← Terug naar categorie Solids & Bulkmaterialenverwerking

Chemisch poeders gedemagnetiseerd met bulkconditioner

hydraulische rammen

DSM Coating Resins Spain SL is 's werelds grootste producent van polyesterharsen en een van de grootste producenten van speciale emulsies.

Om verzadigde polyesterharspoeders te produceren die worden gebruikt in beschermende coatings voor bruggen, schepen en auto's, ontvangt DSM grote hoeveelheden dicarbonzuur en diolingrediënten in bulkzakken.

Beide materialen agglomereren tijdens transport en opslag, waardoor ze niet uit de bulkzak kunnen stromen, wat vereist dat operators klompen breken met handgereedschap. Om de kosten, rommel, vertragingen en veiligheidsproblemen van handmatige methoden te elimineren, heeft het bedrijf een Block-Buster® Bulk Bag-conditioner geïnstalleerd die de materialen automatisch ontvezelt.

heftruck laden bulkzak

Vorkheftruck laadt een bulkzak in de conditioner.

Werknemers hebben de zak oorspronkelijk leeggemaakt op een rooster in een gekooide zone en zijn vervolgens met behulp van handgereedschap de knobbels verpletterd.

"Deze handmatige methoden hebben aanzienlijk tijdverlies en verstoringen in het laadproces veroorzaakt, terwijl ze een risico op letsel en ongemak voor de werknemers met zich meebrengen,"

zegt Elio Sanchez, projectmanager bij DSM Coating Resins Spain. En DSM ondervond nog steeds blokkades in het stroomafwaartse proces, waardoor de productie verder vertraagde.

Bulk Bag Conditioner verdeelt aangekoekte chemicaliën efficiënt en veilig

Gefabriceerd door Flexicon (Europe) Ltd., wordt de Bulk Bag Conditioner geïnstalleerd in een veilige atmosferische omgeving nabij de voorkant van het proces, dat de mengreactoren van de fabriek voedt.

De eenheid is gehuisvest in een vrijstaand steunframe en meet 2210 mm hoog bij 3378 mm breed bij 1981 mm diep. Het is uitgerust met twee hydraulische rammen uitgerust met speciaal gevormde eindplaten en een aangedreven schaarlift met draaischijf met variabele hoogte.

Zodra een vorkheftruck een bulkzak op het platform van de kneuzer laadt, sluit de operator de veiligheidsvergrendelde deuren.

Vanaf het bedieningspaneel van de unit programmeert de operator de plunjerdruk, het aantal ramcycli, enkele of meerdere draaitafelhoogten en de mate van rotatie, afhankelijk van de afmetingen van de zak en de conditionering die nodig is om het materiaal door de hele zak los te maken.

Schaarlift

Schaarhoogwerker brengt de bulkzak naar een opnieuw gekozen hoogte, terwijl hydraulische cilinders met voorgevormde eindplaten tegenover elkaar gelegen zijden van de zak drukken om vastgeworden poeders los te maken.

Na het indrukken van "begin," de conditioneringscyclus is automatisch: de bulkzak wordt hydraulisch omhoog gebracht tot de vooraf geselecteerde hoogte, de eindplaten drukken tegenoverliggende zijden van de zak om de agglomeraten af ​​te breken, en de zak en draaitafel roteren 90 ° om de aangrenzende zijden te conditioneren. Het apparaat kan ook worden geprogrammeerd om conditioneringscycli automatisch te herhalen op meerdere zakhoogten.

Het materiaal stroomt nu vrij van bulkzaktuiten naar reactoren, waar 1 naar 3 tonbatches worden omgezet in verzadigde polyesterharsen.

Sanchez zegt dat de Bulk Bag Conditioner de tijd heeft gesneden om materialen met 75% te ontijzelen en de kwaliteit van de grondstoffen die de reactoren van de fabriek binnenkomen, verbetert terwijl de veiligheid wordt verbeterd.

Aangezien dicarboxylzuur een hoofdingrediënt is in de meeste geproduceerde batches, is de conditioner dagelijks in gebruik.

Flexicon (Europe) Ltd.
182 John Wilson Business Park
Harvey Drive
Whitstable, Kent CT5 3RB
+ 44 1227 374710
[Email protected]
www.flexicon.co.uk

Flexicon (Europe) Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via