← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

Tyco Flow Control gecontracteerd voor drukbeveiligingssystemen in Mumbai

Beschermingssystemen zullen hoge druk op offshore-platforms detecteren, waardoor de afgifte van giftige vloeistoffen wordt voorkomen

Tyco Flow Control heeft een contract van ongeveer $ 6 miljoen gekregen van India's Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) om verschillende High Integrity Pressure Protection Systems (HIPPS) te leveren. HIPPS zijn ontworpen en toegepast om personeel en infrastructuur te beschermen tegen gevaarlijke hoge druk die zich in pijpleidingen kan opbouwen als gevolg van een proces of machinestoring.

Het complete productontwerp zal Tyco's kogelkranen integreren met actuatoren, bedieningselementen, transmitters, manifolds en logische oplossers. Het pakket bevat ook een geïntegreerde fabrieksacceptatietest en een veiligheidsbeoordelingsrapport.

HIPPS brengt een fabriek of uitrusting in een veilige toestand op aanvraag. Het is vereist in gevallen waar een proces of een machinestoring kan leiden tot:

  • gevaren voor personeel
  • nadelig effect op het milieu
  • schade aan de apparatuur
  • aanzienlijk economisch verlies

"Voor Tyco en de klanten die we bedienen, heeft veiligheid de hoogste prioriteit", zegt Sheri Roberts-Updike, vice-president en algemeen directeur van de wereldwijde olie- en gasactiviteiten van Tyco Valves & Control. "ONGC weet dat het op Tyco HIPPS kan rekenen om te beschermen wat vitaal is van onveilige drukniveaus, nu en voor de komende jaren. Tyco's geïntegreerde aanpak en het vermogen om de juiste klep voor de toepassing te selecteren en te leveren, maakt ons aanbod uniek. "

De voltooide HIPPS-systemen worden verzonden naar Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, waar ze zullen worden geïnstalleerd op ONGC's N-15 en N-16 offshore boorgatplatforms. De platforms worden vervolgens naar Mumbai getransporteerd, voor installatie in het vroege 2012.

Tyco Flow Control heeft faciliteiten over de hele wereld om haar klanten te ondersteunen, ongeacht waar ze zich bevinden. Het wereldwijde bereik van het bedrijf zorgt ervoor dat klanten altijd toegang hebben tot Tyco's brede branchekennis, productportfolio en wereldwijd projectbeheer.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.