← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Substation bespaart substantiële kosten van A Chance Thermal Scan

FLIR-E-serie warmtebeeldcamera

Tijdens een routine-inspectie op een onderstation, voelde een elektricien van Pacific Gas and Electric (PG&E) hitte zijn gezicht ontploffen toen hij binnen een paar meter van een bekrachtigde transformatorbank passeerde. Er wordt natuurlijk wat warmte verwacht, maar de intensiteit ervan verontrustte hem. Hij pakte onmiddellijk een handheld warmtebeeldcamera uit zijn busje en verifieerde binnen enkele seconden dat er een groot probleem was en het systeem werd afgesloten voor onderzoek.

Het werd al snel duidelijk dat er geen oliestroom in de transformator was, maar het vroegtijdig detecteren van het probleem hielp het nutsbedrijf en zijn klanten om de impact van een ernstig uitval- en veiligheidsprobleem te voorkomen.

Ray Friend, supervisor van het onderhouds- en bouwteam van het station, bevestigde: “Door het op tijd te halen, waren de reparatiekosten $ 300,000 (ongeveer £ 290,000). Als de fout onopgemerkt was gebleven, hadden we te maken gehad met een vervangende rekening van $ 3million (£ 2.3 miljoen). De reparatie duurde een week met een team van zes, ongeveer 17% van de tijd die het zou hebben gekost om op een vervanging te wachten, wat maanden kan duren. "

FLIR thermische beeldvorming onderstation enquêtes

Veiligheid voor alles

Het zijn gevallen als deze die PG&E ertoe hebben aangezet 200 FLIR E-serie warmtebeeldcamera's uit de middenklasse toe te voegen aan haar arsenaal van inspectiehulpmiddelen. Het doel was om elk lid van het onderhoudsteam van PG&E in staat te stellen onmiddellijk eventuele warmteafwijkingen die op potentieel gevaar konden wijzen, te onderzoeken.

"Veiligheid is altijd het eerste waar we aan denken," Ray Friend ging verder. “De bemanning wil weten dat de fabriek binnen veiligheidsparameters werkt, of het nu met olie gevulde apparatuur is of een luchtschakelaar onder belasting. Als u aan het einde van een 5m-ontkoppelingsstick moet staan, klaar om een ​​schakelaar open te scheuren, moet u weten dat de schakelaar correct is afgesteld en zal doen wat hij moet doen. Dat is wat de FLIR-camera ons geeft. "

Een ander voordeel is dat inspecties veel sneller kunnen worden uitgevoerd met FLIR warmtebeeldcamera's dan met traditionele apparatuur zoals IR-thermometerpistolen. Dat komt omdat voor de wapens scans moeten worden uitgevoerd dichtbij het doelwit voor nauwkeurigheid, waarbij slechts één meting tegelijk wordt gegeven. Ze produceren ook geen beeld, waardoor enquêtes van de vele elektrische componenten in een onderstation een moeizaam proces zijn.

De FLIR E-serie camera biedt, ter vergelijking, een onmiddellijk beeld en duizenden gedetailleerde metingen vanaf een veilige afstand. Het potentieel van de technologie om de productiviteit te verhogen is duidelijk duidelijk.

Terwijl PG&E hoogwaardige FLIR-camera's blijft gebruiken voor hun intensievere en gedetailleerdere IR-inspecties, zegt Ray Friend dat de mid-range FLIR E-Series-modellen het voor zijn team mogelijk maken om warmtebeeldtechnologie vaker te gebruiken tijdens hun rondes en op elk moment merk op.

Hij legde uit: “Deze camera's zijn eenvoudig te bedienen, er is geen raketwetenschap bij betrokken en je kunt dingen op het scherm interpreteren. Het enige dat u nodig hebt, zijn enkele instructies waar u op moet letten. Ze zijn draagbaar en zeer robuust, we hebben ze rondstuiteren in vrachtwagens en hebben geen problemen gehad. "

FLIR warmtebeeldstation

Bottom line

Over de hele linie hebben FLIR-warmtebeeldcamera's PG & E-inspecteurs in staat gesteld problemen vroeg te vinden.

"Normaal vinden ze losse verbindingen, schakelaars die niet goed afgesteld zijn, of regelaars en stroomonderbrekers die te warm worden," Ray Friend ging verder. “Ze merken ook met olie gevulde bussen en andere apparatuur op met abnormale temperatuurverschillen die wijzen op een gebrek aan koeling. We vangen problemen veel eerder op, op tijd om er goed en veilig mee om te gaan, en lang voordat we falen. ”

Dit geeft PG&E veel betere controle over een situatie, waardoor het bedrijf reparaties gerichter kan plannen en plannen om dure noodsituaties en stilstanden te voorkomen. Met de mogelijkheid om verborgen problemen ruim van tevoren te ontdekken, kunnen ze worden gerepareerd in plaats van te worden vervangen.

“De betaalbare point-and-shoot camera's hebben zichzelf binnen de kortste keren terugverdiend,”Concludeerde Ray Friend.

FLIR Systems Ltd
Tel: + 44 (0) 1732 220011
Fax: + 44 (0) 1732 220014
E-mail: [Email protected]
Web: www.flir.co.uk

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via