← Terug naar categorie Drives & Motors

Toekomstbewijs voor uw motormanagementstrategie

Fabrikanten zitten aan de top van de Industry 4.0-revolutie. Technologie verandert de industrie zoals we die kennen - en fabrikanten moeten zich voorbereiden op de impact van technologische vooruitgang. Om dit te doen, hebben fabrikanten een duidelijke visie nodig over hoe digitalisering hun sector gaat beïnvloeden.

Hoewel dit niet eenvoudig is en er geen vast antwoord is, kunnen fabrikanten van de gelegenheid gebruik maken om nieuwe en innovatieve technologie te omarmen. Daarbij profiteren ze van meer inzichten en een hogere productiviteit. Een van de manieren waarop ze dit kunnen doen, is in hun strategie voor motormanagement.

By Martin Walder VP Industry Schneider Electric

Martin Walder VP Industry Schneider Electric

Martin Walder VP Industry Schneider Electric

In de huidige markt domineert de industrie de industriële sfeer. Binnen de sector wordt een ongelooflijke hoeveelheid stroom gebruikt om grondstoffen om te zetten in eindproducten.

Bovendien wordt meer dan 60% van de energie in de industrie specifiek gebruikt voor motoren. Cruciaal is dat dit alleen maar zal toenemen als we de productiesnelheid voor de komende jaren willen behouden en de industrie toekomstbestendig willen maken.

Hoewel dit volume van energieverbruik misschien niet als een verrassing komt, is het aantal bedrijven zonder een strategie voor motormanagement verrassend.

Bovendien is een intelligente strategie voor motormanagement cruciaal als we ons totale energieverbruik willen verminderen en de bedrijfstijd van de installatie willen verhogen. In feite is de productiesector afhankelijk van motoren, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze nu en in de toekomst worden beschermd en geschikt zijn voor hun doel.

Zie het als volgt - met meer en slimmere producten die compatibel zijn met Industrial Internet of Things (IIoT) die op de markt beschikbaar zijn, zou het vervangen van soortgelijke producten niet altijd de beste operationele resultaten opleveren als een deel van de motor kapot zou gaan.

Wat is er mis met zoals voor soortgelijke vervanging?

Motorstarters kunnen complexe stukjes technologie zijn - en net als alle technologie lopen ze het risico op fouten, schade of defecten.

Er zijn verschillende omstandigheden in de industrie om op te letten, die een motorstartfout kunnen veroorzaken. Dit omvat hoog- of laagspanningsvoeding, fase-onbalans, continue overmatige belasting, vastlopen of vastlopen, aardfouten, eenfasig, vastgelopen motorlager of mechanische bindingsverbindingen.

Wanneer ze worden getroffen door een van deze situaties, bestellen veel planten een like-for-like starter. Voorafgaand aan het falen, werkte het goed en het is een product dat ze kennen en waarmee ze zich prettig voelen. Dit is echter een oplossing voor de korte termijn.

Het probleem hier is dat de technologie en het vermogen van de genoemde motor mogelijk niet geschikt zijn voor de lange termijn. Zonder slimme mogelijkheden zullen bedrijven last hebben van een gebrek aan inzicht en zullen ze achterblijven in de informatietechnologierace van het fabrieksproces.

Enter: Slimme motor management strategieën

De oplossing is daarom om een ​​slimme strategie voor motorbeheer te implementeren. Dit is niet iets dat puur nodig is voor nieuwe machines, maar ook voor upgrades en retrofit. Een slimme strategie biedt de fabrikant extra digitale voordelen boven het kiezen van energiebesparende technologieën.

Een goed voorbeeld hiervan is Schneider Electrics motorstartproduct, VSD's en TeSys-eiland met EcoStruxure-machine-expert configuratie- en inbedrijfstellingssoftware en de EcoStruxure Motor Configurator gereedschap.

De tool helpt OEMS om de time-to-market te versnellen door meerdere teams tegelijkertijd de kwaliteit van het ontwerp te laten programmeren en controleren. Door een efficiëntere integratie mogelijk te maken, wordt het 40% sneller om te integreren en de installatiekosten met 30% te verlagen in vergelijking met traditionele oplossingen.

Door gebruik te maken van deze technologieën wordt automatisch product- en procesinformatie gegenereerd. Dit stelt bedrijven in staat om zich open te stellen voor de wereld van plantdigitalisering en te genieten van alle voordelen die het met zich meebrengt. Voordelen zijn onder meer een lager energieverbruik, verhoogde productiviteit, meer ervaren operators, preventieve onderhoudsplanning en activabeheer.

Niet alleen dit, maar toegang tot slimme gegevens is cruciaal voor het verhogen van de uptime en het verbeteren van de algehele kwaliteit. Al deze bijdragen aan hetzelfde einddoel: het verbeteren van de algehele apparatuurprestaties (OEE) en uiteindelijk de zakelijke winstgevendheid.

Motor management strategie

Een toekomstbestendige strategie

Momenteel is een slimme motorbeheersstrategie misschien niet het eerste waar iedereen aan denkt. Maar over drie tot vijf jaar, wanneer het senior leiderschapsteam vraagt ​​om inzicht in waarom stilstand op de fabrieksvloer hoog is, of in hoeveel stop / starts een motor heeft gedaan - moeten we bereid zijn om geïnformeerd en gegevens te geven -gedreven antwoorden. De enige manier om dit te doen is door onze traditionele technologie te verbeteren en te vervangen door slimmere, innovatievere en meer verbonden motoren.

De vraag is, hoe halen we het maximale uit onze fabrieken? Het antwoord is simpel. Het is tijd om verandering te omarmen en te kiezen voor slimmere, meer innovatieve starttechnologieën die ons de analyses en bedrijfsinzichten bieden die we nodig hebben. Door nu een slimme motorbeheerstrategie op te stellen - het is mogelijk om concurrerend te blijven - en klaar voor de toekomstige veranderingen die technologie nog moet brengen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link