← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

TURKSE RAFFINADERIJ VERBETERT DE BETROUWBAARHEID MET DE SLIMME DRAADLOZE TECHNOLOGIE VAN EMERSON

meetsysteem

Selectie op basis van gebruiksgemak, kosteneffectieve installatie, bewezen betrouwbaarheid

De staatsbedrijf Tüpraş-raffinaderij in Izmir, Turkije, heeft bij Emerson Process Management een bestelling geplaatst voor een tankmeetsysteem met 85 draadloze TankRadar Rex-radarniveaumeters. De bestelling volgt op Tüpraş Izmir's uitgebreide testen van extra 21-apparaten in dezelfde applicatie. Het peilingssysteem biedt nauwkeurige, betrouwbare niveaumetingen op enkele van de meest kritieke olie-verplaatsingstanks van de raffinaderij.

De Izmir faciliteit heeft een raffinagecapaciteit van 11 miljoen ton / jaar en de opslagcapaciteit van 1.9 miljoen kubieke meter in 164 tanks - inclusief 44 smeerolie opslagtanks die al werden gecontroleerd met behulp van bekabelde TankRadar® Rex niveau meters van Emerson. Op andere tanks echter de bestaande niet-Emerson meetsysteem had soms communicatieproblemen en gaf onjuiste metingen door schade aan de kabels tijdens uitgravingen in het veld. Bovendien ondersteunend personeel niet altijd beschikbaar wanneer nodig.

Tüpraş overwoog eerst om het probleemgevoelige oudere systeem te vervangen door extra bekabelde TankRadar Rex-niveaumeters, die bewezen hadden zeer betrouwbaar, nauwkeurig en bijna onderhoudsvrij te zijn sinds ze werden geïnstalleerd in de raffinaderij in 2007. Omdat de tanks over een groot gebied zijn verdeeld en bestaande kabels en aansluitdozen niet voldeden, maakten de hoge bekabelings- en installatiekosten van deze benadering draadloze technologie aantrekkelijker.

"Grondomstandigheden maken opgravingen voor nieuwe kabelbanen moeilijk, maar met Emerson's Smart Wireless-oplossing kunnen we de kosten voor bekabeling, kabeltroggen, leidingen en kabelgoten tot een minimum beperken", zegt Ali Erener, projectchef-engineer bij Tüpraş Izmir. "Draadloos reizen geeft ons ook de flexibiliteit om in de toekomst meer apparaten toe te voegen - niet alleen voor niveau- en temperatuurmetingen, maar ook voor tankwaterregeling en stikstofdrukregeling in onze afdekken tanks, die ver van de controlekamer zijn, evenals andere applicaties."

De raffinaderij koos Emerson's oplossing niet alleen voor de bewezen prestaties van zijn draadloze technologie, maar ook voor gebruiksgemak en voortdurende ondersteuning. "Omdat het personeel van de operaties het peilsysteem in hun dagelijkse werk zal gebruiken, moesten we het gebruikersvriendelijk houden", zei operatieschef Mustafa Atalay, die meer dan 34 jaren bij Tüpraş Izmir heeft gewerkt. "Het is ook belangrijk om een ​​goede relatie met de leverancier te hebben om het meeste uit het systeem te halen."

Het IEC 62591 (WirelessHART®) -veldnetwerk in de Izmir-raffinaderij heeft een knooppunt voor elke tank, inclusief een TankRadar Rex-radarniveaumeter die is geïnstalleerd met een antenne-eenheid, een Smart Wireless THUM ™ -adapter en een meervoudige spot-temperatuursensor om accuraat in te schakelen volumeberekeningen.

Temperatuur- en niveaugegevens worden draadloos verzonden naar een Smart Wireless-gateway, die dienst doet als netwerkbeheerder en een interface biedt voor de TankMaster-voorraadsoftware of het regelsysteem van de raffinaderij. De TankMaster-software is ook geüpgraded om batchberekening voor productoverdrachten te omvatten.

Ga naar voor meer informatie over de Smart Wireless-technologie van Emerson www.EmersonProcess.eu / smartwireless

E-mail: [Email protected]

Web: www.EmersonProcess.eu / smartwireless

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.