← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Essentiële tips voor het temperatuurmanagement van de voedselindustrie

Voedselverwerking is een sector die een zeer hoog niveau van efficiëntie vereist om aan de dagelijkse productiedoelstellingen te voldoen. En productiviteit is een groeiend probleem voor de voedselproductie wereldwijd. Het ministerie van Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties verwacht dat de wereldbevolking 11 meer dan 2100 miljard zal zijn.

By Karl Lycett - Productmanager - Klimaatbeheersing

Karl Lycett, Rittal

Dat is meer dan twee keer wat het was in 1990 en dus moet er voor de voorbereiding op morgen een nog scherpere focus op productiviteit zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel is voor iedereen om te gedijen.

Het is een reden waarom uitval van kritieke besturings- en automatiseringsapparatuur in de voedselproductie een reden tot zorg is. Niet alleen worden waardevolle middelen weggeleid van meer strategische, langetermijnactiviteiten, zoals het ontwikkelen van nieuwe processen, maar productielijnen kunnen ook worden gestopt.

De kosten van het defect nemen dramatisch toe als dit het geval is, omdat het niet alleen de kosten omvat van het repareren of vervangen van beschadigde componenten, maar ook de kosten van verloren productietijd.

Het stopzetten van een regel waarop zelfs de meest eenvoudige voedingsmiddelen worden gemaakt, kan bedrijven tienduizenden euro's kosten voor elk uur dat het niet opnieuw wordt gestart.

Behuizing Temperatuurbeheersing voedselindustrie

Bescherming van kritieke apparatuur voor de voedingsindustrie

Behuizingen beschermen gevoelige elektronische en elektrische apparaten tegen de atmosfeer waarin ze zijn geïnstalleerd, waardoor ze een omgeving bieden die hen in staat stelt om naar behoefte te functioneren en hun levensduur verlengt.

Het handhaven van een interne temperatuur binnen vereiste parameters is van fundamenteel belang. Dit vereist vaak een actieve koeloplossing omdat er warmte wordt ingesloten in behuizingen die zijn ontworpen om te beschermen tegen het binnendringen van vaste objecten en water tot een niveau dat geschikt is voor veel productiefaciliteiten.

Dit kan in het bijzonder een probleem zijn voor behuizingen die geschikt zijn voor spoelomgevingen, die de apparatuur beschermen tegen een beschermingsklasse IP 69K. Naarmate de temperatuur stijgt als gevolg van de zomermaanden of willekeurige hittegolven gedurende het jaar, kunnen interne temperatuurparameters worden overschreden.

Op zijn beurt wordt de levensverwachting van de apparatuur binnen de behuizingen verminderd en neemt de kans op een onverwachte systeemstoring drastisch toe.

Wees voorzichtig bij het selecteren van klimaatregelingsapparatuur om ervoor te zorgen dat deze geschikt robuust is om de ontberingen van de omgeving waarin deze zich bevindt aan te kunnen.

Hieronder staan ​​enkele belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van uw klimaatbeheersingsoplossingen.

Is uw oplossing de juiste voor uw omgeving?

Het type product dat wordt verwerkt en / of de locatie van de apparatuur ter plaatse, heeft waarschijnlijk een grote invloed op de geschiktheid van uw klimaatregelingssysteem.

1) Laten we eens kijken naar de omgevingstemperatuur van uw installatie. Als het lager blijft, het hele jaar door, dan de gewenste temperatuur in de behuizing, dan kunnen ventilator- en filterunits en lucht-lucht warmtewisselaars zeer effectief zijn. Ze gebruiken omgevingslucht om warmte-energie uit de behuizing te verwijderen en deze af te voeren in de lokale omgeving.

Als de omgevingstemperatuur boven de vereiste binnentemperatuur stijgt, moeten eenheden met actieve koelcircuits worden gebruikt. Op de muur / dak gemonteerde koeleenheden gebruiken koelmiddel als tussenmedium om het overtollige warmte uit behuizingen te verwijderen, het over te brengen naar de omringende omgevingslucht en de gewenste omstandigheden te handhaven.

Lucht / water-warmtewisselaars, zoals de naam doet vermoeden, overbrengen ongewenste warmte naar water, transporteren het weg van de behuizing naar een gecentraliseerde koelinstallatie, mogelijk buitenshuis, waar het gemakkelijker kan worden afgevoerd.

Lucht / water-warmtewisselaars hebben verder het voordeel dat ze een meer hygiënische oplossing zijn dan koeleenheden. Ze hebben geen toevoer van omgevingslucht nodig en hebben daarom geen roosters. Ze kunnen een heel eenvoudige behuizing hebben zonder vuilvangers en zijn heel gemakkelijk schoon te maken.

Al in 2018 hebben we onverwachte sprongen gezien bij gemiddelde temperaturen in het hele land, en dit zal alleen maar toenemen als we naar de zomermaanden gaan. Pieken in temperatuur, zoals ik heb aangegeven, zetten koelapparatuur onder de meeste belasting, waardoor het beoordelen van bestaande apparatuur eerder vroeger dan later de waarschijnlijkheid van onverwachte storingen kan verminderen.

2) Stoffige of zure vervuiling (bijv. Meel of gist / azijnextracten) kan het schakeltoestel beïnvloeden en kortsluiting of een kortere levensduur veroorzaken.

Het gebruik van filtermatten op ventilator- en filterunits kan helpen, maar als de omgeving extreem vervuild is, kunt u wellicht beter een lucht-lucht-warmtewisselaar, koeleenheid of lucht / water-warmtewisselaar installeren, die allemaal een afgesloten interne luchtstroom hebben. paden en zorg er dus voor dat er geen verontreinigde lucht in de behuizing wordt gezogen.

Behuizing Temperatuurbeheersing voedselindustrie

Reinigings- / onderhoudsregime

Het vaststellen van een regelmatige inspectie- en reinigingsroutine voor koelapparatuur is een zeer goede praktijk. Bijvoorbeeld stofzuigunits met filtermatten om stof en vuil te verwijderen, waardoor de ventilator en het koelcircuit van de lucht uithongeren. Dit zal ertoe leiden dat de unit langer harder werkt en een verminderde koelcapaciteit heeft.

Koelsystemen moeten ook schoon worden gehouden om de hoogste niveaus van hygiëne te behouden. Sommige worden dagelijks schoongemaakt met hogedrukreinigers en straalstoomreinigers. Gebruik in dat geval een oplossing die voldoet aan de beschermingsklasse voor binnendringend water die uw site vereist en installeer indien nodig extra kappen of afdekkingen.

Toenemende energie-efficiëntie = lagere kosten

Het is belangrijk, zowel vanuit milieu- als kostenbesparend oogpunt, voor producenten van voedingsmiddelen en dranken om energie-efficiënte technologieën toe te passen. Met een schijnwerper op koolstofvoetafdruk en energieprijzen die wereldwijd stijgen, is het van vitaal belang dat de energie die wordt verbruikt door productieprocessen waar mogelijk wordt verminderd.

De Rittal Blue e + -koeleenheid is voorzien van heatpipe-technologie en biedt als zodanig op dezelfde manier als een lucht-lucht-warmtewisselaar koeling met alleen ventilatoren wanneer de omgevingstemperatuur voldoende laag is.

Naarmate de omgevingstemperatuur stijgt en de warmtepijp niet aan de vraag kan voldoen, bieden snelheidsgeregelde componenten extra mechanische koeling, maar slechts zoveel als nodig is. Als de omgevingstemperatuur de vereiste temperatuur in het paneel overschrijdt, wordt actieve koeling alleen geleverd, maar nogmaals niet meer dan nodig is.

Veel voedselproductiefaciliteiten werken de klok rond en het hele jaar door. Heatpipe- en invertertechnologie stelt de Blue e + in staat om op unieke wijze te profiteren van de dagelijkse en seizoensgebonden temperatuurschommelingen in uw fabriek om typische energiebesparingen van 75-procent te realiseren.

De beste manier om in alle gevallen actie te ondernemen is om een ​​onderzoek in te stellen naar uw bestaande koelapparatuur, rekening houdend met de hierboven besproken punten. Rittal biedt u graag een gratis RiAssure-koelinginspectie aan, waarvoor een van onze getrainde vertegenwoordigers uw site zal bezoeken en u een eerlijk, duidelijk advies zal geven over uw bestaande apparatuur en de geschiktheid ervan binnen de gekozen omgeving / proces.

Vervolgens geven we u een kort rapport met feedback over de volgende beste stappen voorwaarts voor uw installatie, of het nu gaat om de uitvoering van een onderhoudscontract om de levensduur van bestaande apparatuur te verlengen of om eenheden te vervangen die ondermaats of inefficiënt zijn om de prestaties te verbeteren en verhoog de energie-efficiëntie van uw site.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.