← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Onsite afvalwaterzuiveringsgids - Eerste keer goed

Download de audioversie van dit redactioneel

Door aanscherping van de milieunormen en de stijgende kosten van het tanken van afvalwater nemen steeds meer industriële procesbedrijven de controle over hun eigen afvalwaterzuivering.

Velen die hebben gekozen voor onsite afvalwaterzuiveringsinstallaties, hebben echter hun vingers verbrand door slecht geplande en geleverde projecten.

Door Andrew Baird, technisch directeur van WPL Ltd

WPL Andre Baird Technisch directeur

Andrew Baird, technisch directeur van WPL Ltd

WPL is gespecialiseerd in afvalwaterzuiveringsinstallaties voor verpakkingen. Net als veel andere leveranciers van apparatuur, wordt er om extra garanties gevraagd dat zijn behandelingssystemen zullen werken. Technisch directeur Andrew Baird heeft dit advies om ervoor te zorgen dat afvalwaterprojecten soepel verlopen en dat het juiste systeem wordt ingevoerd.

Doe je bedragen

Operationele kosten in verband met industrieel effluent worden niet altijd volledig op prijs gesteld, zegt Baird.

"Veel klanten krijgen een schok als ze kijken naar hun investering in rendement. Het is echt belangrijk om volledig te begrijpen wat de kosten zullen zijn, voordat u kunt beslissen of het een haalbare optie is."

“Chemicaliën en stroomverbruikkosten worden vaak onderschat, net als variabelen zoals slibproductiesnelheden. Als u meer slib krijgt dan u verwacht, zijn uw opslagfaciliteiten mogelijk niet groot genoeg en moet u betalen voor meer lediging. Vergeet ook niet om de grootte van uw slibopslag af te stemmen op de grootte van tankers die u ter plaatse kunt krijgen om het te verwijderen. "

Vergeet niet om arbeidskosten te budgetteren

“Je moet echt nadenken over hoeveel arbeid nodig is voor een industrieel systeem. Als u een DAF-systeem [opgeloste luchtflotatie] installeert, hebt u waarschijnlijk een operator op locatie nodig die kan ingrijpen als het systeem uitvalt of op zijn minst elke dag op locatie is. Heb je deze kosten in je planning verwerkt? '

Baird zei dat dergelijke fouten veel voorkomen. "Commerciële mislukkingen treden op omdat mensen niet vooraf aan de investering hebben gedacht en hun huiswerk niet hebben gedaan."

Probeer het voordat je koopt

Verschillen tussen ontwerpen en de oplevering van een project kunnen worden voorkomen door gedetailleerde beoordelingen en pilots uit te voeren voordat een permanente oplossing wordt gebouwd, aldus Baird.

“Simpel gezegd, je moet weten dat wat is ontworpen in realtime gaat werken en past in het opleidingsniveau dat je werknemers hebben gehad. We zouden beginnen met een laboratoriumschaal om het effluent te bemonsteren en te testen om het juiste doseringsregime te krijgen, voordat we tot een geschatte kosten voor het project komen. "

“Na het laboratoriumwerk zouden we een pilootproef van redelijk formaat sterk aanbevelen. Dit stelt ons in staat om echt goed te kijken naar zaken als chemicaliën, stroomverbruik en slibproductie, wat een zeer nauwkeurige indicatie geeft van hoe de fabriek zal werken en wat de uitgaande kosten zijn. "

WPL's eigen pilootfabrieken kunnen worden gehuurd met getrainde operators, of training kan worden gegeven en beheerd door de site. Omdat de fabriek ook dienst doet als noodhuur, is deze ontworpen voor eenvoudige installatie en bediening. Biologische processen moeten minimaal 12 weken worden geïnstalleerd, hoewel ze soms maanden of zelfs jaren aanwezig zijn.

"De langste piloot die we hadden was drie jaar. Bij één gelegenheid werkte de kit zo goed, dat het bedrijf het permanent wilde gebruiken."

Een van de recentere projecten van WPL was in een wijnmakerij in Norfolk, waar na een succesvolle 10-maandenproef een biologische zuiveringsinstallatie ter plaatse werd ontwikkeld. Het wijnhuis tankt routinematig afvalwater offsite voor behandeling, maar kan nu een maximale 100m3 / dag behandelen voor afvoer naar rioolnetwerk. De pilot heeft met succes aangetoond dat het effluent biologisch kan worden behandeld volgens de vereiste norm, hoewel de samenstelling ervan sterk kan fluctueren.

Baird zei: “De pilootfabrieken zijn eenvoudig te installeren en werken meestal goed, waardoor we veel variaties kunnen uitproberen en veel tweaken. Dat helpt ons bij het ontwikkelen van het volledige ontwerp, zodat we een voorstel en een vaste prijs kunnen bedenken. ”

Baird zegt dat elke behandelingslocatie ter plaatse eerst moet worden getest. “Ja, piloten zijn duur, maar ze zullen je op de lange termijn geld besparen. Ik zou geen industriële toepassing doen met een proef. ”

Onderzoek de onsite afvalwaterzuiveringsapparatuur

Volgens Baird zijn veel projecten gehinderd door een kit van slechte kwaliteit.

"Je krijgt waar je voor betaalt. Ik heb gezien dat ontwateringssystemen na een maand niet meer werken en sommige apparatuur uit de bol ging wanneer de operationele complexiteit of lopende kosten werden gerealiseerd."

“Veel komt neer op productie, of mensen die de technologie te veel verkopen in ongepaste toepassingen, dus denk goed na voordat je doorgaat met kopen. Krijg vooraf harde feiten en gegevens en krijg advies en aanbevelingen. Zoek naar beproefde en geteste apparatuur, met goede klantbeoordelingen. Laat je niet verleiden om kant-en-klaar te kopen, want alle sites verschillen en één apparaat past niet allemaal. '

“Praat met mensen die het hebben bediend. Als het gaat om afvalwaterzuivering, wilt u niet het eerste bedrijf zijn dat een geheel nieuw stuk kit probeert. Je gaat veel geld uitgeven, van £ 5,000 tot £ 150,000 of zelfs een miljoen, dus je moet voorzichtig zijn en echt je huiswerk maken. '

Onsite afvalwaterzuivering

WPL DAF Huurvloot Afvalwaterzuivering

Afvalwaterbehandeling ter plaatse - Train en onderhoud

Onderhoud is natuurlijk van essentieel belang, zodra het apparaat in bedrijf is. Maar problemen kunnen optreden door een gebrek aan operationele kennis.

Baird zei: “Mensen lezen niet altijd de gebruiks- en onderhoudshandleidingen en sturen geen personeel mee op de trainingen die we opzetten. Misschien vinden ze training niet belangrijk, maar dat is het echt. Operators hebben die kennis nodig. Sommige van deze stukken zijn echt specialist. ”

Onrealistische verwachtingen van wat een onsite-eenheid aankan, kunnen ook tot storingen leiden.

“Er zijn onjuiste veronderstellingen over wat een stuk kit zal doen, of wat het aankan. Het enige dat op afvalwaterbehandelingslocaties moet komen, is afvalwater, niets anders. Geen haarnetjes, blikjes, plastic kabelbinders of verpakkingsmateriaal. ”

“We vinden allerlei dingen omwikkeld met pompen - het kan zijn dat mensen het rooster opheffen om dingen snel weg te doen. Onderwijs en permanente training zouden echt helpen voorkomen dat apparatuur en processen kapot gaan. ”

Denk aan de toekomst

Uw nieuwe onsite behandelingsfaciliteit voldoet mogelijk nu aan de vereiste milieu- en handelsnormen voor effluent, maar zal dit in de toekomst wel gebeuren?

“Het inbouwen van toekomstbestendigheid, met name wetgeving, is moeilijk omdat je de toekomst niet kunt raden. Je kunt ervan uitgaan dat naarmate de druk op het rioolnetwerk toeneemt, het waterbedrijf de ladingen zal verhogen, strengere lozingsnormen zal vaststellen of mogelijk zal voorkomen dat de industrie naar het riool gaat. Stel de vraag aan uw leverancier - wat is de volgende stap in de behandeling? Kan ik dit waardevolle hulpmiddel op een bepaald moment in de toekomst opnieuw gebruiken? '

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link