← Terug naar categorie Pumps

Overschakelen naar Masosine Certa-pompen elimineert het contaminatierisico voor levensmiddelenverwerkende bedrijven

masosine certa pompen

Op zoek naar het elimineren van het risico van besmetting van zijn positieve verplaatsing (PD) pompen, heeft een toonaangevende Britse fabrikant van ingrediënten op zuivelbasis geïnvesteerd in MasoSine Certa 250-pompen van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG).

Het bedrijf heeft nu een totaal van 10 Certa-pompen in bedrijf, die allemaal de overdracht van zachte gekweekte producten zoals yoghurt, boter, room en zachte kaas uitvoeren.

Hoge standaarden

Met hoge eisen van zijn blue-chip klantenbestand in termen van productiviteit en kwaliteit, is er weinig marge voor onvoorziene downtime of productproblemen. Met dit in het achterhoofd, heeft het ingenieursteam van het bedrijf twee jaar geleden een probleem aangestipt dat mogelijk voedselbesmetting veroorzaakt.

"Onze klant had een aantal PD-pompen ter plaatse, en hoewel ze goed presteerden en van een voedingskwaliteit waren, was er altijd de zorg voor mogelijke besmetting door de slijtagedelen van de pomp,"

legt de Food Sector-specialist van Watson-Marlow Eddy Smeaton uit.

"Als gevolg daarvan gingen ze op zoek naar een pomp die hetzelfde werk kon doen, maar die het risico kon wegnemen."

Bij toeval was WMFTG al in gesprek met deze klant over een afzonderlijke doseerpomptoepassing, dus er was een besef van het potentieel van de MasoSine Certa-pomp.

In tegenstelling tot traditionele pompen met rotors die de vloeistof doorsnijden, draagt ​​Certa's sinusoïdale rotor het product voorzichtig door de pomp om de schuifkracht aanzienlijk te verminderen, een belangrijke factor bij het hanteren van producten op zuivelbasis.

Verdere voordelen geleverd door sinusvormige technologie omvatten energie-efficiëntie, vrijwel geen pulsatie, eenvoud, betrouwbaarheid, uitwisselbare onderdelen en lage gebruikskosten. Belangrijk voor dit bedrijf is dat de scheiding tussen het natte uiteinde en het droge uiteinde geen besmettingspotentieel biedt.

Door het aanbieden van EHEDG (Type EL Klasse I en EL Aseptische Klasse I) en 3A-certificering als standaard, is MasoSine's Certa extreem eenvoudig te reinigen voor minimaal onderhoud en downtime. Schoner dan elke lob of perifere zuigerpomp, een reeks van zeven Certa-pompen is beschikbaar voor debieten tot 99,000 l / h en drukken op de 15-balk.

roomkaas

Ontwerp eenvoud

"We werden uitgenodigd om een ​​demonstratie van Certa te bezoeken en te geven; de klant kon meteen het eenvoudige ontwerp en het ontbreken van slijtageonderdelen zien, "

zegt de heer Smeaton.

"Met een enkele as en een enkele afdichting is de aandrijfeenheid uitermate voordelig voor hun werking."

WMFTG voorzag het bedrijf van een proefpomp, zodat het bedrijf de geschiktheid voor het overbrengen van zachte gekweekte producten kon beoordelen. Onder de indruk was een Certa 250 maanden geleden ongeveer 18 geïnstalleerd.

Sindsdien heeft de klant een van zijn faciliteiten uitgebreid met de introductie van een nieuwe vulmachine, waarvoor een Certa 250 is gespecificeerd. Dit brengt het totale aantal gebruikte eenheden naar 10 Certa 250-pompen en stijgt. Elk wordt gebruikt voor het overbrengen van verschillende zachte gekweekte producten, van IBC's tot planten of van tanks tot planten, of voor het doorsturen van pasteurisers. De pompen worden ook gebruikt voor het mengen van onze ingrediënten in verschillende viscositeiten.

Wat de overdrachtsafstand betreft, is de verste 20-meter met een 4-meterhoofd. Stroomsnelheid wordt meestal gedicteerd door andere delen van het proces.

"Eerdere PD-pompen hebben onze klant altijd bezorgd gemaakt over slijtageonderdelen, maar met de MasoSine Certa is dit probleem in wezen geëlimineerd,"

besluit de heer Smeaton.

"De klant meldt dat de betrouwbaarheid uitstekend is en dat zaken als vervuiling of lekkage tot het verleden behoren. Bovendien zijn problemen met afzuiging uitgeroeid, terwijl de efficiëntie is verbeterd. "

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.