← Terug naar temperatuur- en vochtigheidsmeting en controle categorie

Temperature Monitoring graanmolens met de PyroBus Infrarood Temperatuur Sensor

PyroBus infrarood temperatuursensoren

Calex heeft een temperatuur controleren en alarmeren voor een toonaangevend maalderij bedrijf ontworpen om brand en explosies te voorkomen.

Grain passeert rollen dat het vermalen tot meel. De rol scheiding is fijn afgesteld; als ze te dicht bij elkaar, wordt overmatige warmte door wrijving, wat kan leiden tot de roltemperatuur kritisch hoog worden. De meelstof kan dan ontsteken, waardoor een brand of een verwoestende explosie. Evenals het veiligheidsrisico, kan dit leiden tot kostbare downtime.

Calex heeft nauw samengewerkt met deze klant een systeem van 120 PyroBus infrarood temperatuur sensoren die de 60 machines in het frezen kamer opgeven. De pyrometers zijn verbonden via een RS485 netwerk op een PC met CalexSCADA software voor temperatuur indicatie, alarmerend en data logging.

Het systeem is geselecteerd voor het veiligheidsprogramma van de klant als onderdeel van de regelgeving voor gevaarlijke stoffen en explosieve atmosferen 2002 (DSEAR).

Twee PyroBus sensoren (model PB21) zijn gericht op het frezen oppervlak van een rol in elke machine. Monitoring beide uiteinden van de rol verzekert een gevaarlijke temperatuur slechts een uiteinde goed gepakt.

De sensoren zijn verbonden in vier groepen, in een daisy-chain regeling gebruik verdeeldozen. Elke groep heeft zijn eigen voeding en is verbonden met een geïsoleerde RS485 repeater, zodat een stroom storing of een stijging van de ene groep zal geen invloed op de rest van het netwerk. Alle vier groepen zijn aangesloten op een PC via een RS485 / RS232 converter.

Vier alarmrelaisuitgang modules zijn voorzien voor elke groep, om alarmen voor waarschuwing en kritische temperaturen veroorzaken. Een relais uitgang wordt geactiveerd door een alarm; deze kan worden aangesloten op een meldkamer baken en / of een meldingssysteem tekst-bericht.

De CalexSCADA software geeft de gemeten temperatuur en alarm status van alle 120 sensoren tegelijk. De gebruiker kan gedetailleerde informatie en de temperatuur geschiedenis grafieken te bekijken voor elk paar van sensoren. De software logt ook gemeten temperatuur, sensor temperatuur en alarm toestand bij 5 minuten tijdstippen aan de PC harde schijf.

Sollicitatietips

Aangezien de sensoren dichtbij het roloppervlak kan worden gepositioneerd, de brede 2: 1 gezichtsveld van de goedkoopste model PB21 geeft goede resultaten.

Te helpen houden de lens schoon en zorgen voor een maximale nauwkeurigheid, is een ontluchter kraag gebruikt met elke sensor. Deze klant heeft ontworpen een speciale montage aan de inwendige schroefdraad bij de opening van de lucht purge passen.

Voor meer informatie of hulp kunt u contact opnemen Calex:

Calex Electronics Limited
PO Box 2, Leighton Buzzard, Bedfordshire, Engeland LU7 4AZ
Tel: + 44 (0) 1525 373178 / 853800 Lo-call: 0845 3108053 Fax: + 44 (0) 1525 851319
E-mail: [Email protected]
online: www.calex.co.uk

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.