur. Dit komt omdat mensen en apparatuur kruisbesmetting en vreemde deeltjesbesmetting kunnen veroorzaken.

Kruisbesmetting vindt plaats wanneer deeltjes van het ene product of ingrediënt onbedoeld met een ander worden gemengd, terwijl vreemde deeltjesverontreiniging plaatsvindt via de onbedoelde introductie van een vreemde stof, zoals stof, vuil, roest of metalen deeltjes, in het proces.

Omdat er op elk moment tijdens de verwerking schadelijke verontreiniging kan optreden, kan er geen enkele stap worden ondernomen om het risico op verontreiniging volledig te elimineren. Er moeten echter strikte sanitaire procedures zijn voor mensen en apparatuur die zich verplaatsen van het ene gebied van een faciliteit naar het andere, allemaal met als doel het risico op besmetting te verminderen.

Vervuiling op vloerniveau

Ongewenste bacteriën, schimmels, schimmels, stof en roet kunnen een verwerkingsfaciliteit binnenkomen in verschillende stadia en uit een overvloed aan bronnen, maar weinig gebieden lopen evenveel risico als vloeren - schoenzolen en vloeren zijn berucht om de overdracht van verontreinigingen.

Het probleem wordt nog erger dat de meeste verontreinigingen op een bepaald moment op de vloer terechtkomen, wat betekent dat ongewenste materialen, stoffen of micro-organismen zich kunnen verspreiden onder de schoenen van werknemers of op de wielen van apparatuur.

Chicopee Floor Wipes / Floor Hygiene

Daarom moet vloerreiniging een essentieel onderdeel zijn van elk programma voor milieuhygiëne om te voorkomen dat vloeren dienen als een vector van potentieel besmettelijke materialen.

Strenge vloerreinigings- en onderhoudsprocessen, waaronder stoomreiniging, wassen onder druk, afspoelen met warm water en het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Al deze kunnen echter een aanzienlijke hoeveelheid spanning op de vloer plaatsen, wat de effectiviteit van het reinigingsregime kan belemmeren.

Een simpele oplossing

Wanneer u denkt aan het vuil op de vloeren van de verwerkingsfaciliteit, kan een verscheidenheid aan gemorste vloeistoffen, zand, modder en vast puin opkomen; stof komt zelden bovenaan de lijst. Maar stof is meer dan een onschadelijke stof - het is een broedplaats voor bacteriegroei en kan zelfs een verscheidenheid aan giftige chemicaliën bevatten, zoals ftalaten, vluchtige organische stoffen, vlamvertragers en zware metalen, waardoor het gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

Het verminderen van de blootstelling aan stof is daarom van cruciaal belang om te voorkomen dat schadelijke stoffen zich verspreiden, een veilige en gezonde werkomgeving te waarborgen en de productkwaliteit en integriteit te handhaven.

Het lijkt misschien een voor de hand liggende oplossing, maar het vegen van vloeren met een bezem om stof en andere deeltjes kwijt te raken, wordt niet aanbevolen omdat deeltjes in de lucht worden gebracht en door de hele faciliteit kunnen worden overgedragen.

Evenzo is traditioneel nat dweilen niet ideaal, omdat dweilwater een giftig mengsel van chemicaliën en verontreinigingen kan bevatten. Industrieel dweilwater houdt zelfs een aantal verborgen gevaren in. Het bevat niet alleen luchtverontreinigende stoffen, maar ook bepaalde giftige items, die uiteindelijk allemaal in onze rivieren, beken en gemeentelijke afvalwatersystemen terechtkomen. Bovendien zorgt dweilwater voor de vochtige warme temperaturen die bacteriën nodig hebben om te groeien.

Natuurlijk zijn er elektronische reinigingshulpmiddelen, maar het is vaak niet mogelijk om deze effectief in verwerkingsfaciliteiten te gebruiken, omdat er constant activiteit en voetverkeer is.

Dat gezegd hebbende, zijn buitengewone pogingen om de faciliteitvloeren hygiënisch te houden niet nodig. De oplossing is eigenlijk vrij eenvoudig: stof dweilen.

BGA vloerdoekjes / vloerhygiëne

Stof dweilen is een essentieel onderdeel van elk onderhoudsprogramma voor vloeren, omdat het kleine vlekjes vuil, stof en puin wegveegt. Regelmatig stof dweilen in gebieden met veel verkeer verwijdert oppervlaktevuil voordat het in de vloer kan worden geslepen en een veel diepere reiniging vereist. Wat ongewenste materialen, stoffen of micro-organismen betreft, neemt de dweilkop de kleinste sporen van de vloer op voordat deze naar andere gebieden kan worden gevolgd.

Gezien de voordelen van stof dweilen, is het gemakkelijk in te zien waarom deze methode in toenemende mate wordt beschouwd als een cruciale stap in elk milieuhygiëneprogramma. De voordelen van stof dweilen zijn onder meer:

  • Verminderde gezondheidsrisico's: het kan de opbouw van allergenen en bacteriën verminderen.
  • Verminderde kruisbesmetting: aangezien de gebruikte producten wegwerpbaar zijn, is er geen risico op kruisbesmetting.
  • Lager letselrisico: het laat vloeren volledig droog achter, waardoor het risico op uitglijden, struikelen en vallen wordt vermeden.
  • Minder verstoring: het proces verloopt draadloos en stil, waardoor het minder storend wordt.
  • Verbeterde reinigingskracht: het is ideaal voor hygiënekritische gebieden waar elektronische machinereiniging niet mogelijk is.
  • Minder gebruik van water en chemicaliën: er zijn geen reinigingsoplossingen of water nodig. Zelfs in combinatie met vochtige vloer dweilen (in plaats van natte vloer dweilen), resulteert dit in tot 80% minder water en vermindert het chemische verbruik.
  • Verhoogde productiviteit: de effectiviteit van het schoonmaken is verbeterd terwijl de tijd besteed aan reinigingstaken tot een minimum is beperkt.
  • Veelzijdigheid: droog dweilen is niet alleen handig voor het reinigen van vloeren, maar kan ook worden gebruikt voor alle oppervlakken in de omgeving om de hygiëne te behouden en te verbeteren. Bovendien kan het worden gebruikt met verstelbare handgrepen en verlengingen, voor een efficiënte reiniging in moeilijk bereikbare ruimtes en hoeken.


De juiste tool voor de klus

Het handhaven van hygiëne in een verwerkingsomgeving hoeft niet te complex te zijn, vooral als het gaat om vloeren. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om te helpen bij het uitvoeren van een effectief reinigingsregime dat zal integreren met de specifieke hygiëne-eisen van een specifieke industrie.

Het implementeren van stof dweilen als onderdeel van het milieuhygiëneprogramma van uw verwerkingsfaciliteit zal niet alleen de hygiënenormen verbeteren en het risico op kruis- of vreemde deeltjesverontreiniging verminderen, maar zal er ook voor zorgen dat de integriteit van uw installatie, uw reputatie en uw winstmarges intact blijven.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via