← Terug naar categorie Pumps

Gecertificeerde pompen van WMFTG Zorgen voor veilig gebruik in toepassingen in de waterindustrie

gecertificeerde waterindustrie pompen

Een aantal geavanceerde pompen aangeboden door Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) zijn gecertificeerd voor de NSF / ANSI 61-norm, een stap die verdere zekerheid biedt voor waterindustriebedrijven die op zoek zijn naar veilige en nauwkeurige chemische dosering.

Modellen in de Bredel en TOP reeksen zijn wereldwijd de eerste pompen voor chemische doseerslangen geworden die accreditatie voor drinkwaterchemicaliën hebben bereikt. Een aantal procespompen in de Watson-Marlow en QDOS series die industriële buizen met een lange levensduur gebruiken, dragen ook de certificering.

Mark of quality

Bij het produceren, verkopen of distribueren van waterbehandelings- of distributieproducten in de VS moeten producten voldoen aan 48-staten. Bovendien kunnen overheidsinstanties waterproducenten opdracht geven om niet-gecertificeerde producten te verwijderen.

De norm draagt ​​ook gewicht in andere landen, omdat naleving wijst op toegevoegde waarde en een duidelijk veiligheidsbericht, vooral omdat tot nu toe geen andere slangenpompen zijn gecertificeerd.

De certificering heeft betrekking op APEX10-, 15- en 20-slangenpompen (met EPDM-slangen), APEX28 en 35 (met EPDM- en NR-slangen) en Bredel 10 op 50 (zeven modellen) met EPDM en NR-uithoudingsslangen. Als gevolg hiervan kunnen klanten in de watersector nu gecertificeerde slangenpompen inzetten in toepassingen met stroomsnelheden tot 17,500 l / h en persdrukken tot 16 bar.

Verschillende slangen en inzetstukken zijn gecertificeerd voor gebruik met de goedgekeurde chemicaliën die vermeld staan ​​op de NSF-website en in de 'Gebruiksaanwijzing gecertificeerde slangpompen' van Bredel. Uiteraard blijft de certificering alleen geldig als originele vervangende componenten worden gebruikt voor de bevochtigde delen.

Apex 35 EPDM


Certificering van procespompen

Geselecteerde pompen in het WASON-Marlow 500-, 600- en 700-serie procespompengamma die gebruikmaken van Marprene-continue slangen en Marprene LoadSure-elementen, evenals Qdos chemische doseerpompen, hebben NSF / ANSI 61-accreditatie.

Deze pompen omvatten stromen van microliter tot 2,000 liter / uur en worden op grote schaal gebruikt voor waterbehandelingstoepassingen waarbij ze omgaan met desinfecterende chemicaliën en vlokmiddelen 24 / 7.

'NSF / ANSI 61: onderdelen van het watersysteem - gezondheidseffecten' verklaart dat de chemicaliën en materialen die worden gebruikt voor het produceren van drinkwater veilig zijn en geen negatieve effecten voor de gezondheid hebben. De norm zorgt ervoor dat componenten van het proces, zoals pompen en slangen / slangen, geen verontreinigende stoffen toevoegen die gezondheidsproblemen of problemen met de regelgeving veroorzaken.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

hoe 1

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link