← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

Samengeperst gas en Air Solution ideale combinatie voor Fresh Food Producers

Toonaangevende producent van persluchtoplossingen BOGE levert betrouwbare prestaties en hoogwaardige lucht en stikstof aan producenten van vers voedsel, terwijl het ook de energie-efficiëntie verbetert om de dagelijkse productiekosten te verminderen

In de frisse voedselproductie proces, perslucht speelt een doorslaggevende rol bij het reinigen en sorteren, terwijl stikstof is essentieel voor het behoud. Borrelende waterbekkens worden bestuurd met jets van perslucht en tijdens het sorteren en kwaliteitscontrole, onvolmaakte bladeren zijn individueel geblazen van de transportband. Aangezien de perslucht in contact komt met het eindproduct, is het essentieel om redenen van kwaliteit dat alleen een compressor levert 100% olievrije perslucht wordt gebruikt. Daarnaast wordt stikstof gebruikt te vertragen en voorkomen de natuurlijke groei van bacteriën op verse producten, zoals groenten en fruit.

Dankzij de complete perslucht- en stikstofoplossingen van BOGE is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om de toevoer van absoluut olievrije perslucht en stikstof met een zuiverheidsgraad van 99% tijdens het hele proces van de verse levensmiddelen te garanderen. De oplossing omvat een frequentiegeregelde SLF40-3 BLUEKAT-schroefcompressor, die klasse 0,100% olievrije perslucht levert, en een N2-generator met downstream-container, die dure inkoopkosten bespaart door intern stikstof van de hoogste kwaliteit te produceren en op aanvraag.

Als een extra maatregel om verdere versterking van de prestaties en energie-efficiëntie kan een F65 micro-filter worden geïnstalleerd om de perslucht te garanderen is absoluut vrij van deeltjes, waardoor contaminatie product moet worden voorkomen. De BOGE Duotherm externe warmteterugwinning systeem is ook beschikbaar, die recupereert tot 72 procent van de input energie die wordt gebruikt in de compressie in de vorm van warmte. Dit teruggewonnen energie kan dan elders gebruikt, zoals verwarming toediening kamers, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen.

Een voorbeeld van een vers voedsel producent die momenteel profiteert van Boge's complete oplossing Duitsland gebaseerd Keltenhof Frischprodukte GmbH, die produceert meer dan 80 verschillende soorten verse producten elke dag. Door het verbeteren van de compressor efficiëntie en het terugwinnen van warmte-energie voor verwarming administratie kamers, heeft het groene salade en kruid producent meer dan € 18,000 bespaard per jaar omdat het de BOGE perslucht en stikstof formule geïntroduceerd.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.