← Terug naar categorie Solids & Bulkmaterialenverwerking

Toekomstbestendig uw farmaceutische productie

Door Richard Lockwood, directeur farmaceutische verkoop, Matcon Ltd

Het huidige landschap van Farmaceutische Productie is aan verandering onderhevig bij bedrijven die afzien van grootschalige fabrieken die een klein aantal producten produceren. Het toenemende aantal generieke alternatieven voor gepatenteerde producten betekent dat faciliteiten een aanzienlijk hoger aantal producten produceren, wat op zijn beurt een steeds grotere mate van flexibiliteit vereist.

Richard Lockwood

Door Richard Lockwood, directeur farmaceutische verkoop, Matcon Ltd

Met deze marktverandering is er een groeiende behoefte voor fabrikanten om productie- en bedrijfsprocessen bij te werken en aan te passen. Er is nog nooit een betere tijd geweest voor toekomstbestendige farmaceutische productie. Maar waar begin je? In dit artikel zullen we de technologieën en strategieën onderzoeken die u moet overwegen bij het toekomstbestendig maken van uw bedrijf in deze markt.

Nieuwe geneesmiddelen evolueren op de farmaceutische markt

Het is niet alleen het assortiment geneesmiddelen op de markt dat groeit, maar ook de manier waarop deze geneesmiddelen worden geleverd - meerlagige producten, microtabletten en andere meervoudige formuleringen. Deze nieuwe systemen verbeteren de praktische bruikbaarheid van de patiënt, maar vanuit een productieperspectief zullen faciliteiten flexibelere apparatuuroplossingen moeten initiëren om te voorzien in deze hogere complexiteiten in de productieprocessen, willen ze concurrerend blijven.


Volume is niet langer de primaire zorg

Een van de belangrijkste uitdagingen bij Pharma Manufacturing is dat kwaliteit, veiligheid en naleving van regelgeving vaak belangrijker zijn geweest dan volume en efficiëntie.

Omdat fabrikanten nu moeten concurreren in een prijsgevoelige arena, zijn volume en efficiëntie de sleutel tot winst en is downtime nu een groot probleem. Helaas zijn er de afgelopen jaren veel regelgevende maatregelen genomen tegen farmaceutische OSD-voorzieningen.

De belangrijkste oorzaak is dat de faciliteiten oud waren, met verouderde farmaceutische apparatuur. Nieuwe technologieën, die gesloten oplossingen omvatten, worden door farmaceutische inspecteurs aangemoedigd om besmettingsrisico's te beperken.

Degenen die deze technologieën het snelst toepassen, presteren beter dan hun concurrenten en navigeren gemakkelijk door het regelgevingslandschap.

Wat u kunt doen om voorop te blijven lopen

Farmaceutische bedrijven moeten zich nu voorbereiden door nieuwe kosteneffectieve, flexibele, modulaire productiesystemen te implementeren, zoals de introductie van IBC's (Intermediate Bulk Containers) waarmee meerdere producten en grotere batches kunnen worden vervaardigd.

Hier is een selectie van slechts enkele van de voordelen die een verschuiving naar IBC-productie kan opleveren:

 • Minder productieruimte nodig
 • Minder handmatige bediening, sneller laden en lossen van korrels en tabletten
 • Tijdwinst, minder uitvaltijd
 • Talloze groottevarianten
 • Hygiënisch ontwerp - verzegeld, ingesloten en stofdicht
 • Mogelijkheid om te automatiseren
 • Validatie van geautomatiseerd reinigingsproces
 • Voorzichtig omgaan met tabletten en capsules, al dan niet gecoat (van batches tot 650kg)

Hoe u ervoor kunt zorgen dat u de controle blijft houden over de afvoer van uw ingrediënten

Om te voldoen aan de druk van de vraag van consumenten en leveranciers, van specifieke en kleinere bestelhoeveelheden en de voorspelde specialistische nieuwe formuleringen, moet u behendig worden als u gaat concurreren. Beoordeel uw huidige facilitaire processen door uzelf de volgende vragen te stellen:

 • Gebruik je bijgewerkte technologieën en flexibele apparatuur?
 • Zijn deze methoden kosten- en tijdbesparend?
 • Bent u in staat om te gaan met fluctuerende toekomstige industriële veranderingen en eisen?

Dit is het perfecte moment om uw farmaceutische productieactiviteiten opnieuw te evalueren en u voor te bereiden op uw toekomst. Het is beter om nu kleine incrementele wijzigingen te starten dan een grootschalige wijziging wanneer het te laat is.

Dit klinkt misschien allemaal alsof de farmaceutische industrie in beroering is, maar het is precies het tegenovergestelde. Het biedt een geweldige kans voor fabrikanten die bereid zijn te innoveren en hun productieprocessen te veranderen.

Wilt u, als vervolg op het farmaceutische productieproces, de productie van uw farmaceutische tablet versnellen en de productie verhogen zonder in te boeten op kwaliteit?

Kan uw tabletfabricageapparatuur harder voor u werken?

Kunt u de kwaliteit van uw producten verbeteren?

De kans is groot dat uw concurrenten dat al zijn! Er zijn steeds nieuwe farmaceutische faciliteiten open en ze implementeren de nieuwste technologie en apparatuur die de industrie te bieden heeft.

Hieronder bekijken we enkele van de beste opties om u in staat te stellen wijzigingen aan te brengen die niet alleen de productie-efficiëntie verhogen maar ook uw productiefaciliteit toekomstbestendig maken.

De belangrijkste knelpunten die de productie van uw tablet vertragen, worden hieronder gedetailleerd beschreven, samen met oplossingen voor deze problemen.

Middelgrote bulkcontainers - farmaceutische productie

Tabletten verzamelen

De meeste fabrieksinstellingen die advies vragen, beginnen meestal met hetzelfde probleem. Ze hebben twee of meer operators die continu vullen en taggen, waarbij talloze vaten worden gebruikt, die moeten worden schoongemaakt. Het hele proces is extreem tijdrovend en kostenefficiënt.

De oplossing is eenvoudig. Als u operaties ruilt met behulp van een IBC (Intermediate Bulk Container), is slechts één operator vereist. Er is geen tagging en de verzamelfase kan van tevoren worden voorbereid.

Omdat het niet nodig is om schoon te maken, hoeven al die vaten en zakken niet te worden weggegooid en daarom is het proces aanzienlijk efficiënter en afvalvrij.

Voer naar Coater Stage Savings

Traditioneel duurt het ongeveer 30 minuten om de standaardmethode voor het toevoeren van tabletten aan het coatingstadium handmatig te vullen, als hetzelfde proces van kantelen van vaten wordt herhaald. Een op IBC gebaseerde oplossing in dit stadium van het proces kan dit met ten minste 50% verminderen.

Lege Coater Stage besparingen

Sommige tabletfabrikanten doen er ongeveer 50 minuten over om hun product na het coaten te ontladen. Het klinkt niet veel, maar als je bedenkt dat dit met een IBC slechts ongeveer 10 minuten duurt, kan er gedurende een hele productiedienst een hele tijd worden bespaard (als je 20 kilo bags labelt en labelt).

processtroom met behulp van IBC-systeem - Farmaceutische productie

Besparingen schoonmaken

Van de vaten tot de transportapparatuur, traditionele tabletproductiemethoden creëren meerdere reinigingspunten. Ter vergelijking: met een IBC-systeem hoeft slechts één IBC per batch te worden gereinigd.

We hebben de belangrijkste gebieden geïdentificeerd waar tabletfabrikanten efficiëntie in kosten en tijd kunnen realiseren, maar er zijn meer voordelen waaraan kan worden voldaan door over te stappen op tabletfabricage op basis van IBC.

IBC's (tussentijdse bulkcontainers) Ontworpen voor farmaceutische tabletproductie

 • Polyethyleen IBC's beschermen tabletten, vakkundig ontworpen om breuken, vlekken of deuken te verminderen
 • Conische klep-IBC's en afvoerstations zorgen voor een zachte, langzamere afvoer om tabletten te beschermen.
 • IBC's zijn ingesloten en verzegeld, wat de risico's op besmetting / hygiëne vermindert.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via