← Terug naar Ketels en verwarmingssystemen categorie

Steam Process Review behaalt 60% Kostenreductie voor edele metalen raffineringsspecialist

Vale acton

Doelstelling: Werk het huidige systeem bij om de procescyclus te versnellen, de energiekosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren, terwijl aandacht wordt besteed aan de veiligheid en het onderhoud wordt vereenvoudigd.

Oplossing: Compleet ontwerp en levering van modulaire upgrade van het ketelhuis en introductie van een netwerk van nieuwe stoomsystemen.

Resultaten: Zeer efficiënt stoomsysteem, waarmee 60% kosten worden bespaard.

Energiebewust Vale Europe, specialisten in edelmetaalraffinage, wilde de procesefficiëntie versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik van haar Acton-site verminderen. Na een audit van het stoomsysteem werd een compleet herontwerp van het gedateerde systeem als het enige antwoord beschouwd. Het bedrijf heeft sindsdien de productieniveaus verbeterd en, nog belangrijker, werkt op een veel duurzamere manier.

De edelmetaalraffinage-industrie verbruikt notoir veel warmte en chemicaliën om onzuiverheden uit edelmetalen te extraheren. Als grote gebruiker van chemicaliën en energie is Vale Acton altijd op zoek naar manieren om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

In de loop der jaren heeft Vale Acton specifieke delen van zijn stoomsysteem geleidelijk bijgewerkt om tegemoet te komen aan de verschillende veranderingen in productie-eisen. Het grootste deel van zijn stoomnetwerk lag echter in de regio 45 van een jaar. Dit was niet alleen een beperking van de procesefficiëntie op de hele site, maar de verouderde leidingen zorgden ook voor een verminderde veiligheid en kostten de onderneming een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud.

Erkennend dat verbeteringen nodig waren om de toewijding van het bedrijf aan het milieu hoog te houden, nam Darren Matthias, projectmanager bij Vale Acton, contact op met Spirax Sarco om hun complexe stoomdistributiesysteem te begrijpen.

Vale acton

Het probleem verfijnen

De Acton-raffinaderij gebruikt voornamelijk stoom voor procesverwarming, maar is ook van cruciaal belang voor de productie.
Productieprocessen omvatten reactorvaten, zowel spoel als dubbelwandig, die worden gebruikt voor het regelen van de temperatuur van reactanten, verwarmingsbatterij- en tankverwarmingstoepassingen, eenheidverwarmers, directe injectiesystemen en stoomslangstations voor het reinigen van tanks, vaten en procesapparatuur.

Jammer genoeg werden de processen beïnvloed door zowel een verouderde condensaatretoursysteem als een ketelhuis, die op hun beurt weer domino-effecten veroorzaakten voor andere installaties.

"Het condensaatretoursysteem was inefficiënt en duur in gebruik, wat een groot probleem werd, met corrosie aan leidingen, evenals inconsistente water- en spuikwaliteitsproblemen", zegt Darren Matthias. "Condensaat werd teruggebracht naar een gemeenschappelijke tank in een tankfarm die uitgebreid wordt gekoeld door een platenwarmtewisselaar voordat deze uiteindelijk naar de effluentfabriek wordt gestuurd".

Hij vervolgde: "We gebruikten twee boilers - één olie en één gas - om stoom te genereren voor de hele fabriek. Stoom werd gegenereerd in het ketelhuis bij 3.8 bar g en de twee ketels in kwestie werkten met de helft van de efficiëntie die ze hadden moeten zijn. Dit, in combinatie met een onbetrouwbaar condensaatterugwinningssysteem, betekende een toxische combinatie van niet-duurzame werking en hoge kosten ".

De perfecte katalysator

Het stoomsysteem van Vale Acton onderging een gedetailleerde audit om vast te stellen welke specifieke problemen moesten worden aangepakt, met zijn ethos voor het beschermen van zijn omgeving en personeel als een belangrijke motor voor deze verandering. "Toegegeven, stoom is niet ons kerngebied van expertise, daarom hebben we de hulp van Spirax Sarco ingeroepen om een ​​auditsysteem voor het stoomsysteem uit te voeren," zei Darren. "Na het analyseren van ons hele systeem en het voltooien van een Hazard and Operability Study (HAZOP), werd besloten om nieuwe processtoom-, condensaat- en koelsystemen te ontwerpen en te leveren."

Vale acton

Vanwege de verschillende toepassingen van stoom in de hele faciliteit was het essentieel dat een op maat gemaakte oplossing werd ontwikkeld om aan de exacte behoeften van elk productieproces te voldoen.

Darren zei: "In nauwe samenwerking met Spirax Sarco hebben we de problemen geïdentificeerd en oplossingen gecreëerd die ons veiligheids- en milieubeleid zouden ondersteunen. Spirax beval een compleet ontwerp en levering van nieuwe stoom-, condensaat- en koelwatersystemen aan, die ons stoomnetwerk zouden helpen stroomlijnen en proces- en productiecycli zouden verbeteren ".

Bovendien werden geheel nieuwe regelventielen, condenspotterugvoereenheden en condensaatterugvoerunits gemonteerd, met de toevoeging van besmettingsdetectiesystemen, waardoor de Acton-faciliteit op de huidige stand van de techniek is afgestemd.

Modulair ketelhuis

Na het succes van het eerste project, nodigde Vale Acton Spirax Sarco uit om het ontwerp en de levering van haar ketelhuis uit te voeren en de branders te vervangen door twee efficiënte gasboilers.

Darren vervolgde: "We kregen twee opties om te overwegen. We konden ofwel twee ketels huren voor een bepaalde periode, terwijl de upgrade plaatsvond in het bestaande ketelhuis, of, Spirax kon het volledige ontwerp van het ketelhuis off-site voltooien. Dit betekende dat het nieuwe ketelhuis op een aparte locatie kon worden geassembleerd, zodat er ter plekke geen storing was ".

Twee ketels die alleen met gas werden afgevuurd, werden geïnstalleerd, als een energie-efficiënter en onderhoudsvriendelijk alternatief voor olie. Het nieuwe ketelhuis is zo ontworpen dat een derde ketel kan worden geïnstalleerd wanneer Vale Acton klaar is om de capaciteit te vergroten. Een bijkomend voordeel was dat een van de nieuwe branders ook het gebruik van warmte uit een gecombineerd Heat & Power (CHP) -systeem mogelijk maakt, voor nog meer efficiëntie.

Eenmaal gebouwd, werd het modulaire ketelhuis gedemonteerd en afgeleverd op de locatie waar het werd gebouwd, opnieuw aangesloten en in gebruik genomen, voordat het in bedrijf werd gesteld en werd geïnspecteerd door een externe verzekeringsmaatschappij.

Vale acton

Kostbaarder dan goud

"Al met al verbruiken de twee nieuwe boilers veel minder energie dan voorheen en werken ze met een efficiëntie van ongeveer 95 procent. Ze zijn slim uitgerust met een zuurstofstrip, die de gasuitstoot in de schoorsteen meet en deze automatisch weer in overeenstemming brengt met ons gedefinieerde emissieniveau, indien nodig, "zegt Darren.

Nieuwe controles hebben ook het personeel van Vale Acton in staat gesteld om de controle over hun energieverbruik terug te nemen. Gegevens zijn nu gemakkelijk toegankelijk, terwijl een betere zichtbaarheid van het energieverbruik het bedrijf heeft toegestaan ​​hun milieueffecten effectiever te volgen.

"Door de olie- en gasbranders te vervangen door twee gasboilers hebben we een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaard. We behalen 55 procent minder stikstofoxiden (NOx) -emissies dan we waren van onze oude olieboiler en we zijn er ook trots op dat we nul zwaveloxiden (SOx) uitstoten.

"Sinds we overschakelen op gas, hebben we al een 60-kostenreductie gezien en een aanzienlijke verbetering van onze operationele efficiëntie. Dit heeft geresulteerd in een snellere procescyclus en productieniveaus ", zegt Darren.

Veiligheid is een topprioriteit voor het bedrijf, dus de installatie van dubbele, blokkerende en aftapisolatiekleppen was een bijkomend voordeel, waardoor veilig onderhoud tijdens de productie kan plaatsvinden. Daarnaast kregen medewerkers een cursus Boiler Operation Accreditation Scheme (BOAS) ter plaatse om ervoor te zorgen dat veiligheid en efficiëntie altijd prioriteit krijgen van het personeel.

"We zijn er trots op een leider te zijn in het bevorderen van verantwoordelijkheid voor het milieu en met de hulp van Spirax Sarco hebben we onze doelen kunnen bereiken en een duurzamere service kunnen bieden. Door prioriteit te geven aan onze impact op het milieu, zijn we ook in staat geweest productieniveaus te bevorderen en de veiligheid van onze medewerkers te beschermen - iets waar we simpelweg geen prijs aan kunnen verbinden. "

Neem voor meer informatie hierover of een van onze producten of diensten contact op met:

[Email protected]
01242 521361
www.spiraxsarco.com / uk

Spirax Sarco

Spirax Sarco is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor stoom en thermische energie met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via