← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Monitoring Thermal Fluid Systems

Naar schatting 3,000 bedrijven binnen het Verenigd Koninkrijk de procesindustrie bedienen thermische vloeistof systemen om warmte rond hun fabrieken. ATEX en DSEAR wetgeving is bepaald dat deze bedrijven proactief moeten controleren en beheren van de toestand van hun systemen om de werknemers te beschermen tegen het risico van brand of explosie.

TFS Richard Franklin

In deze functie, Richard Franklin, managing director van de Britse Thermal Fluid Solutions (TFS), biedt een aantal tips om de industrie Informer lezers op de beste manier om de toestand van hun thermische vloeistof systemen te monitoren te verwerken. Hij benadrukt de wijze waarop de uitvoering van een doorlopende risicobeoordeling en management programma bedrijven kunnen helpen om geld en levens te redden.

1.Regularly toezicht op de toestand van de thermische vloeistof

De warmteoverdracht media gebruikt in thermische olie systemen zijn doorgaans minerale of synthetische oliën. Een systeem werkingstemperatuur altijd hoger dan de "gesloten cup vlampunt" van de media - de minimumtemperatuur waarbij, in aanwezigheid van een ontstekingsbron, zoals lichtschakelaars, storing pomp of vonken worden dampen van de vloeistof steken.

Wanneer systemen voor warmteoverdracht onder hoge druk werken, kunnen lekkages van het leidingwerk op punten zoals flensverbindingen, kleppen en aansluitpunten nevels of sprays veroorzaken, wat resulteert in het creëren van een explosieve atmosfeer buiten het systeem.

De meeste thermische vloeistoffen werken boven hun flash punten, en de systemen die ze bevatten, moet dus worden behandeld op een risicobeoordeling basis.

Of het nu gaat om binnen of buiten warmteoverdrachtssystemen, bij ontsteking, vluchtige atmosferen leiden tot branden en explosies, en Europese ATEX (Atmosphère Explosible) wetgeving - geïmplementeerd in het VK via DSEAR (Regeling gevaarlijke stoffen en explosieve atmosferen) - stelt eisen aan de bescherming van werknemers tegen dergelijke incidenten die voortkomen uit de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen op de werkplek.

PUWER (bepaling en gebruik van arbeidsmiddelenverordeningen) bepaalt dat alle installaties, inclusief thermische vloeistofsystemen, correct worden bediend en goed worden onderhouden.

Terwijl de meeste bedrijven zijn zich ervan bewust dat de warmteoverdracht systemen die boven het vlampunt van de vloeistof moet worden gehandhaafd volgens DSEAR, doen veel niet op prijs stellen dat de biologische thermische vloeistoffen op basis van minerale oliën na verloop van tijd zal degraderen.

Afbraak kan veroorzaken fluïdum vlampunt dalen, als "light" met lagere vlampunt dan het warmteoverdracht fluïdum zelf worden gegenereerd, waardoor het vlampunt van het fluïdum totale, zodat vloeistoffen die niet brandbaar bij bedrijfstemperatuur tijdens installatie waren uiteindelijk ontvlambaar worden.

TFS Sampling Station

DSEAR eist dat de risico's die inherent zijn aan het gebruik van ontvlambare vloeistoffen worden beoordeeld en geëlimineerd of verminderd. Regelmatige vloeistof bemonstering en analyse is nodig om aan te geven wanneer een onaanvaardbaar laag flash punten bereikt. Indien nodig moet olie worden vervangen of geconditioneerd, zodat een veilige vlampunt wordt hersteld.

De vorming van explosieve atmosferen buiten de thermische olie systeem na een lekkage kan worden verminderd via het aanbrengen van de spray-beschermde veilig ringen.

Het belang van de naleving van DSEAR kan niet worden overschat. Hoewel thermische oliebranden en explosies niet vaak voorkomen, komen ze wel voor met vermijdbare regelmaat.

Over een periode van tien jaar ondervonden klanten van verzekeraar FM Global 54-branden en explosies veroorzaakt door thermische olie. In februari explodeerde 2010, de thermische olieboiler in een houtverwerkingsinstallatie in Noord-Europa, waarbij drie mensen om het leven kwamen.

2.Use langdurige thermische vloeistoffen

Gebruikmakend van een thermische vloeistof met een hoog vlampunt gecombineerd met chemische stabiliteit, verlengt de periode waarvoor het veilig kan worden toegepast, waardoor het zeer kosteneffectief.

Dergelijke vloeistoffen kunnen bedrijven hun systemen veilig en efficiënt werken bij hoge temperatuur op lange termijn, waardoor de frequentie waarmee de olie moet worden gereviseerd of vervangen zodat vitale parameters zoals de minimale vlampunten altijd gehandhaafd.

TFS New Oil

Na zes maanden testen op onze Derbyshire hoofdkantoor, deze zomer de firma lanceerde Magma Ultima en de food grade zus, Thermaltrans FGS, twee semi-synthetische koudedragers met hoogste ooit vlampunt van meer dan 2600 van de markt.

De chemische samenstelling van deze sterk geraffineerde olie zorgt voor een aanzienlijke mate van stabiliteit zodat de vloeistoffen te weerstaan ​​langer het proces van afbraak en daaropvolgende reductie vlampunt.

uitzonderlijke stabiliteit De vloeistoffen betekent dat ze veilig kunnen worden toegepast in systemen met een bulk (hoogste gemiddelde) temperatuur tot 3000C en film (container grenslijn) temperatuur van 3250C.

3. Reconditioneer eerder dan thermische vloeistof te vervangen

Historisch gezien is de enige beschikbare optie voor ondernemingen waarvan de thermische vloeistoffen, benodigd vlampunt restauratie was totale vervanging, maar sommige leveranciers zijn nu in staat om de bestaande oliën klanten reconditioneren om de juiste flash punten te behouden.

De eerste om deze dienst, die een snelle, rendabele, milieuvriendelijke alternatief biedt aan totaal vocht vervanging bieden, HTfluidfit rigs verwijderen vluchtige organische stoffen (VOS) uit de olie, terug te zenden naar een veilige toestand, de uitbreiding vloeistof leven met een factor van ten minste 10, bespaart klanten maximaal% van hun thermische vloeistof kosten 70.

TFS Rig

4.Employ een lange-termijn strategie voor risicobeheer

Alleen een continue risicobeoordeling en management benadering voor thermische olie systeem condition monitoring zal ervoor zorgen van een systeem veilige en efficiënte werking en ATEX, DSEAR en PUWER naleving te allen tijde.

Hoewel de ontwikkeling van op maat gemaakte, uitgebreide, continue verbeterplannen kunnen bedrijven DSEAR normen, de documenten explosieveiligheid dat een deel van onze plannen ook klanten in staat stellen om hun veiligheid geloofsbrieven aan verzekeraars te bewijzen en zo hun premies te verlagen vormen voldoen.

Onze ervaring binnen de procesindustrie is een heel scala van sectoren, waaronder voedsel, houten paneel, petrochemie en fijnchemie te bereiken en te handhaven naleving wetgevende voor 20 jaar, het minimaliseren en het beheer van hun risico's, zoals de Premier Foods, Dow Chemical Company en Pfizer.

Evenals de levering van olie en HTFluidfit, samen met andere providers, bieden wij individuele diensten omvatten vloeistof testen, analyse en advies; verwijdering van water; drainage en vullen, evenals een uitgebreide, continue risk management service, zorgen voor de veilige en efficiënte werking van de thermische vloeistof systemen van klanten en wettelijke compliance, via de creatie van op maat gemaakte plannen voor verbetering.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.