← Terug naar categorie Energie en energiebeheer

De kosten van energiegerelateerde storingen in de procesindustrie tellen

De kosten van een onderbreking van de activiteiten als gevolg van een energiegerelateerde storing kunnen voor elke organisatie enorm zijn, vooral omdat het aantal stroomstoringen naar verwachting zal toenemen. Vooral voor de processector is de noodzaak om tegen dergelijke uitval te beschermen nog belangrijker, legt Dr. Alex Mardapittas, CEO van Powerstar, uit.

Door Dr. Alex Mardapittas, CEO van Powerstar

Door Dr. Alex Mardapittas, CEO van Powerstar

Bedrijven hebben vaak goede procedures voor geplande uitval of gepland onderhoud, maar voor bedrijven die afhankelijk zijn van een constante stroomtoevoer - met de meeste procesindustrieën die 24 / 7 gebruiken - vormt het omgaan met onverwachte stroomuitval een groot risico en het vermijden ervan is een cruciaal onderdeel om operationele efficiëntie te waarborgen.

Gezien het feit dat stroomonderbrekingen of -uitval in de industrie, of het nu gaat om voedselverwerking, chemische verwerking, pulp of papier, kunnen zijn dat elke organisatie afziet van de kosten van onverwachte apparatuurstoringen en -schade, kostbare onderbrekingen in de processtroom, productverliezen en zelfs uitvaltijd als gevolg van personeel wordt afgeleid voor onderhoudstaken, de mogelijkheid om te reageren of zelfs ongeplande verstoringen van activiteiten te negeren kan uiterst waardevol zijn.

Dit is met name relevant als u bedenkt dat downtime Britse fabrikanten £ 180bn per jaar kosten in 2017. Hoewel, als alleen de West Midlands op een werkdag vier uur stroom zou verliezen, de kosten voor fabrikanten ongeveer £ 25 miljoen zouden bedragen.

Energie-intensieve industrieën

Organisaties binnen de procesindustrie staan ​​voor steeds complexere uitdagingen, van escalerende energiekosten tot strakkere budgetten en het beheer van kritieke apparatuur gedurende de groeiende vraag naar duurzaamheid, waardoor de sector problemen krijgt die tijdige en effectieve oplossingen vereisen.

Stijgende energiekosten, verergerd door volatiele energiemarkten, hebben een bijzonder effect. Aangezien de prijzen naar verwachting met 50% zullen stijgen door 2020, is dit een grote zorg voor de procesindustrie met een hoog verbruik, omdat dit hun vermogen om concurrerend te blijven ernstig kan beïnvloeden.

Volgens Gazprom Energy , bedrijven die chemicaliën, voedsel, niet-metaalhoudende mineralen, rubber, plastic en papier verwerken, behoren tot de top tien van energieverbruikers in het Verenigd Koninkrijk en als energierijke gebruikers zullen dergelijke bedrijven waarschijnlijk de grootste impact van prijsstijgingen voelen.

Vooruitgang met Industrie 4.0

Industrie 4.0, met zijn focus op automatisering, connectiviteit, real-time gegevens en machine learning, biedt de procesindustrie een echte kans om veel van de uitdagingen aan te gaan die zich momenteel voordoen met veeleisende supply chains.

De evolutie ervan heeft echter ook de behoefte aan energiereductie en verbeterde energiebestendigheid vergroot, wat ertoe heeft geleid dat veel organisaties de uitrusting van fabrieken en de energieactiva die deze aandrijven moderniseren en uitbreiden.

Meer afhankelijkheid van elektrische apparatuur maakt de weg vrij voor bewezen slimme energieoplossingen, zoals spanningsoptimalisatie, energieopslag en slimme distributietransformatoren, om substantiële energiebesparingen, verbeterde leveringszekerheid en lagere koolstofemissies te realiseren als fabrieken transformeren.

De waarde van spanningsoptimalisatie

Een gevestigde technologie, zoals voltageoptimalisatie (VO), biedt aanzienlijke voordelen, vooral als onderdeel van een bredere slimme energiestrategie. Stroom van het National Grid wordt in het algemeen op een hoger dan noodzakelijk voltage in het VK geleverd, waardoor VO-technologie een mogelijkheid biedt om aanzienlijke energiebesparingen te leveren door de inkomende voeding te optimaliseren.

Bescherming tegen energiestoringen


Door de spanning te verlagen tot een niveau dat optimaal is voor apparatuur op locatie terwijl inkomende stroom wordt geregeld, gereinigd en geconditioneerd, zullen aanzienlijke voordelen worden ervaren, zowel voor elektrisch verbruik als voor kosten.

Bovendien vermindert het door het oplossen van overspanning de overmatige spanning die de levensduur van elektrische apparatuur verkort en voorkomt zo de noodzaak om dure vervangingen te kopen als gevolg van voortijdige storingen.

Sommige VO-oplossingen verminderen en stabiliseren inkomende fluctuerende spanningsprofielen dynamisch om een ​​constante en consistente output te bieden bij de juiste spanning, waardoor het voordeel wordt gemaximaliseerd en het verbruik, de kosten en de koolstofemissies voor instabiele spanningsprofielen worden verlaagd, die anders kwetsbaar zouden zijn voor spanningsdips of -pieken.

Terwijl spanningsoptimalisatie zijn eigen onderscheidende voordelen biedt, wanneer geïntegreerd met meerdere slimme energieoplossingen, zoals energieopslag- en distributietransformatoren, kan een uitgebreide energiestrategie voor grootschalige productie- en verwerkingsbedrijven worden bereikt en kan waarde worden gemaximaliseerd.

Toegevoegde waarde van energieopslag

Een effectieve manier om de energiebestendigheid te verbeteren, is door gebruik te maken van geavanceerde technologieën voor energieopslag die volledige mogelijkheden voor Uninterruptible Power Supply (UPS) bieden.

Deze technologie is specifiek ontworpen om ervoor te zorgen dat alle kritieke apparatuur ononderbroken blijft als er een energiegerelateerde storing optreedt. Dit wordt bereikt door lokaal opgeslagen energie te gebruiken om de belasting binnen milliseconden te ondersteunen, zodat zelfs gevoelige apparatuur onaangetast blijft. Als een op maat gemaakte oplossing kan deze technologie worden vervaardigd om een ​​volledige site te dekken, in tegenstelling tot alleen het beschermen van specifieke systemen, zoals IT, wat het geval is bij traditionele UPS-systemen, servers die gemoedsrust bieden in een hele faciliteit en het risico van kostbare stroom elimineren mislukkingen.

Bovendien kan energieopslag worden geïntegreerd met nieuwe of bestaande generatie technologieën, waaronder zonne-energie (PV), wind, warmtekrachtcentrales (WKK) of biomassa-oplossingen, waardoor de productie kan worden gemaximaliseerd en effectiever kan worden gebruikt.

Energiegerelateerde storingen

Transformator transformatie

Veel procesbedrijven gebruiken transformatoren ter plaatse en begrijpen hun belang binnen de hoogspanningsinfrastructuur (HV). Vaak worden transformatoren ingeschakeld 24 / 7, zelfs wanneer ze niet worden gebruikt om een ​​elektrische belasting te dragen, om ervoor te zorgen dat de elektriciteitstoevoer op de locatie veilig is voor de werking van elektrische apparatuur. Daarom kan een site, als ze niet worden gemonitord of vervangen naarmate ze ouder worden, aanzienlijke verliezen lijden, wat oploopt tot opgeblazen elektriciteitsrekeningen.

Dergelijke problemen kunnen echter gemakkelijk worden opgelost door een eenvoudige upgrade naar een nieuwe transformator met een zeer efficiënt kernmateriaal, zoals een amorfe legering, en de toestand van de apparatuur kan op afstand worden bewaakt als deze met slimme mogelijkheden wordt vervaardigd.

Slimme distributietransformatoren leveren essentiële gegevens voor verwerkingsomgevingen en presenteren waardevolle netinformatie, voorwaardelijke prestaties en energie-efficiëntierapporten.

In staat om gedetailleerde informatie weer te geven, kunnen ze rapporten genereren over versterkers, kerntemperatuur, harmonische vervorming, olieanalyse, fase tot fase metrische spanning, vermogensfactor, echt vermogen, systeem kVA, systeem kWh om nuttige inzichten te geven in activaprestaties en werking tijdens het detecteren mogelijkheden voor verdere optimalisatie.

Dergelijke platforms geven verwerkingsbedrijven een beter inzicht in hun energieverbruik, waardoor ze kunnen optimaliseren en ontdekken waar extra besparingen kunnen worden gerealiseerd. Belangrijk is dat ze ook de systeemstatus bewaken en problemen identificeren die kunnen leiden tot kostbare uitvaltijd, zodat ze kunnen worden aangepakt voordat er een storing optreedt.

De slimme energieoplossingen van vandaag bieden een breed scala aan voordelen. Hun vermogen om het verbruik te verminderen, helpt verwerkende bedrijven om energiekosten te verlagen; ze beperken het potentieel voor uitvaltijd en verlengen de levensduur van dure apparatuur, terwijl organisaties hun CO2-uitstoot aanzienlijk kunnen verminderen. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven concurrerender, veiliger en beter geplaatst zijn om met milieuregelgeving om te gaan.

Ga voor meer informatie over het bereiken van uw energiedoelstellingen op korte en lange termijn via een op maat gemaakte en uitgebreide slimme energiestrategie naar: www.powerstar.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link