← Terug naar Conveyors & Conveying Systems categorie

Spiroflow transportbandoplossing verbetert de workflow-efficiëntie bij Chemique kleefstoffen

spiroflow transportband chemique lijmen

Een transportoplossing van Spiroflow, de toonaangevende fabrikant van apparatuur voor het transport van droge ingrediënten en het verwerken van bulkzakken, heeft het in West Midlands gevestigde Chemique Adhesives voorzien van een nieuw geautomatiseerd systeem voor het batcheren van producten.

Wereldwijd leider in de productie en levering van hoogwaardige industriële lijmen, Chemique Adhesives, levert premium bonding-oplossingen voor vrijwel elke industrie, inclusief constructie, transport, scheepvaart, commerciële productie en meer.

Bij het produceren van hun assortiment gebruikt het bedrijf poeder als grondstof. Het poeder wordt normaal 'gescheurd en gekipt' uit zakken en in een mixer gevoerd door een bediener van een mezzanine-platform. Niet in staat om de snelheid te bepalen waarmee grondstoffen in de menger worden ingevoerd, deze praktijk kan niet alleen resulteren in inconsistenties met batchlooptijden, maar met poeder dat vaak wordt gemorst tijdens het laden en het proces is rommelig.

Om deze problemen op te lossen heeft Spiroflow een transportsysteem geïntroduceerd om het batchproces te automatiseren. Het systeem bestaat uit een storttrechter op de begane grond waarin zakken grondstoffen kunnen worden geladen. Verbonden met een hopper is een model 80-schroeftransporteur die een 75mm (3 ") aeromechanische transportband voedt, die de grondstoffen direct in de mixer brengt. Het transportsysteem wordt elektrisch geregeld.

Het belangrijkste voordeel van het systeem is dat de laadsnelheid van de grondstoffen wordt bepaald door de transportband, dus batchconsistentie kan altijd worden gehandhaafd. Vanuit een veiligheidsperspectief, omdat grondstoffen nu op de begane grond worden geladen, maakt de oplossing het niet meer nodig dat het personeel de mezzanine beklimt om de mixer handmatig te laden. En met de stofdichte transportband die het product in de mixer overbrengt, biedt het systeem een ​​veel efficiëntere en schonere workflow.

"De oplossing die door Spiroflow wordt gepresenteerd, heeft ons in staat gesteld meer nauwkeurig zakken van grondstoffen in ons productieproces te laden. Het hele systeem heeft geresulteerd in een schonere werkomgeving en elke batch draait nu voor dezelfde hoeveelheid tijd. Dit was mijn eerste ervaring in het omgaan met Spiroflow, maar ik zal ze zeker weer gaan gebruiken! ", Aldus Simon Cashmore, operations manager van Chemique Adhesives.

"Het after sales team van Spiroflow was uitstekend. Toen ze de apparatuur in gebruik namen, kreeg het hele team training over hoe het systeem efficiënt kon worden gebruikt voor ons product. Toen we een klein probleempje hadden, werd er heel snel een ingenieur naar ons gestuurd en loste ons probleem in enkele minuten op ", voegde hij eraan toe.

Spiroflow heeft meer dan 45-jaren gedomineerd op het gebied van verwerking van poeder en verwerken van droge bulk vaste stoffen. Ga voor meer informatie naar spiroflow.com, E-mail [Email protected] Of bel + 44 (0) 1200 422525 in het Verenigd Koninkrijk of (1) 704 246 0900 in de VS.

Spiroflow Ltd

Wij produceren een volledig assortiment apparatuur voor het verwerken van vaste droge vaste stoffen en ingrediënten in poeder-, korrel-, pellet- en schilfervorm, over het hele spectrum van procesindustrieën.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.