← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Lekkage van elektrische stroomonderbrekers detecteren

optische gas beeldcamera

FLIR Systems heeft een nieuwe toepassingsspotlight gepubliceerd die de uitdaging aangaat waarmee elektriciteitscentrales worden geconfronteerd bij het detecteren van gaslekken uit hun Sulphur hexafluoride (SF6) stroomonderbrekers.

Zwavelhexafluoride stroomonderbrekers beschermen elektrische centrales en distributiesystemen door elektrische stromen te onderbreken wanneer ze worden geactiveerd door een beveiligingsrelais. Voordelen van zwavelhexafluoride-stroomonderbrekers ten opzichte van andere media zijn onder meer lager bedrijfsgeluid, geen uitstoot van hete gassen en relatief weinig onderhoud.

Hoe langer een lek van een SF6-stroomonderbreker niet wordt gedetecteerd en niet wordt gerepareerd, hoe meer inkomsten verloren gaan en hoe groter de CO2-voetafdruk op het milieu van de elektrische krachtcentrale.

Het is daarom van cruciaal belang om de lekken in de stroomonderbreker van SF6 snel op te sporen om downtime en omzetverlies te minimaliseren. Met traditionele lekdetectiemethoden zoals gassniffers of zeepbellen is dit niet altijd mogelijk omdat ze een nauwe toegang tot of zelfs een shutdown van de elektrische centrale vereisen.

FLIR GF306Door een draagbare, non-contact FLIR GF306 optische gascamera te gebruiken, kunt u SF6 en andere gasemissies visualiseren zonder de werkzaamheden te hoeven afsluiten. U kunt snel ook onderstations op lekken scannen terwijl u op veilige afstand bent van hoogspanningsapparatuur.

Als u een FLIR GF306 gebruikt, kunt u vroegtijdig lekken opvangen, waardoor u minder inkomsten verliest door storingen en reparaties. Dit zal ook helpen de uitstoot te verminderen, zodat uw bedrijf aan milieuregels kan voldoen en potentiële boetes kan vermijden.

Voor een exemplaar van deze toepassingsspot alstublieft bezoek hier.

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van optische gascamera's voor lekdetectie in elektrische onderstations / transmissie www.FLIR.com/substation-transmission of neem contact FLIR Systems on + 32-3665-5100 / [Email protected].

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via