← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Hoe faciliteiten voor procesproductie stoom kunnen omarmen in de 21st Century

Stoom speelt een waardevolle rol bij het voldoen aan de eisen van moderne productiefaciliteiten. Angelo Giambrone, Business Development Manager bij Spirax Sarco UK, bespreekt waarom meer van degenen die betrokken zijn bij de exploitatie en het beheer van productiefaciliteiten stoom zouden moeten omarmen in hun proces.

â € <â € <Door Angelo Giambrone, Business Development Manager bij Spirax Sarco UK

Angelo Giambrone, Business Development Manager bij Spirax Sarco UK

Angelo Giambrone, Business Development Manager bij Spirax Sarco UK

Waar denk je aan als je aan stoom denkt?

Het gebruik van Steam is tegenwoordig zeer relevant in de wereld als een essentieel onderdeel van veel toepassingen in een breed scala van industrieën, waaronder bevochtiging, sterilisatie, koken, reinigen en zelfs koeling.

Verbeteringen leveren

Van het ketelhuis, via het distributiesysteem tot in de fabriekskamers, er zijn veel aandachtspunten bij het optimaliseren van een stoomsysteem. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ervoor zorgen dat achterblijven van een goede standaard is, is bijvoorbeeld cruciaal om de systeemefficiëntie te maximaliseren. Dit is natuurlijk relevant voor elk medium, maar een verouderde installatie biedt vaak aanzienlijke mogelijkheden voor verbetering.

Ketelwatertanks zijn van oudsher atmosferische eenheden in het VK. Meer gebruikelijk in Europa is de onder druk staande luchtafscheider, die net boven de atmosferische druk werkt, waardoor zuurstof uit het voedingswater wordt verdreven.

Dit helpt om de kwaliteit van stoom en condensaat te verbeteren, waardoor de levensduur van de stoominfrastructuur wordt verlengd. De lage-drukwerking biedt een effectieve manier om overtollige energie op te vangen die zich in het ketelhuis bevindt, waardoor de algehele systeemefficiëntie wordt verbeterd.

Ketels hebben twee belangrijke gebieden waar energie kan worden teruggewonnen; de ene is om de thermische energie in de rookgassen van de ketel op te vangen met behulp van een economiser, die meestal wordt gebruikt om het voedingswater dat de ketel ingaat voor te verwarmen, en de andere is het afblazen van de ketel, waar heet water uit een ketel wordt geloosd om de interne opgeloste stof te handhaven vastestofniveau optimaal. Brandstofbesparingen van beide kunnen doorgaans tussen 3 en 5% liggen.

Ketelwatertanks

In het distributiesysteem zijn condenspotten essentieel voor de veilige en effectieve werking van een stoomsysteem. Welk type val dan ook, er is een aspect van onderhoud vereist om maximale systeemefficiëntie te handhaven, of het nu gaat om het reinigen van een zeef of het vervangen van een val.

Traditioneel gemaakt van een aantal afzonderlijke componenten (kleppen, zeven, enz.), Heeft de nieuwste generatie ééndelige vangoplossingen potentiële lekpaden gereduceerd van een typische 18 tot slechts 3, waardoor het onderhoud en de bijbehorende kosten enorm zijn verminderd.

Het is belangrijk dat u snel en effectief toegang hebt tot elk trappingitem. Stoomvallen zoals de STS17.2 hebben de manier waarop dit wordt bereikt getransformeerd en hebben in veel industrieën de voorkeur gekregen met zijn integrale componenten, wat tijd en geld bespaart door sites te helpen om stoomvallen met maximale efficiëntie te laten werken.

In plantrooms bieden stoom-water-platenwarmtewisselaars een energiezuinig alternatief voor de traditionele mantel en buizen bij de productie van warm water. Moderne platenwarmtewisselaars zijn ontworpen om te werken onder optimale voorwaarden voor efficiëntie en hebben ook het toegevoegde waarde voordeel van lagere operationele kosten, waardoor de voortdurende strip-downs worden geëlimineerd die calorizers vereisen voor verzekeringsdoeleinden.

Boilerhouse Installatie

De ruimte krijgt steeds meer te maken met voorzieningen. Bij het overwegen van een traditionele fabrieksruimte kan er een aantal groot sanitair warm water (SWW) zijn geweest of proces-warmtapwaterbereiders met een aanzienlijke voetafdruk.

Dit kan meestal worden voldaan met behulp van stoom-naar-water platenwarmtewisselaars die onmiddellijk heet water leveren met een veel kleinere voetafdruk. Dit levert niet alleen voordelen op in termen van verminderde verliezen (geen uitgestraalde verliezen door opgeslagen watervolumes), maar het helpt ook het legionella-risico te minimaliseren door het opgeslagen watervolume te verwijderen.

Condensaatherstel biedt aanzienlijke voordelen voor degenen die de financiën van hun faciliteit beheren. Condensaat is ideaal voor gebruik als ketelvoedingswater, omdat het zowel warmte-inhoud heeft als van een kwaliteit is om de ketelafblaas te minimaliseren, wat resulteert in energiebesparingen.

Retourcondensaat minimaliseert niet alleen het gebruik van ruw water, maar vermindert ook de hoeveelheid verbruikte chemicaliën voor ketelbehandeling, dit keer met een bijbehorende financiële besparing.

stoom-water-platenwarmtewisselaars

Toekomstbestendig

Een nieuwe benadering van stoom heeft een aanzienlijk potentieel om elke faciliteit toekomstbestendig te maken. Centralisatie en consolidatie van de thermische bron zou de output van elke warmtekrachtcentrale maximaliseren die in overweging kan worden genomen.

WKK werkt door een brandstofbron te gebruiken om elektriciteit op te wekken waarvan de faciliteit dan gebruik kan maken. De WKK-motor kan het hete uitlaatgas gebruiken om stoom te produceren, die vervolgens effectief over de locatie kan worden overgebracht. Deze bron van thermische en elektrische opwekking is efficiënter dan traditionele middelen voor energieopwekking.

Met de nadruk op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, zou de toekomst wel eens verandering kunnen brengen in onze primaire energiebronnen. Welke brandstof zal morgen worden gebruikt? De centralisatie van de ketelinstallatie helpt deze veranderingen te vergemakkelijken door zich op een bepaald moment aan te passen aan de brandstofverandering, terwijl dat uitstekende energiedragend vermogen van stoom nog steeds kan worden gebruikt, ten behoeve van alle belangrijke gebruikers op de site, of zelfs buiten de site.

Dus als centralisatie toekomstbestendig is tegen veranderingen in brandstofvoorraden, hoe wordt deze hoogenergetische stoom dan overgebracht naar de verschillende delen van de site?

De vermindering van het elektrische energieverbruik van een artikel is zeer actueel. Overal zijn er ideeën om het elektrische energieverbruik te verminderen, van LED-verlichting tot aandrijvingen met variabele snelheid op pompen.

In een tijd waarin we deze reductie zoeken, is het belangrijk om te weten dat we met stoom een ​​medium hebben dat in staat is megawatt energie te leveren, maar het vereist geen pompen om van A naar B te komen. Het reist van gebieden met hoge druk naar laag druk op eigen kracht, als je de woordspeling excuseert.

Boilerhouse audit

Waar volgende?

Het gebruik van Steam laat duidelijk zien dat het vandaag de dag nog steeds een belangrijk onderdeel van de industrie is en waarom zoveel faciliteiten zijn gebouwd met stoom die door hun aderen stroomt. Hoewel het uiterlijk en de functies van faciliteiten in de nabije toekomst kunnen veranderen, zal de veelzijdigheid van stoom helpen ervoor te zorgen dat de industrie kan blijven leveren, wat de 21st Century ook brengt.

Download uw exemplaar van voor meer informatie over het omarmen van stoom in uw proces De onbezongen held van ketelhuisefficiëntie wit papier?

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link