← Terug naar categorie Maintenance & Asset Management

Klimaatbeheersing onderhoud is geen valse economie .... Het is de sleutel tot efficiëntie

fri100189800 - Essentieel onderhoud voor apparatuur voor klimaatregeling RESIZED

Door Karl Lycett, productmanager van Rittal voor klimaatbeheersing

£ 480,000 ....

Is veel geld! Maar dat is wat mij werd verteld dat het een van de grootste automobielfabrikanten in het VK PER HOUR kost wanneer ze downtime op hun verffabriek ervaren. Uw overheadkosten zijn misschien niet zo substantieel als het bovenstaande voorbeeld, maar dat neemt niet weg dat het oude adagium dat u hoort in elke hoek van bedrijf en productie waar is:

Tijd is geld

Ongeacht uw branche en het product dat u produceert, is productiestilstand een cruciale prestatie-indicator om te monitoren vanwege de directe impact die het kan hebben op uw bedrijfsresultaten. Meer uitvaltijd staat gelijk aan hogere reserve- / onderhoudskosten, rechtstreeks ten laste van uw winst. Dit had kunnen worden geïnvesteerd om relevantere bedrijfsdoelstellingen te bereiken, de aanschaf van nieuwe machines enz.

Wanneer ik met klanten in het Verenigd Koninkrijk spreek over hun houding ten aanzien van het onderhoud van klimaatbeheersing, neigt het ertoe om op de prioriteitenlijst te vallen en er lijkt een aantal belangrijke drijfveren voor dit denkproces te zijn:

"Ik zal gewoon een probleem oplossen wanneer het optreedt"

In het verleden werd de aanpak van reactief onderhoud voor de meeste bedrijven aanvaardbaar geacht. De tijden zijn echter veranderd. De belangrijkste doelen van elke onderneming worden nu "verhoogde verwerkingscapaciteit", "kostenefficiëntie", "continue verbetering". Potentiële wegversperringen voor outputdoelen moeten in de kiem gesmoord worden en niemand wil degene zijn die morgenochtend bijeenkomt en uitleggen waarom de doelen van gisteren niet zijn gehaald!

Het implementeren van een semi-regulier onderhoudsschema hoeft niet enorm tijdrovend te zijn. Zelfs iets simpels als een wekelijkse visuele controle van filtermatjes van koelapparatuur of systeemalarmen kunnen u tijdig waarschuwen om de experts in te schakelen, die vervolgens een meer gedetailleerde beoordeling voor u kunnen uitvoeren.

"Mijn apparatuur is momenteel in gebruik en ik heb het al maanden of jaren niet onderhouden"

Het probleem kan nu "uit het zicht, uit het hart" zijn, maar hoe langer uw koelapparatuur niet wordt gecontroleerd, hoe groter het risico.

Als een ventilatoreenheid zich bijvoorbeeld in een stoffige omgeving bevindt en de filtermat verstopt raakt, zal dit de effectiviteit verminderen om de elektrische apparatuur binnenin af te koelen vanwege een verminderde hoeveelheid luchtdoorvoer.

Dit kan op zijn beurt de interne temperatuur van de behuizing verhogen. Als vuistregel verhoog je voor elke 10 ° C je binnentemperatuur, halveer je de levensduur van de apparatuur en vergroot je de kans op een onverwachte storing.

"We openen gewoon de deur van de behuizing voor een tijdje"

Dit is de symptomen behandelen in plaats van de ziekte. Als je een tactiek moet gebruiken, zoals het gebruiken van grote fans om omgevingslucht in een open behuizing te blazen, zou je meer kwaad dan goed kunnen doen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit een enorm gevaarlijke oplossing is vanuit het oogpunt van gezondheid en veiligheid.

Het doel van een behuizing is om een ​​omgeving te creëren waarin elektrische apparatuur wordt beschermd tegen omgevingsverontreinigingen. Als de deur open staat, kan een constante stroom vuile lucht de behuizing in worden getrokken. Dit zal zich dan verzamelen in schakel- / verbindingspunten en kan kortsluitingen veroorzaken of interne ventilatoren blokkeren, wat resulteert in schade aan componenten, een kortere levensduur en mogelijk falen van kritieke componenten.

Als dit nodig is, kan dit erop wijzen dat de koelapparatuur die momenteel wordt gebruikt niet geschikt is voor de installatie, of dat er enige mate van onderhoud nodig is om deze weer in goede staat te brengen.

fri182025700 - Essentieel onderhoud voor apparatuur voor klimaatregeling RESIZED

A RiVeilig GRATIS koelingsoverzicht van Rittal is perfect in dit geval, omdat uw lokale Climate Control-expert een korte beoordeling van uw bestaande apparatuur uitvoert, u eerlijke feedback geeft over de vraag of de apparatuur toereikend is en ook details / offertes verstrekt voor een servicecontract dat voldoet aan uw huidige behoeften .

"Ik heb niet de mankracht / we hebben een bedrijf dat dat voor ons doet"

Veel bedrijven die ik bezoek vertelden me dat ze hun onderhoud aan een derde partij uitbesteden, maar ik heb de neiging om te twijfelen welke controles ze uitvoeren, aangezien ik ter plekke ben gebeld omdat een behuizing oververhit raakt!

Bij één gelegenheid vroeg ik de klant om met zijn huidige serviceprovider te praten om te begrijpen welke controles werden uitgevoerd, omdat zijn koelunits in vrij slechte staat verkeerden. Het werd duidelijk na een korte discussie dat ze "Air Conditioning" in de kantoren bedienden en zelfs niet in de fabriek keken ...

Uiteraard is dit niet het geval voor alle serviceproviders die er zijn, hoewel klimaatregelingsapparatuur steeds efficiënter wordt, terwijl elk jaar nieuwe, geavanceerde en geavanceerde technologie wordt geïntroduceerd. De enige garantie voor het hoogste niveau van controles en service zal afkomstig zijn van ingenieurs die zijn getraind door de fabrikanten over de technologie en de gedetailleerde werking ervan.

Rittal produceert al 30-jaren toonaangevende klimaatregelingsapparatuur en al onze servicemedewerkers zijn goed opgeleid in de hele portfolio om ervoor te zorgen dat ze uw problemen kunnen oplossen.

Neem het inleidende voorbeeld opnieuw en zet de schijnwerper in uw bedrijf. Iedereen heeft budgetten en besparingsstreefdoelen om te slaan, dus stel jezelf de vraag, kan je het zich veroorloven om NIET het juiste onderhoud op zijn plaats te hebben?

Voor meer informatie, email [Email protected], Ga naar www.rittal.co.uk or www.friedhelm-loh-group.comOf op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link