← Terug naar categorie Lagers

Triple-lip verzegelde lagers besparen diervoedingsplan € 13,000 per jaar

Voer voer in voer

Aangezien het onderhoudsteam van het bedrijf leed aan regelmatig falen van lagers op een toevoerband in een fabriek voor de productie van diervoeders, nam het contact op met NSK om te kijken of het probleem kon worden opgelost.

De onderzoeken uitgevoerd door het expertteam van specialisten bij NSK onthulden niet alleen de onderliggende oorzaak van de problematische storingen, maar genereerden kostenbesparingen van meer dan € 13,000 voor de fabriek, grotendeels dankzij de eliminatie van machinestilstand.B102018-N-Image1.jpeg - Een productievestiging voor diervoeders bespaart meer dan € 13,000 na de invoering van NSK Self-Lube Triple-Lip Sealed Bearing Units. Foto: iStock.com/Songsak Paname

NSK's onderzoeken stelden dat de transporteur defecten aan het binnendringen van harde deeltjes en vocht uit procesmaterialen had. Dientengevolge werd aanbevolen dat de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde diervoederfabriek de standaard zelfsmerende units vervangt door Self-Lube Triple-Lip Sealed Units van NSK.

Sinds de installatie zijn de lagereenheden al een jaar succesvol, wat in schril contrast staat met de vorige situatie waarbij standaardlagers gemiddeld om de vier maanden vervangen moesten worden. Deze tekortkomingen hebben geleid tot aanzienlijke uitvaltijd en kostbaar productieverlies.

Nu deze kosten zijn weggenomen en omdat er in de loop van een jaar minder lagers nodig zijn, zijn de jaarlijkse kostenbesparingen voor de fabriek berekend op € 13,309. Daarnaast is er een opmerkelijke productiviteitsverbetering door de grotere uptime van de transportband.

NSK's Self-Lube Sealed Units zijn voorzien van een nitrilrubber drievoudige lip die is verlijmd met een beschermende geperst stalen beschermkap. Als gevolg hiervan wordt een langere levensduur van de lager bereikt door superieure afdichtingsprestaties. Bovendien bieden de lagereenheden langere nasmeerintervallen, wat op zijn beurt de onderhoudskosten aanzienlijk vermindert en de productiviteit van machines en apparatuur verhoogt.

Self-Lube Triple-Lip Sealed Units bieden een eenvoudige implementatie en vormen een gemakkelijke vervanging voor bestaande lagerunits. Ze zijn beschikbaar voor zowel set-screw en excentrische vergrendeling kraag insert opties. Er wordt een groot bereik aangeboden, zowel in metrische als imperiale specificaties.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Duitsland
Marie-Dominique PILATH
Telefoon: + 49 2102 4810
Fax: + 49 2102 4812290
[Email protected]
www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.