← Terug naar kalibratiecategorie

De voordelen van kalibratie van meetinstrumenten

Jay Lakhani, Senior Applications Engineer, HBM UK, legt de voordelen van meetinstrumentkalibratie uit aan ingenieurs die betrokken zijn bij meettechnologie en bespreekt de richtlijnen met betrekking tot kalibratie-intervallen.

Jay Lakhani, Senior Applications Engineer, HBM UK

Door Jay Lakhani, Senior Applications Engineer, HBM UK

Measurement Instrumentation Kalibratie & de voordelen

Kalibratie bepaalt nauwkeurig de correlatie tussen de invoer en de gemeten uitvoer van elke hoeveelheid die een instrument onder gespecificeerde omstandigheden meet.

Dit betekent vervolgens dat de resultaten snel en eenvoudig worden gedocumenteerd, wat vooral belangrijk is voor bedrijven die voldoen aan de ISO 9001-normen - de ultieme wereldwijde benchmark voor kwaliteitsbeheer - omdat het ervoor zorgt dat de apparatuur binnen de juiste specificaties werkt.

In de praktijk is de vaakst gestelde vraag echter hoe vaak een herkalibratie daadwerkelijk moet worden uitgevoerd en wie verantwoordelijk is?

Bepaling van de kalibratie-intervallen van meetinstrumenten

Over het algemeen is de operator of zijn leidinggevende verantwoordelijk voor het bepalen van het kalibratie-interval. Met betrekking tot intervallen, als interne specificaties voor herkalibraties beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in de handleiding voor kwaliteitsmanagement, zullen deze de officiële bron zijn voor herkalibratieschema's.

Voor sommige toepassingen kunnen dergelijke specificaties ook in algemene normen aanwezig zijn (bijv. ISO 376 voor krachtmeetinstrumenten voor de certificering van uitlaatgassen van voertuigen).

Voor die metingen waarbij de hoogste eisen worden gesteld aan precies bekende meeteigenschappen, moet worden opgemerkt dat de kalibratie alleen geldige uitspraken kan doen op het moment van implementatie. Daarom is een uiterst gecompliceerd proces vereist: een kalibratie moet zowel voor als na elke belangrijke meting worden uitgevoerd.

Als een meer pragmatisch beeld wordt gevolgd in de industriële praktijk, zoals expliciet wordt aanbevolen in ISO 10012, is het natuurlijk verstandig om een ​​groter aantal metingen of een specifiek tijdsinterval tussen twee kalibraties toe te staan.

Als de tijdens een kalibratie gemeten afwijkingen ten opzichte van de vorige kalibratie binnen de metrologische vereisten liggen, zijn de meetresultaten die met de meetapparatuur zijn verkregen, te rechtvaardigen. Als de afwijkingen echter groter zijn, dan is de vraag of metingen slechts in beperkte mate zinvol zijn en moeten ze worden herhaald?

Jay Lakhani en Calibration Systems

Jay Lakhani en Calibration Systems

De beslissing over hoe lang een meetinstrumentkalibratie-interval moet zijn, moet daarom rekening houden met, hoe hoog de kosten zijn, enerzijds voor frequentere kalibratie (inclusief tijdverlies) en anderzijds voor mogelijk waardeloze meetresultaten. , re-metingen, terugroep acties, etc.

Een belangrijk aspect hierbij is ook de kans op veranderingen in de meeteigenschappen die kunnen resulteren in significante afwijkingen in kalibratieresultaten tussen de ene kalibratie en de volgende.

Kwalitatief is het eenvoudig om vast te stellen dat bepaalde condities meer frequente kalibraties vereisen, bijv. Zoals hoge bedrijfsuurwaarden (ploegendienst), extreme temperatuursomstandigheden, langdurige wisselbelasting met transducers en vuil en vocht.

Om kwantitatieve uitspraken te doen over de meetapparatuur die wordt gebruikt met behulp van fabrikantgegevens, zijn echter uitgebreide statistische gegevens vereist voor elk type transducer of meetelektronica dat normaal gesproken niet beschikbaar is.

De operator kan in plaats daarvan een zeer goed idee verkrijgen door het continu volgen van de kalibratieresultaten van het langetermijngedrag van de apparatuur die hij gebruikt onder de bedrijfsomstandigheden die geldig zijn voor de toepassing.

Met andere woorden, als een meetversterker wordt gebruikt in een testbank waar de bedrijfsomstandigheden zwaar zijn en de kosten hoog en de meetresultaten in een later stadium onbetrouwbaar worden weergegeven, kan het verstandig zijn om na zes of zelfs een herijking uit te voeren drie maanden.

Als echter na de eerste of tweede herkalibratie duidelijk is dat de meeteigenschappen stabiel blijven, is het waarschijnlijk dat de meetversterker ook stabiel blijft en kan vervolgens worden besloten om het kalibratie-interval te verlengen.

Een dergelijke procedure voor het bepalen onder welke omstandigheden het kalibratie-interval van de meetinstrument kan worden verlengd, zou een deel van het QM-systeem moeten zijn. Evenzo moet het ook omgaan met de verkorting van de ijkintervallen, bijvoorbeeld als gevolg van slijtage of driftgedrag.

Het belang van Calibration Graphic

Het belang van Calibration Graphic

Vergelijkingsmetingen van verschillende geijkte testinstrumenten onderling zijn een ander hulpmiddel bij het nemen van beslissingen om kalibratie-intervallen aan te passen; bijvoorbeeld, als een testlaboratorium meerdere krachtomvormers gebruikt en beschikt over de apparatuur die nodig is voor vergelijkende metingen bij de hand.

Dergelijke vergelijkingen kunnen aantonen of een kalibratie-interval dat aanvankelijk vrij genereus was berekend in een individueel geval moet worden verkort.

Er dient op gewezen dat de betekenis van de bedrijfsomstandigheden betekent natuurlijk dat herkalibratie in alle gevallen waarin een meetinstrument onderworpen aan spanningen die buiten de bestemming liggen moeten worden uitgevoerd. Deze variëren van een grotere overbelasting, vallen en extreme temperaturen tot ingrepen in de apparatuur voor reparatie doeleinden.

Het echte belang van kalibratie van meetinstrumenten

Kalibratie definieert de nauwkeurigheid en kwaliteit van metingen die worden geregistreerd bij het gebruik van een apparaat. Kort gezegd, zonder kalibratie hebt u geen erkende methode om ervoor te zorgen dat apparatuur die tussen tests wordt gebruikt, juist is.

In de loop van de tijd is er een tendens dat resultaten en nauwkeurigheid 'afwijken', met name wanneer bepaalde technologieën worden gebruikt of specifieke parameters worden gemeten, zoals temperatuur en vochtigheid.

Met dit in gedachten, om zeker te zijn van de resultaten die worden gemeten, is er een voortdurende behoefte om de kalibratie van apparatuur tijdens zijn levensduur te onderhouden en te onderhouden, om betrouwbare, nauwkeurige en reproduceerbare metingen te garanderen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

hoe 1

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.