← Terug naar IT, Management Systems & Software categorie

Kan Graph Technology de supply chain behoorlijk transparant maken?

Grafiektechnologie kan cruciaal zijn om de benodigde details te bereiken, zegt Emil Eifrem

De supply chains van vandaag zijn enorm en breed, wat ze ongelooflijk nuttig maakt - ze zijn tenslotte het belangrijkste smeermiddel van het wereldwijde kapitalisme.

Door Emil Eifrem, CEO van Neo4j

Emil Eifrem, CEO van Neo4j

Maar - ze zijn ook vruchtbare grond voor kwetsbaarheid zoals fraude, besmetting, onzekere productielocaties en onbekende productbronnen. Dit zijn allemaal factoren die transparantie vitaler en complexer maken. Bijvoorbeeld, slechts zes jaar na het schandaal van de besmetting met paardenvlees dat het VK heeft geschud, een recent onderzoek ontdekte dat een schokkende op de vijf supermarktvleesproducten nog steeds goedkopere delen van verschillende dieren bevat, in tegenstelling tot hun officiële etikettering.

Dit toont aan dat fabrikanten nauwkeurige informatie nodig hebben over de producten die worden gebruikt om het eindproduct te maken, evenals over alle deelnemers in de toeleveringsketen. In feite kennen de meeste merken alleen hun directe leveranciers, waardoor ze slecht zicht hebben op het bredere netwerk van hun primaire partners.

Laten we eens kijken naar de sterk gereguleerde farmaceutische industrie. In deze intensief onderzochte industrie moeten farmaceutische bedrijven kunnen identificeren waar een afzonderlijk geneesmiddel in de toeleveringsketen zit in het geval een veiligheidsprobleem of terugroepactie wordt gemarkeerd. In een dergelijk scenario is het noodzakelijk dat artikelen snel van de markt kunnen worden verwijderd om het risico voor de consument en de kosten van verhaal te minimaliseren.

Regelgevers eisen ook dat individuele geneesmiddelen duidelijk verifieerbaar zijn als authentiek. Vanaf februari van dit jaar bepaalt de EU-richtlijn betreffende vervalste geneesmiddelen dat geneesmiddelen een unieke productidentificatiecode moeten dragen en dat fabrikanten en distributeurs moeten aantonen dat ze gedetailleerd worden bijgehouden, terwijl alle producten moeten worden vastgelegd via een centrale database van geneesmiddelen die in de EU worden verkocht landen.

Er zijn ook sociale kwesties in de supply chain-discussie. In toenemende mate willen consumenten ethisch geproduceerde goederen - ze willen dat producten duurzaam worden geproduceerd en geproduceerd en hun herkomst begrijpen, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Doorzichtigheid van de toeleveringsketen helpt farmaceutische bedrijven om te voldoen aan de eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen, en met een beter inzicht in hun toeleveringsketens kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun praktijken de dierenrechten respecteren, bijvoorbeeld in scenario's voor het testen van geneesmiddelen.

Hoe een relatiegerichte aanpak kan helpen

Dus supply chain zichtbaarheid is een probleem. Hoe pakken we het aan? Wat hier nodig lijkt te zijn, is dat fabrikanten en merkeigenaren gedetailleerde informatie kunnen delen over alle producten, leveranciers en faciliteiten in hun gemeenschappelijke ecosysteem. Bovendien moeten bedrijven kunnen zoeken naar elk product dat te maken heeft met specifieke problemen met grondstoffen of faciliteiten, in duizenden producten zonder prestatieproblemen.

De technische uitdaging om deze doelen te bereiken kan zwaar zijn. Met honderdduizenden productlijnen die op meerdere locaties worden geproduceerd en op honderden markten worden verkocht, overschrijdt het bijhouden van elke voorraadeenheid het bereik van de standaard manier waarop bedrijven gegevens moeten organiseren, namelijk het gebruik van relationele databasesystemen - denk aan Oracle of Microsoft SQL Server. Alleen al het aantal unieke seriële codes kan miljarden bedragen, en CIO's hebben een zeer schaalbare manier nodig om de enorme hoeveelheden serienummers te beheren.

Het probleem is dat als de gegevens worden opgeslagen op SQL-gebaseerde databasetechnologie, een eenvoudige en snelle navigatie door alle gegevens om te herkennen hoe een productielijn of bepaalde pallets en hun inhoud zijn verbonden onmogelijk blijkt. En met toenemende connectiviteit en een overstap naar het internet der dingen, zal deze complexiteit waarschijnlijk niet afnemen.

Relationele databases, die informatie (product, pallet, productiesite, serienummer, etc.) opslaan in rijen en kolommen, zijn slecht uitgerust om relaties binnen datasets te identificeren. Het zijn echter dezelfde verbindingen die essentieel zijn voor het identificeren van de locatie van een specifiek product, of voor het bewaken, analyseren en doorzoeken van de supply chain en om belangrijke gegevens over productielocaties en producten te delen.

Traditionele databases in realtime laten werken is ook problematisch, omdat de prestaties achteruitgaan naarmate de gegevensset groter wordt. Het goede nieuws is dat een software die grafische databasetechnologie wordt genoemd, in opkomst is vanwege de mogelijkheid om complexe gegevensafhankelijkheid vast te leggen. Het idee is dat wanneer u iets bijhoudt, u een hiërarchie of 'boom' van gegevens maakt: als u de code van een bepaalde pallet scant, wordt de inhoud automatisch opgeroepen.

Supply chain grafiek

Grafieken bieden daarom een ​​enorm voordeel ten opzichte van traditionele relationele databases als het gaat om het in kaart brengen van complexe, onderling verbonden toeleveringsketens, waardoor hoge prestaties worden gehandhaafd, zelfs met enorme hoeveelheden gegevens. En in plaats van het gebruik van relationele tabellen, gebruiken grafiedatabases structuren om interconnecties in gegevens beter te analyseren, en nemen ze ook een notationeel formalisme aan dat nauw aansluit bij de manier waarop mensen over informatie denken. Nadat het datamodel is gecodeerd, is een grafische database zeer efficiënt in het analyseren van de relaties tussen een groot aantal datapunten.

Dit soort relatiegerichte benadering stelt de fabrikant in staat om hun gegevens beter te beheren, lezen en visualiseren, waardoor ze een echt traceerbaar en diepgaand beeld krijgen van alle producten, leveranciers en faciliteiten en de onderlinge relaties. Met behulp van een grafische database kunnen fabrikanten doorgaans 100 keer snellere queryresponsiesnelheden aantonen dan die welke worden ingeschakeld door SQL RDBMS-software.

Als Chris Morrison, Chief Executive Officer van een van onze grafische klanten, Transparency-One, die consumentenproducten en supply chain-expertise combineert met geavanceerde technologie, merkt op, “We testten grafiek met dummy-gegevens voor enkele duizenden producten, en er waren geen prestatieproblemen. Wat de reactietijd van het zoeken betreft, we hoefden ons geen zorgen te maken over het nemen van speciale maatregelen, want we kregen binnen enkele seconden resultaten terug, iets dat we zonder deze oplossing niet hadden kunnen berekenen. "

Dat soort responstijd is van cruciaal belang wanneer u tweede of sub-tweede responsen moet geven of de locatie van een specifiek product wilt identificeren. Het zal ook van cruciaal belang zijn om u te helpen te voldoen aan de nieuwste wereldwijde regelgeving inzake traceerbaarheid en om dat tijdkritische en reputatiekritieke product terugroepen effectief te beheren.

Dus grafische databasetechnologie is een geweldige enabler voor elke fabrikant of stakeholder van de supply chain die tegenwoordig complexe, onderling verbonden en echte moderne supply chains moet aanpakken.

De auteur is CEO en mede-oprichter van Neo4j, 's werelds toonaangevende grafische databasebedrijf

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via