← Terug naar de categorie Weegsystemen en apparatuur

Aangepaste draadloze telemetrie Mooring Link Load Cell van LCM Systems

Met een reeks ex-stock bow shackle load cells, kan UK load cell fabrikant en leverancier LCM Systems de volgende dag levering aanbieden op het bereik van standaard TELSHACK-B loadcellen. Soms is de standaardoplossing echter niet helemaal geschikt voor de specifieke toepassing van een klant en het is hier waar LCM's eigen ontwerpteam en uitgebreide ervaring met het aanpassen van loadcellen LCM een concurrentievoordeel geeft.

Dit gebeurde onlangs toen een multinationaal marine engineering bedrijf in Canada informeerde naar de TELSHACK-B load cell. Ze hielden van het principe van een draadloze telemetrische beugel, maar wilden de spanning van een dok op een lier meten. De belangrijkste vereisten waren dat de load cell een beugelstijl moest zijn; het moest licht genoeg zijn voor een enkele operator om het handmatig op te tillen, maar toch moest het robuust genoeg zijn voor gebruik in een offshore en zware industriële omgeving. Bovendien moest de oplossing draadloos zijn om achterlopende kabels te voorkomen en was volledige traceerbaarheid vereist voor alle materialen. Dit was moeilijk te bereiken met een conventionele beugel, wanneer het meetbereik 85te is. Maar dit ontmoedigde de ontwerpers van LCM niet. Een compactere, lichtgewicht oplossing was nodig.

Het resultaat was de LCM3782 85te Wireless Telemetry Mooring Link Load Cell. Roestvast staal was het productiemateriaal bij uitstek om het lichtcellicht maar sterk te houden. De oplossing was om een ​​compacte 180T Tonsberg-afmeerverbinding te gebruiken, de weegcelpen werd vervangen door een roestvrijstalen pen en de draadloze telemetriebehuizing werd ook gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor was de beugel voldoende om de lichtcel voldoende te maken om de lier een eenmansbediening te laten krijgen en werd een handheld scherm met batterijvoeding geleverd, met een bruto / netto-voorziening voor eenvoudig monitoren. Om ervoor te zorgen dat het systeem bestand was tegen de zware bedrijfsomstandigheden, werd het afgedicht naar IP67 en werd het complete systeem volledig gekalibreerd geleverd en uitgegeven met certificaten, te traceren naar UKAS.

Steve Sargeant, Managing Director bij LCM Systems zegt over het project: "We moedigen klanten die niet precies zien wat ze willen op onze website aan om ons te bellen met hun specifieke applicaties. Op deze manier kunnen we, als we geen standaardproduct hebben dat volledig geschikt is, bestaande laadcellen aanpassen of een volledig nieuw product ontwerpen dat voldoet aan de hoge eisen van de klant. "

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.