← Terug naar categorie Lagers

Overschakelen naar NSK-lagers Slaat Circa € 400,000 op Ore Plant op

ventilator voor luchtcirculatie

Toen een ertsvoorbereidingsinstallatie herhaalde lagerschade ondervond op een ventilator voor luchtrecirculatie, wendde hij zich tot NSK voor advies. Als een geïmproviseerde tegenmaatregel paste de installatie persluchtkoeling toe in een poging de verhoogde lagertemperatuur van de lagers te verlagen, zodat het vereiste voor een dringende langetermijnoplossing duidelijk was om te zien. - Image1.jpeg - De as van de luchtcirculatie-ventilator en lagerblokken bij de ertsbereidingsinstallatie

Het deskundige team van ingenieurs van NSK heeft een applicatiebeoordeling uitgevoerd als onderdeel van het AIP-programma Toegevoegde Waarde. Deze taak omvatte een temperatuuronderzoek van de ventilator en de lagers, waaruit bleek dat de lagers verkeerd waren gemonteerd. Bovendien was overmatige smering duidelijk, evenals een ontoereikende afdichtingsopstelling.

Om deze problemen tegen te gaan, adviseerde NSK om over te schakelen naar zijn krachtige NSKHPS-sferische rollagers binnen NSK SNN Plummer Blocks en NSK Labyrinth-afdichtingen. Deze beweging, samen met aanbevelingen voor een juiste plaatsing, optimale smeerintervallen en -hoeveelheden, zou dienen om de eerdere problemen van de installatie te overwinnen.

Om de theorie te testen, werd een proefperiode van een jaar gestart, waarbij NSK toezag op de installatie en uitvoering van de aanbevelingen. De resultaten van de proef hebben op geen enkel moment in de 12-maand faalfouten gezien.

NSKHPS-lagers zijn specifiek ontworpen om grotere belastingen te dragen en werken bij hogere temperaturen, en bieden temperatuurstabiliteit tot 200 ° C. Met deze kenmerken kunnen gebruikers tot twee keer de gebruiksduur en verbeterde betrouwbaarheid bereiken.

De klant kon al snel getuigen van deze voordelen door te genieten van hogere productiviteit, minder onderhoud en het verwijderen van perslucht, die allemaal hebben geleid tot een aanzienlijke kostenbesparing. Factoring in tijd en arbeidskosten als gevolg van lagerstoringen, evenals de kosten van perslucht, betekent dat de fabriek nu € 393,706 per jaar bespaart.

Voor meer informatie, bezoek www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.