← Terug naar categorie Maintenance & Asset Management

ESAB Digital Solutions biedt naadloze klantervaring in een reeks oplossingen voor online gegevensbeheer

ESAB digitale oplossingen

ESAB Welding & Cutting Products heeft aangekondigd dat het alle elementen ervan heeft gemigreerd ESAB digitale oplossingen aanbieden aan een verenigd platform aangedreven door Microsoft Azure IoT en gebruikmaken van het ThingWorx® Industrial Innovation Platform van PTC. De verhuizing zorgt voor een naadloze klantervaring in de gehele fabricage-workflow en stelt het systeem in staat om naadloos gegevens te delen tussen componenten op de backend. ESAB's reeks digitale services verbindt plaatoptimalisatie, snijden, lassen, gasbeheer en kwaliteitsborging om voortdurende verbetering van traceerbaarheid, documentatie, activabeheer, productiviteit en kwaliteit te stimuleren.

"Fabrikanten en fabrikanten die deel willen uitmaken van de digitale transformatie, hebben een oplossing nodig die elke stap van het metaalbewerkingsproces verbindt, en ESAB is een van de weinige industriële partners die een volledig portfolio van digitale diensten aanbiedt," zegt Ludvig Enlund, General Manager, ESAB Digital Solutions.

ESAB's digitaal gekoppelde serviceaanbod omvat Columbus® III CAD / CAM nesting software voor gemechaniseerd snijden, CutCloud ™ voor het snijden van productiviteitsgegevens, WeldCloud ™ en WeldCloud Universal Connector voor lasproductiviteit, WeldQAS en WeldScanner voor real-time monitoring en registratie van boogkenmerken als evenals verschillende gasbeheersystemen.

"ESAB Digital Solutions stelt gebruikers in staat om gegevens aan het werk te zetten om voortdurende verbetering te stimuleren op vier belangrijke gebieden: activabeheer, productiviteit, kwaliteit en documentatie / traceerbaarheid," zegt Enlund.

In een recent succesverhaal verminderden de mogelijkheden van ESAB Digital Solutions de tijd die de lastoezichthouder aan documentatie besteedde met één uur per week, per lasstation.

"Producten zoals WeldCloud, WeldScanner en WeldQAS automatiseren een vervelend en kostbaar proces dat ook vatbaar is voor menselijke fouten," zegt Enlund. "Met de behoefte aan documentatie en groeiende traceerbaarheid, met name in de energie-, windtoren-, offshore-, drukvaart-, scheepsbouw- en andere industrieën, helpen verbonden oplossingen fabrikanten om tijd productiever te gebruiken."

In een tweede voorbeeld stelde ESAB's digitale oplossingen een fabrikant van landbouwmachines in staat de boogtijd van MIG-lassen te verhogen van 10 naar 20%.

"Een fabricagestap die voorheen een knelpunt was, biedt nu de productiviteit die essentieel is om aan de vraag te voldoen," zegt Enlund. "De klant identificeerde activiteiten die ze konden ontladen van hun zeer bekwame lasoperators, waardoor ze zich meer konden concentreren op lassen."

In het derde voorbeeld gebruikte een ESAB-technicus een cloudgebaseerde oplossing om fouten te diagnosticeren die optraden wanneer een eindgebruiker vergat koelvloeistof in een watergekoeld systeem te plaatsen.

"Het ontvangen van waarschuwingen via sms en e-mail, zoals voor een systeem dat plotseling wordt uitgeschakeld of buiten specificaties werkt, zijn standaardfuncties in onze reeks services," zegt Enlund.

Ga naar voor meer informatie over specifieke digitale oplossingen ESAB's website.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link