← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Thermische beeldvorming onmisbaar voor onderzoek naar vochtvlekken

FLIR MR160

Paul Sevink is een professionele klusjesman die enthousiast nieuwe technologie omarmt om ervoor te zorgen dat hij zijn klanten de best mogelijke service kan bieden. De reikwijdte van zijn werk is buitengewoon breed. Naast algemeen onderhoud en renovatie, installeert en onderhoudt hij stofzuigsystemen en infraroodwarmtepanelen en is hij ook een specialist in houtrecycling. En voor het vinden van fouten in al deze toepassingen speelt warmtebeeldtechnologie een belangrijke rol.

Infraroodtechnologie is nu gemakkelijk betaalbaar door de transacties en zeer eenvoudig te gebruiken, voordelen die Paul Sevink kan bevestigen door zijn recente aankoop van een FLIR MR160 vochtmeter en FLIR C2 warmtebeeldcamera in zakformaat. Inderdaad, hij vindt beide onmisbaar voor het onderzoeken van vochtplekken en structurele defecten.

Betrouwbare vochtmeting

Bouwprofessionals gebruiken meestal vochtmeters die de elektrische weerstand meten tussen twee pinnen die op een vaste afstand van elkaar liggen. Hoe lager de weerstand, hoe hoger het vochtgehalte van het gemeten oppervlak. Een nadeel van deze apparaten is dat het vaak tijd kost om de beste plek voor vochtmeting te vinden. En dit is een probleem waarvoor de FLIR MR160 imaging-vochtmeter een uitstekende oplossing biedt.

De FLIR MR160 combineert een vochtmeter met een warmtebeeldcamera in een enkele eenheid. Door gebruik te maken van Infrared Guided Measurement (IGM ™) -technologie, begeleidt de FLIR MR160 de gebruiker visueel naar de locatie waar betrouwbare vochtmetingen kunnen worden uitgevoerd in vloeren, wanden of plafonds en nader onderzocht met de ingebouwde sensoren.

"Dit apparaat diende me recent goed op een baan waar de laminaatvloer op een overloop plotseling opbolde en er geen manier was om goed te kijken zonder schade aan te richten," Paul Sevink uitgelegd. "Een lekdetectieonderzoek bevestigde dat er geen lekkende waterleiding of -afvoer was, wat suggereert dat slechte breeuwen en voegen de oorzaak was."

Hij vervolgde: "De FLIR MR160 liet me een patroon zien dat leek aan te geven dat er water aanwezig was dat niet was gevonden tijdens het onderzoek en mijn eerste gedachte was een oud vochtprobleem."

Vocht kan zich ophopen wanneer het door een slecht afgesloten voeg stroomt en niet kan verdampen omdat het oppervlak bijvoorbeeld is bedekt met een laag tegels. Het probleem wordt pas duidelijk wanneer het substraat verzadigd raakt. In dit geval waren ook enkele muurtegels gekraakt, veroorzaakt door de spanning die zich ophoopte toen het substraat met vocht expandeerde.

"Na het verwijderen van een paar tegels op verzoek van de klant, bevestigde de FLIR MR160 mijn vermoeden," bevestigde Paul. "Het was duidelijk opgehoopt vocht, geen lek. En op basis van deze informatie zou ik mijn klant kunnen adviseren om een ​​bouwontvochtiger een paar dagen te laten draaien, waarna ik de beschadigde tegels zou vervangen. "

De FLIR MR160 is ook nuttig gebleken voor het detecteren van vochtplekken in houten deurkozijnen, omdat houtrot soms niet gemakkelijk te zien is met het blote oog. Met zijn FLIR MR160 krijgt Paul een duidelijk beeld van de situatie, zowel met als zonder meetpennen.

"Wat ik echt op prijs stel, is dat je je metingen en resultaten kunt opslaan en overbrengen," hij voegde toe. “Met de meegeleverde FLIR Tools-software kunt u prachtige rapporten maken die bewijs leveren aan klanten die in mijn geval vaak verzekeringsmaatschappijen zijn. Het is ook handig om de klant het vochtprobleem op locatie te laten zien, op basis van het thermische beeld. "

FLIR-vochtmeter

Pijp zoeken

Nadat hij vochtmetingen heeft gedaan met zijn FLIR MR160, gebruikt Paul ook zijn FLIR C2 om zijn bevindingen te bevestigen en elk probleem in de juiste context te plaatsen. Dit is 's werelds eerste, volledig functionele, warmtebeeldcamera met zakformaat, speciaal ontworpen voor experts in de bouw en de industrie. Hiermee kunnen gebruikers op elk moment een thermisch beeld maken, meestal om structurele defecten of warmtepatronen te detecteren die kunnen wijzen op energieverlies.

Pipes verschijnen duidelijk in de afbeelding, met name in de MSX-modus. Dit is de gepatenteerde multi-spectrale beeldvormingstechnologie van FLIR, nu standaard van alle cameramodellen, die in realtime een uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt. Het haalt het contourdetail van structuren uit het visuele beeld van de camera en mengt het met het thermische profiel. Dit maakt het zoveel gemakkelijker voor de gebruiker om een ​​probleem te diagnosticeren.

"De apparatuur van FLIR maakt niet alleen een professionele indruk, het bespaart me ook veel tijd" Paul concludeerde. "De apparaten vereisen weinig uitleg, dus ik zou ze meteen kunnen gebruiken en omdat ze gemakkelijk in mijn zak passen, zijn ze nu bij mij op elke taak."

www.flir.com

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.