← Terug naar Ketels en verwarmingssystemen categorie

Doorlopende Homogeniserende Installatie helpt de uitbreiding van de Extruded Billet Productie uit te breiden

homogeniserende plant

Talum dd, gevestigd in de Sloveense stad Kidricevo, heeft een continue homogeniserende oven en een schroefvormig ultrasoon teststation van Hertwich besteld. De nieuwe fabriek zal in juli 2018 operationeel worden en zal de homogenisatiecapaciteit van de groep bijna verdubbelen.

Opgericht in 1942, startte Talum een ​​nieuw gebouwde elektrolyse in 1954, die in de daaropvolgende jaren continu werd uitgebreid. De productie is sindsdien gemoderniseerd en het assortiment uitgebreid. Een van de belangrijkste - en uitbreidende - productlijnen van de Groep zijn aluminium extrusie knuppels.

Het assortiment halffabrikaten omvat standaard AlMgSi-legeringen. Voor de homogenisatie van deze materialen biedt de continue homogeniseringsoven, ontwikkeld door Hertwich, een aantal voordelen. Vergeleken met de conventionele batch-oven, is een van de opvallende kenmerken van het continue proces het feit dat elke individuele billet uniform en identiek wordt verwarmd. Kwaliteitsschommelingen binnen een batch of zelfs dwars op de billet doorsnede zijn daardoor uitgesloten. Vanuit economisch oogpunt heeft het continue proces het voordeel van een volledig geautomatiseerde werkstroom.

Talum had al een aluminium continue homogenisatie- en zaaglijn van Hertwich geïnstalleerd in 1996. Toen een uitbreiding van de homogenisatiecapaciteit noodzakelijk werd, werd het contract opnieuw aan Hertwich toegekend.

De nieuwe oven met een capaciteit van 40,000 ton per jaar zal worden geïntegreerd in de bestaande installatie. Een van de voordelen hiervan is dat de reeds bestaande zaag kan worden gebruikt. Bovendien zijn een schroefvormig ultrasoon teststation, evenals de extra vereiste behandelingsapparatuur, magazijnen en veiligheidsinrichtingen inbegrepen in de leveringsomvang.

Vandaag behoort de Talum Group tot de belangrijkste Europese aluminiumbedrijven. In 2016 had het bedrijf een jaaromzet van ongeveer 300 miljoen euro met 1,300-medewerkers en bedroeg het jaarlijkse productievolume ongeveer. 147,000 ton.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via