← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Nieuwe samenwerking maakt deeltjesidentificatie sneller en gemakkelijker

Een samenwerking tussen Malvern Instruments (Malvern, VK) en Bio-Rad (Hercules, Californië) heeft nieuwe analytische hulpmiddelen opgeleverd voor de snelle identificatie van onbekende deeltjes.

Nieuwe software ter ondersteuning van Malvern's Morphologi G3-ID, die de deeltjesgrootte, vorm en chemische samenstelling analyseert, maakt de directe vergelijking van gemeten Raman-spectra met referentiespectra in de uitgebreide database van de toonaangevende KnowItAll®-software van Bio-Rad mogelijk. Het resultaat is krachtige, robuuste deeltjesidentificatiecapaciteiten voor wetenschappers die werken in forensische analyse en farmaceutische / biofarmaceutische ontwikkeling, die proberen de aard en oorsprong van onbekende deeltjes te bepalen.

Gregory Banik, General Manager bij Bio-Rad Laboratories, licht toe: "De afgelopen paar jaar zijn we getuige geweest van toenemende interesse in het gebied van Raman-spectroscopie en we hebben veel geïnvesteerd in onze KnowItAll® Raman spectrale bibliotheek. We zijn verheugd dat Malvern Instruments besloten heeft om toegang tot deze waardevolle bron uit te breiden via de Morphologi G3-ID, een instrument dat de toepassing van Raman stroomlijnt binnen vastgestelde deeltjeskarakteriseringsworkflows ".

De Morphologi G3-ID biedt volledig geautomatiseerde maat- en vormmetingen, waarmee in slechts enkele minuten afbeeldingen van tienduizenden deeltjes worden vastgelegd. De Raman-spectroscopie-mogelijkheden van het systeem kunnen vervolgens worden toegepast op deeltjespopulaties van belang om betrouwbare chemische identificatie te verschaffen, waarbij afmeting en vorm alleen niet voldoende informatie verschaffen.

Dr. Deborah Huck-Jones, Product Manager voor Morphologi, zegt: "Wij bij Malvern zijn verheugd dat gebruikers nu naadloos toegang hebben tot de KnowItAll® ID Expert van Bio-Rad, die naast een uitgebreide database functies zoals geoptimaliseerde correctie-technologie omvat om spectrale zoekopdrachten te verrijken en het gebruik van de database te maximaliseren door een betere matching. De geïntegreerde spectrale intelligentie binnen de geavanceerde KnowItAll®-software van Bio-Rad werkt uitstekend naast de Morphologi G3-ID voor een snellere en robuustere chemische identificatie. "

Met de nieuwe software bevat het nieuwste accessoirepakket voor de Morphologi G3-ID ook de nieuwe natte baan met dunne baan. Dit maakt de meting mogelijk van gesuspendeerde monsters in hun oorspronkelijke staat, zonder voorafgaande filtratie. Dit is met name van belang voor toepassingen in de biofarmaceutische ontwikkeling, en met name voor de identificatie van onzichtbare deeltjes, waarbij de Morphologi G3-ID nu een orthogonale benadering biedt, vergeleken met andere dynamische beeldvormingstechnieken.

Cecil Instruments Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.