← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Wereldwijde bedrijven willen hergebruik van water om de veerkracht te vergroten

Industriële bedrijven die veel water gebruiken in hun processen, moeten goed nadenken over de risico's van waterschaarste voor hun activiteiten. Paul O'Callaghan, algemeen directeur, BlueTech Research, deelt de lessen uit zijn dialogen met sectoroverschrijdende industriële eindgebruikers over hun innovatie-eisen en hoe zij de cirkel sluiten door hergebruik van afvalwater.

Door Paul O'Callaghan, Chief Executive van BlueTech Researchâ € <â € <

Water hergebruik
Paul O&#39;Callaghan, Chief Executive van BlueTech Research

Paul O'Callaghan, Chief Executive van BlueTech Research

Ambitieuze doelen rond watergebruik zijn vastgesteld door veel grote bedrijven, waarbij innovatieve oplossingen worden gezocht en ontwikkeld, terwijl bedrijven hun veerkracht willen vergroten en de afhankelijkheid van niet-duurzame bronnen willen verminderen. Naarmate de situatie met betrekking tot waterschaarste steeds kritischer wordt, wordt het probleem besproken in directiekamers over de hele wereld, met grote wijzigingen in het proces tot gevolg.

BlueTech Research is een gespecialiseerd marktinformatiebedrijf dat technologie en innovatie in de watersector wereldwijd volgt. In september publiceert het zijn Industrial Reuse Report Plan, dat diepgaande technische gegevens en analyses geeft over hoe industrieën, waaronder voedsel en drank, farma en olie en gas, momenteel water hergebruiken - en hoeveel meer kan worden hergebruikt.

Het rapport volgt op het BlueTech Forum dat in juni in Londen werd gehouden, waar uitdagingen, doelen en innovaties rond waterbronnen werden besproken door vele wereldwijde bedrijven, waaronder Heineken, BP, Kimberley-Clark en Nestlé.

Chief executive Paul O'Callaghan zei: “We zien enkele belangrijke veranderingen in de manier waarop grote bedrijven hun watervoorraden beheren, waarbij steeds meer alternatieve methoden worden onderzocht.

“Bedrijven zijn afhankelijk van water om te werken, dus het is duidelijk in hun belang om na te denken over hoe ze minder kunnen gebruiken. We weten dat velen streven naar voortdurende reducties in watergebruik en hebben zichzelf ambitieuze doelen gesteld, zoals het bereiken van nulverspilling.

“Een deel van wat wordt geïmplementeerd is relatief eenvoudig - training voor personeel rond best practices, verbeterde waterefficiëntie of upgraden van zuiveringsinstallaties om effectiever te werken. Andere oplossingen waarbij innovatie en nieuwe technologie betrokken zijn, kunnen enorme investeringen en ingrijpende procesveranderingen vereisen, maar dit is van cruciaal belang voor een betekenisvolle impact.

“Wereldwijd is er een aanzienlijke toename geweest van zowel projecten voor algemeen hergebruik van water als niet-drinkbaar water en het gebruik van beschikbare technologie op dit gebied versnelt.

“Deze verschuiving is goed nieuws voor ons allemaal - en het is een kritieke tijd gekomen. Een algemeen aangehaalde statistiek is dat de industrie 20% van het wereldwijde waterverbruik voor zijn rekening neemt. Daarom zullen industrieën waarschijnlijk als een van de eersten onder druk komen te staan ​​om minder te gebruiken - we zien nu grote bedrijven zoals L'Oreal en Heineken concrete actie ondernemen.

“Natuurlijk is de uitdaging bij alle nieuwe processen om de juiste balans te vinden - zoals hoe water te hergebruiken zonder teveel energie te gebruiken? Hoe kunnen grote bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken, terwijl ze nog steeds productief zijn en een goede service bieden aan hun klanten?

“Deze kwesties moeten zorgvuldig worden overwogen voordat nieuwe processen worden geïmplementeerd. Zelfs als we denken dat we het goed hebben, als het gaat om duurzaamheid en veerkracht, moeten we niet stilstaan. Processen moeten verder worden beoordeeld naarmate nieuwe technologieën beschikbaar komen. ”

Peer-to-peer-lessen

Waterbeschikbaarheid en oplossingen om waterschaarste te verminderen waren de grootste gesprekspunten op het BlueTech Forum van dit jaar. Tijdens een peer-to-peer discussie, zeiden bedrijven dat kosten een belangrijke overweging waren bij het onderzoek naar waterbesparende projecten, met enkele prioritering van innovaties die zorgen voor terugwinning van hulpbronnen en technologieën die "circulair water" kunnen bereiken.

Schaalbare pilootstudies waren van groot belang, waarbij sommige bedrijven meer neigden naar digitale technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie - zonder de waarde van menselijke input te vergeten. Er was ook een waarschuwing om niet te focussen op "magische oplossingen" in tegenstelling tot meer realistische opties.

Onder de afgevaardigden uit de gemeentelijke en utiliteitssector was er belangstelling voor membraamfiltratie en geavanceerde oxidatieproces (AOP) -technologieën, waarbij bedrijven vooral geïnteresseerd waren in het vinden van innovatieve technologieën die kunnen integreren met - en optimaliseren - geavanceerde behandelingssystemen.

Deelnemers spraken ook over hun prestaties die werden bereikt door de implementatie van best practices en het betrekken van werknemers om de cultuur binnen hun organisatie te veranderen. Een van de grootste afzonderlijke thema's die uit discussies naar voren kwamen, was de wens van afgevaardigden uit alle industrieën om samen te werken en informatie verder te delen, om het maximale uit nieuwe innovaties te halen, te helpen met initiatieven in de circulaire economie en te kijken naar verantwoord waterbeheer.

Geen enkel bedrijf of zelfs maar één bedrijfstak kan hopen een stroomgebied alleen te beïnvloeden - communicatie tussen verschillende industriegroepen en andere belanghebbenden is essentieel.

Het volgende BlueTech Forum vindt plaats in juni 2020 in Vancouver, Canada. E-mail [Email protected] voor updates.

â € <â € <Marktleiders delen best practices

Menno M Holterman is CEO van Nijhuis Industries, dat oplossingen en innovatieprojecten voor water en afvalwater wereldwijd levert. Hij zei: “Wereldwijd zien we een trend dat hergebruik van water verplicht wordt voor sommige grote bedrijven. Het hangt natuurlijk af van geografische locaties, maar in gebieden waar ze veel waterstress hebben, wordt beschikbaarheid serieus bekeken en beoordeeld. "

Een voorbeeld is een project voor het grootste slachthuis in Polen. “In plaats van 8,000m3 per dag behandeld afvalwater naar oppervlaktewateren te lozen, installeren we nu een 8,000m3-hergebruikinstallatie. Het water wordt tot een zeer hoge kwaliteit behandeld en teruggevoerd naar de productiefaciliteit. ”

Cosmeticabedrijf L'Oréal heeft een concept voor een 'droge fabriek' uitgerold om het waterverbruik bij de productie te verminderen. Het wereldwijde cosmeticabedrijf is begonnen met een ambitieuze uitrol van waterreductie in zijn fabrieken wereldwijd en heeft een wereldwijd 2020-doel om het totale waterverbruik met 60% te verminderen.

Hans-Ulrich Buchholz, directeur milieu-compliance, zei: “We moesten nadenken over hoe we het hergebruik van water kunnen verbeteren en hoe we kringlopen kunnen sluiten door recyclingprojecten te ontwikkelen. Droge fabriek betekent dat we het gemeentelijke waterverbruik beperken tot slechts twee essentiële toepassingen - huishoudelijk water voor gebruik door onze werknemers en voor de productie van water dat als grondstof voor ons product dient. Voor de rest van de processen en toepassingen gebruiken we geen extra zoet water.

“De behandeling en recycling van industrieel water is vrij nieuw in de cosmetica-industrie. Hoge kwaliteitsnormen moeten strikt worden gerespecteerd om het gebruik van gerecycled water in nutsbedrijven mogelijk te maken.
Het recyclen van elke druppel gebruikt water is economisch en, onder strikte kwaliteitsvoorwaarden, technisch mogelijk en veilig om te doen. Uiteindelijk willen we positief bijdragen in de regio's waar onze industriële activiteit plaatsvindt. ”

Specialist in industrieel waterbeheer Aquatech werkte samen met een groot oliebedrijf in Koeweit om veerkracht te bereiken. Het bedrijf had grote hoeveelheden ultrazuiver water nodig om de stoom te genereren die werd gebruikt voor verbeterde oliewinning.

Devesh Sharma, directeur, zei: “De faciliteit kan gemakkelijk gesubsidieerd ontzout water gebruiken dat door de overheid is geproduceerd, maar de koolstofvoetafdruk is groot. In plaats daarvan keken ze naar het nemen van water uit de afvalwaterhergebruikfabriek Sulaibiya, die ultrafiltratie en omgekeerde osmose gebruikt om water te produceren voor industrieel gebruik. We gingen echter een stap verder met hen en nemen nu eigenlijk de afvalwaterstroom van de Sulaibiya-fabriek, die wordt gebruikt om de 30 miljoen l / dag ultrazuiver water te genereren dat ze nodig hebben. Dat is een goed voorbeeld van veerkracht. "

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link