← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Bepaling van de thermische eigenschappen van micro-elektronische apparaten

FLIR A6703sc

FLIR Systems rapporteert hoe onderzoekers van het Microscale Thermophysics Laboratory aan de Universiteit van Texas (Arlington, VS) FLIR thermische camera's gebruiken om warmtedissipatie in driedimensionale geïntegreerde schakelingen (IC's) te meten.

Het Microscale Thermophysics Laboratory doet onderzoek naar microschaal thermisch transport, energieconversiesystemen, thermisch beheer van halfgeleiders, overdracht van bioheat en aanverwante onderwerpen. Warmtedissipatie in driedimensionale geïntegreerde schakelingen (IC's) is een belangrijke technologische uitdaging en heeft de brede acceptatie van deze technologie verhinderd ondanks een enorme hoeveelheid onderzoek in de afgelopen tien jaar.

Om de temperatuur op micro-elektronische apparaten te meten, hebben onderzoekers van het Microscale Thermophysics Laboratory van oudsher een breed scala aan technieken gebruikt, waaronder thermokoppels. Een grote uitdaging bij deze techniek is dat thermokoppels alleen temperatuurwaarden meten op een enkel punt. Voor een vollediger en beter beeld van het temperatuurveld, besloot het team om warmtebeeldcamera's van FLIR te gebruiken.

De warmtebeeldcamera van de FLIR A6700-serie is ontworpen voor toepassingen, waaronder elektronische inspectie, en is ideaal gebleken voor het opnemen van snelle thermische gebeurtenissen en snel bewegende doelen. Door korte belichtingstijden konden gebruikers beweging bevriezen en nauwkeurige temperatuurmetingen uitvoeren.

meet warmteafvoer

De beelduitvoer van de camera kan worden aangepast om de framesnelheden te verhogen tot 480-frames per seconde, waardoor de onderzoekers zelfs thermische gebeurtenissen met een hogere snelheid nauwkeurig kunnen karakteriseren, zodat cruciale gegevens tijdens het testen niet worden gemist.

Het hoofd van de onderzoeksgroep van het Microscale Thermophysics Laboratory, dr. Ankur Jain, zei

"Thermische verschijnselen in apparaten die voor ons van belang zijn, zijn zeer snel en we hebben volledige veldinformatie nodig in tegenstelling tot enkelpuntsmetingen". Hij voegde toe "De FLIR A6703sc heeft ons tijdens onze experimenten geholpen, omdat de camera ons hele fijne details biedt van het apparaat dat wordt gemeten. "

Voor meer informatie over de FLIR A6700sc warmtebeeldcamera series alstublieft bezoek hier of neem contact FLIR Systems on + 32-3665-5100 / [Email protected].

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link