← Terug naar de smeercategorie

Het elimineren van smeermiddelverontreiniging van machines voor voedselverwerking

Verontreiniging levert ernstige problemen op voor producenten van voedingsmiddelen en dranken. Naarmate de productie meer en meer afhankelijk wordt van geautomatiseerde machines, is er nog een andere bron van potentiële verontreinigingen: gemorste of lekkende smeermiddelen. Phil Burge, Marketing en Communicatie Manager bij SKF beschrijft hoe voedsel- en drankproducenten dit probleem kunnen voorkomen.

Phil Burge, SKF

Phil Burge, SKF

Eten en drinken levert een belangrijke bijdrage aan de Britse economie. Al vroeg in 2017 gaf de Food and Drink Federation de opdracht aan Grant Thornton, de wereldwijde netwerkexploitant van het netwerk voor professionele dienstverlening, om onderzoek te doen naar de Britse voedings- en drankenindustrie.

Onder de bevindingen groeide de sector voor de productie van bruto toegevoegde waarde (GVA) met 27% tussen 1997 en 2015 (vergeleken met 13% voor de hele productie in deze periode).

In 2017 was het goed voor 16% van de totale productie-bruto toegevoegde waarde, waardoor het de grootste subsector van de industrie is in termen van GVA-bijdrage.

Voedselveiligheid blijft een belangrijk punt van zorg voor de sector. Evenals andere grote economische investeerders, zoals de auto-industrie, kunnen terugroepingen van producten ernstige zakelijke gevolgen hebben.

Voor producenten van voedingsmiddelen en dranken vormen herroepingen van producten als gevolg van vervuilingsgebeurtenissen een ernstige bedreiging voor de winstgevendheid, en naarmate de sector meer investeert in automatisering en hoogwaardige verwerkingsmachines, neemt ook het risico op verontreiniging door essentiële smeermiddelen voor machines toe.

De voedings- en drankenindustrie schat dat tussen 15 en 25% van het totale onderhoudsbudget wordt uitgegeven als gevolg van slechte smeermethoden. Inderdaad, zoveel als 40% van alle voortijdige lagerschade in deze industrie kan worden opgespoord tot smeerproblemen.

Hoewel de voedings- en genotmiddelenindustrie een onbeperkt aantal smeermethoden heeft om uit te kiezen, worden ze niet allemaal erkend onder de huidige gevareninventarisatie- en kritieke controlepunten (HACCP) -certificatieschema, die op grote schaal in de hele industrie wordt toegepast.

De implementatie van HACCP-conforme technieken voor smeringbeheer die primair zijn ontworpen om het risico van besmetting te elimineren, is daarom een ​​absolute vereiste voor alle producenten van voedingsmiddelen en dranken.

Verschillende technologieën zijn ontwikkeld om ondersteuning te bieden voor HACCP-conforme smeermethoden voor voedsel- en drankverwerkende machines die lagers of transmissiekettingaangedreven en vlakke boventransportsystemen bevatten.

Dit omvat lagersmeringvrije lagers, volledig geautomatiseerde smeersystemen en NSF H1-gecertificeerde smeermiddelen. In het algemeen hanteert de industrie drie hoofdbenaderingen om contaminatie van smeermiddelen te voorkomen: het gebruik van smeermiddelen van 'voedselkwaliteit'; het gebruik van afgedichte lagers of een volledige verwijdering van vette smering, in de richting van alternatieve 'droge' of 'vaste' smeermiddelentechnologie.

Smeermiddelen voor levensmiddelen worden veel gebruikt en zijn gecertificeerd voor het straffen van voedselproductie, waardoor smeermiddellekkage van lagers en het binnendringen van water wordt veroorzaakt, die beide de levensduur van een lager verkorten. Zelfs als een smeermiddel van voedingskwaliteit is, is lekkage in een voedselproduct geheel ongewenst, zodat efficiënt afgedichte lagers algemeen worden gebruikt.

Lagers die veelvuldig wassen moeten verdragen, zoals die bijvoorbeeld worden gebruikt in een toepassing voor het verwerken van pluimvee, bevinden zich meestal in corrosiebestendige composietbehuizingen, hebben inzetstukken van roestvrij staal en een speciale multi-lipafdichting die beide vet voorkomt verplaatsing en binnendringen van water.

Een pluimveeverwerkingsbedrijf dat door SKF werd geadviseerd om dit type lager te gebruiken als vervanging voor eerder geïnstalleerde vernikkelde gietijzeren lagers, heeft de levensduur van de lagers verviervoudigd zien worden, met aanzienlijke besparingen op onderhoud en smeermiddelverbruik als gevolg van de verandering.

Zogenaamde 'droge' smeermethodes zijn bijzonder gunstig gebleken voor het soepel laten verlopen van transportbanden in bakovens die werken bij temperaturen van 180 ° C of hoger.

Vaste olie - Verontreiniging van voedingsmiddelenmachines

Lagers in ovens vereisen frequente nasmering, omdat de hoge temperaturen zeer snel vet kunnen afbreken. Een oplossing is om traditionele vetgesmeerde lagers in deze toepassingen te vervangen door like-for-like versies die grafietkooien gebruiken.

Hier worden kleine grafietdeeltjes uit de kooi geërodeerd en als een dunne laag op het oppervlak van de stalen kogels afgezet. Grafiet is een zeer effectief smeermiddel en deze dunne, beschermende laag is voldoende om het directe metaal-op-metaal contact te voorkomen dat uiteindelijk de levensduur van de lagers verkort. Hoewel de kooi geleidelijk aan wegslijt, is het effect erg traag en gaat het meestal mee voor de levensduur van het lager.

Het verminderen van de frequentie van nasmering of het elimineren van de behoefte aan smering, en het hebben van effectieve afdichtingen die beschermen tegen smeerolieverlies en schadelijk binnendringen van verontreinigingen, zullen een lange weg gaan naar het bereiken van voedselveiligheid.

Een goed voorbeeld is onze in de olie ingekapselde smeermiddeltechnologie, die op vrijwel elk lager kan worden toegepast. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een met smeermiddel verzadigde polymeermatrix die de interne ruimte volledig vult, de kooi en de wentelelementen omhult en ervoor zorgt dat voedseldeeltjes worden buitengesloten en chemicaliën bevatten en vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Deze aanpak is met succes toegepast op een flessenvulstation, waar voorheen gebruikte diepgroefkogellagers van roestvrij staal, hoewel afgedicht en ingevet gedurende het leven, lekvrij vet lieten en water toevoegden tijdens de frequente spoelbeurten.

Het vervangen van onze lagers met Solid Oil-smering had een enorm positief effect: de levensduur werd verlengd van 12 weken tot twee jaar, terwijl de onderhoudskosten drastisch werden verlaagd en de lekkage bijna volledig werd geëlimineerd.

Lagering op hoge temperatuur - Verontreiniging van voedselverwerkingsmachines

Handmatige of automatische smering voor de productie van voedingsmiddelen en dranken?

Handmatige smering in de voedsel- en dranksector werpt een aantal problemen op. Het is arbeidsintensief en tijdrovend, en onnauwkeurige handmatige meting kan leiden tot over- of te lage smering hetgeen een impact heeft op de betrouwbaarheid van de machine en de netheid van de productieomgeving.

Ondergesmeerd zal waarschijnlijk lekkage van overtollig vet in de verwerkingsomgeving veroorzaken, aangezien lagerafdichtingen in gevaar worden gebracht en, natuurlijk, slechte smering zal uiteindelijk resulteren in de voortijdige slijtage van lagerwalselementen.

Handmatige smering in voedsel- en drankverwerkingsomgevingen stuit ook op een aantal beperkingen vanwege de aard van de bewerkingen en de producten die worden verwerkt.

Zeker, er zullen strenge controles zijn met betrekking tot de toegang voor personeel tijdens de productie om redenen van veiligheid en hygiëne; de procesapparatuur is waarschijnlijk ook complex en niet alle smeerpunten zijn eenvoudig toegankelijk, waardoor vaak vitale delen van machines slecht gesmeerd of gemist worden.

Een alternatieve benadering is om het smeersysteem te automatiseren, zodat alle punten op de juiste tijd de juiste hoeveelheid smeermiddel in de handel krijgen, terwijl de tussenkomst van onderhoudspersoneel wordt vermeden.

In essentie omvat een geautomatiseerd smeersysteem gemakkelijk toegankelijke en navulbare centrale reservoirs van waaruit smeermiddel, olie of vetten nauwkeurig gedoseerde hoeveelheden worden gepompt via een systeem van leidingen rechtstreeks naar de smeerpunten van een machine.

Ketting smeernippels sensor - Voedselverwerking Machineverontreiniging

Geautomatiseerde gecentraliseerde smeersystemen kunnen worden geïnstalleerd tijdens de installatie van de machine of achteraf worden ingebouwd in bestaande machines. Voorbeelden zijn onze SYSTEEM 24- en MultiPoint-smeersystemen, die voor slechts één of meerdere smeerpunten kunnen worden gemonteerd om de juiste hoeveelheid van een geschikt smeermiddel 24 uur per dag, zeven dagen per week af te leveren.

De hoeveelheden en timing van geautomatiseerde leveringen van smeermiddelen zijn afhankelijk van de ernst van de belasting en / of milieuomstandigheden in de fabriek en kunnen een bestaand onderhoudsschema volgen dat aan deze behoeften voldoet.

In geavanceerdere configuraties kan de smeercyclus zijn gebaseerd op statistische machinegegevens (zoals het aantal omwentelingen of andere machinegebeurtenissen), op gegevens van realtimekonditie gebaseerde bewakingssystemen of op de resultaten van smeermiddelanalyse.

Hoewel smering absoluut noodzakelijk is voor een efficiënte werking van de lagers, moet de voedselverwerkende industrie alles in het werk stellen om het risico van productverontreiniging door lagersmeermiddelen tot een minimum te beperken, op zijn best te elimineren. Dit betekent dat de verwerkers steeds vaker alternatieven zoeken voor traditionele vetgesmeerde afgedichte lagers van voedingskwaliteit, waarvan is gebleken dat ze dergelijke risico's verminderen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.