← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Smart Water Monitoring Down Under

burkert ter plaatse ondersteuning

Gemeentelijke waterbehandelingsdienst bespaart tijd en geld met een geïntegreerde waterkwaliteitscontroleoplossing

Het leveren van watervoorzieningen van hoge kwaliteit is een essentiële service die wordt geleverd door gemeentelijke autoriteiten en nutsbedrijven over de hele wereld. Het handhaven van de waterkwaliteit vereist constante monitoring en testen om te verzekeren dat nauwkeurige metingen worden uitgevoerd.

extern veldbewakingssysteem

Het externe veldbewakingssysteem biedt real-time metingen en communiceert gegevens terug naar de centrale HMI in de fabriek.

Traditioneel ging dit gepaard met tijdrovende kalibratie en onderhoud. Een shire-raad in New South Wales, Australië, heeft echter besloten om het anders te doen en wendde zich tot Bürkert Fluid Control Systems voor een geautomatiseerde precisiebewakingsoplossing die hen tijd en geld bespaart.

De Kempsey Shire Council is een gemeentelijk overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het leveren van water- en afvalwaterdiensten aan het Kempsey District, 350 km ten noorden van Sydney. Bij de South West Rocks-installatie voor de behandeling van gerecycled water, omvat de eindbehandeling van het effluent ultrafiltratie, UV-desinfectie en de toevoeging van chloor, die allemaal nodig zijn om de noodzakelijke normen voor waterkwaliteit te bereiken.

Om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteitsnormen worden gehandhaafd, maakt de shire council gebruik van een meetstation, uitgerust met sensoren voor het meten van pH en chloor. Deze sensoren gebruiken echter reagentia om de metingen vast te stellen en als verouderd systeem werd het onbetrouwbaar en vereiste veel onderhoud. Veel zorgwekkender was de afname van de nauwkeurigheid en de noodzaak van frequentere herkalibratie, waardoor steeds meer tussenkomst van de operator nodig was.

ingangsuitgangsmodules

De HMI en systeembesturingseenheid leveren procesinformatie, veldbusconnectiviteit en invoer / uitvoermodules.

Verbetering van de nauwkeurigheid

Michael Coleman, Area Sales Manager voor Bürkert, neemt het verhaal op: "We waren bezig met het bekijken van potentiële markten voor een van onze nieuwste innovaties en spraken toevallig met vertegenwoordigers van de behandelingswerken. We hadden de gelegenheid om de kenmerken en voordelen van ons online analysesysteem 8905 voor water te bespreken op een moment dat ze een aantal problemen ondervonden met hun eigen installatie. "

Na de initiële benadering werden ook alternatieve systemen overwogen en vergeleken met de oplossing van Bürkert. Er bleken echter verschillende voordelen te behalen, niet het minst de aanzienlijke verbetering in nauwkeurigheid en de enorme vermindering van het onderhoud.

Tristan Nowland, een instrumenttechnicus, die betrokken was bij de installatie en de werking van het nieuwe wateranalysesysteem, reflecteert op de diepgang van de Bürkert-expertise: "Ik vond het prettig om met hun waterindustrie-specialisten en lokale ingenieurs te kunnen praten wanneer Ik had specifieke vragen en voelde me op mijn gemak dat Bürkert vertrouwen had in hun kennis van het systeem en mijn applicatiebehoeften. "

Gegevensnauwkeurigheid en de minimale resultatenafwijking zijn erg belangrijk bij het vaststellen van waterkwaliteitsnormen en het waarborgen dat de lokale en federale wetgeving wordt nageleefd. Het bewijzen van de mogelijkheden van een monitoringsysteem in een veeleisende installatie voor de behandeling van gerecycled water kan enige tijd vergen. Daarom besloten de zuiveringsinstallaties om drie Bürkert-waterkwaliteitsanalysesystemen te installeren voor prestatie-evaluatie.

hmi-systeemregeleenheid

De HMI en systeembesturingseenheid leveren procesinformatie,
Veldbus-connectiviteit en input / output-modules.

Flexibele installatie

Een van de eerste voordelen was het compacte modulaire ontwerp van het systeem dat het systeem zeer flexibel maakt op het gebied van installatie. De componenten bestaan ​​uit een geïntegreerd HMI-display, input / output-modules, sensorblokjes en een reinigingssysteem, die allemaal aan de muur of paneel kunnen worden gemonteerd, en in het geval van Kempsey in een bestaande kast zijn ingebouwd.

Na installatie zijn de afzonderlijke sensormodules of 'kubussen' in wezen 'plug and play' op een speciale backplane, wat betekende dat de technici van de zuiveringswerken al snel het volledige systeem effectief hadden laten werken. Er is een eenvoudig proces voor het instellen van de alarmparameters voor elke sensorkubus, zodat eventuele afwijkingen in het proces snel worden geïdentificeerd.

Greg Morrow, Instrument Technician bij de South West Rocks-fabriek, merkte op: "We zijn erg tevreden met het nieuwe systeem. Sinds de installatie was het niet nodig om de chloor- of pH-sensorblokjes opnieuw te kalibreren en hun prestaties zijn geverifieerd met behulp van draagbare laboratoriumapparatuur, zoals een DPD1 fotometer-referentietest voor vrij chloor. Bovendien was de responstijd van de sensoren op veranderingen in ons proces vrijwel onmiddellijk, veel meer dan de prestaties van de alternatieven waar we naar keken. "

Geïntegreerde communicatie

Het online analysesysteem van Bürkert kan communiceren met bestaande besturingsprotocollen en met personeel zowel op als buiten het terrein, en ervoor zorgen dat elke afwijking van de waterkwaliteitscriteria onmiddellijk wordt gemeld. Deze eenvoudige integratie helpt om de tijd tussen een afwijking van procesparameters en de vereiste herstelactie om de situatie te corrigeren te verkorten.

Tristan gaat verder: "Na tien maanden in bedrijf is de nauwkeurigheid uitstekend; er is geen afwijking geweest in de chloor- of pH-metingen. Bovendien wordt de amperometrische chloor MEMS-sensorchip niet beïnvloed door chlooramines, waardoor echte chlooranalyse mogelijk is.
Een ander groot voordeel is het feit dat de kubussen niet op reagentia zijn gebaseerd, waardoor de onderhoudsbehoefte voor dit systeem aanzienlijk wordt verminderd. Het Bürkert-systeem is zeer geavanceerd. De initiële investering had een hogere waarde, maar de vermindering van de vereiste onderhoudsmiddelen betekende dat de investering de moeite waard was. "

De installatie bij South West Rocks benadrukt verschillende voordelen van het online-analysesysteem Type 8905 voor de gemeentelijke watersector. Het heeft een zeer compacte voetafdruk, waardoor het gemakkelijk te installeren is in bestaande kasten en dankzij het modulaire ontwerp kan elk systeem aan de vereisten van de toepassing voldoen. Het vermogen om de nauwkeurigheid te behouden zonder herhaalde kalibraties heeft tastbare besparingen opgeleverd in tijd en geld voor de waterzuiveringsinstallatie.

De verwachtingen overtreffend

Sinds de eerste eenheden zijn geïmplementeerd, heeft Kempsey Shire Council een extra systeem geïnstalleerd in het Fredrickton Reservoir, dat ook de pH en chloor controleert. Deze site verdraagt ​​extreem hete zomers zonder nadelige gevolgen voor de prestaties van de sensorblokjes en heeft bijna een jaar in bedrijf gewerkt zonder opnieuw te hoeven kalibreren.

sensorblokjes

De sensorblokjes kunnen worden verwijderd en geïnstalleerd zonder het proces te onderbreken.

De prestaties en installatiegemak van deze systemen hebben ertoe geleid dat verschillende andere reservoirs en waterzuiveringsinstallaties met het Bürkert Online Analysis System zijn uitgerust.

Er is een reeks verschillende sensorblokjes beschikbaar en op de andere locaties hebben ze sensorblokjes voor het verminderen van de troebelheid en oxidatie (ORP / redox) toegevoegd om bepaalde aspecten van het water op elke locatie te bewaken.

Deze systemen zijn ontworpen om alle analysegegevens te leveren die voor de meeste toepassingen vereist zijn, evenals de mogelijkheid om als datalogger te fungeren en het noodzakelijke bewijs te leveren dat de waterkwaliteitsnormen worden gehandhaafd. Wes Trotter, Manager Water en Afvalwater bij Kempsey Shire Council, concludeerde: "Ik was aanvankelijk sceptisch, maar het Bürkert Type 8905 online waterkwaliteitsanalysesysteem heeft mijn verwachtingen ver overtroffen."

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk

Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.