← Terug naar categorie Solids & Bulkmaterialenverwerking

Zalmafval succes met nieuwe pasteur voor start-up Isle Of Lewis

inkuiling-pasteuriseren van zalmafval

Met aquacultuurproductielocaties die wijd verspreid zijn over afgelegen delen van de Schotse Hooglanden en Eilanden, zal de logistiek van de inzameling en behandeling van visafval altijd moeilijk blijven .... of is het?

Paul davies

Donnie Macmillan (rechts), Plant Manager,
met Paul Davies van Landia

Niet tevreden met het feit dat hij aan het dunne uiteinde van de wig staat, is het eiland Lewis het goede voorbeeld met zijn Creed Integrated Waste Management Facility (IWMF), net buiten Stornoway.

Eigendom van en geëxploiteerd door Comhairle nan Eilean Siar (CnES), de lokale autoriteit voor de Western Isles, de manager en zijn team bij deze vooruitstrevende fabriek geloven sterk in continue verbetering, minimaliseren, maximaliseren en optimaliseren van de methoden

f het beheren van afval van de bevolking van het eiland van ongeveer 22,000.

Onverschrokken door de uitdagingen van een beperkt elektriciteitsnetwerk en logistieke kosten die typisch verbonden zijn aan het leven op het eiland, is de Creed IWMF gestaag gegroeid tot een warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK), een elektrische boiler en een thermische winkel, een windturbine en een waterstofsysteem dat elektrolyseapparaat, opslag- en tankstation en een 960m3 anaerobe vergister (AD) -installatie.

Meest recent, door een zorgvuldige planning en het is gezegd, geen tekort aan geduld, Creed beschikt nu ook over de apparatuur die nodig is om zeven ton per shift van zalmafval aan te nemen en te verwerken, zoals David Macleod, hoofd van de gemeentelijke diensten bij Comhairle nan Eilean Siar legt uit:

donnie macmillan.

Donnie Macmillan, Plant Manager bij Creed
Geïntegreerde afvalverwerkingsfaciliteit (IWMF)

'Waarin we wilden investeren - een pasteur'

"We hebben altijd in het oog gehad hoe we visafval konden gebruiken, maar voordat we konden investeren in apparatuur, hadden we toewijding en garanties nodig van de visbedrijven over de continuïteit van het aanbod. We hebben ons huiswerk gemaakt en onze Plant Manager Donnie MacMillan heeft installaties in Schotland bezocht om meer te weten te komen over hun ervaringen. Maar we waren nog steeds erg in een situatie van kip en ei. We hadden de vergister - het produceren van biogas, maar we wisten dat we niet genoeg warmte zouden hebben om op te warmen waar we in wilden investeren - een pasteur. Het kopen van een pasteur van goede kwaliteit - niet te groot of niet te klein - zou ons in staat stellen om te voldoen aan de ABP (dierlijke bijproducten) voorschriften, die vereisen dat het afval een uur behandeld wordt met 70 graden C. Gelukkig, toen we in staat waren om onze nieuwe thermische winkel binnenbrengen, samen met het krijgen van de garantie van de visindustrie, konden we doorgaan. We zijn natuurlijk een lokale autoriteit - niet bij een commerciële onderneming, dus we kunnen niet snel aankopen doen. We moeten ons voortdurend aanpassen ".

Een zalmverwerkingsinstallatie op het eiland Lewis werd geïdentificeerd als de belangrijkste bron van voedsel voor zalmafval, hoewel ook afzettingen van andere zeeviskwekerijen van tijd tot tijd naar Creed IWMF zouden gaan.

Plant Manager Donnie MacMillan heeft toegevoegd:

"We hebben lange tijd naar verschillende pasteurisers gekeken en hadden het voordeel dat we werklocaties zagen waar we wratten kregen en alles over de prestaties van apparatuur, de betrouwbaarheid van leveranciers, back-up en, belangrijker nog, lessen die werden getrokken uit gemaakte fouten. Uiteindelijk zijn we naar Landia gegaan, waar we nog nooit iets over gehoord hebben - en die vanaf de eerste dag graag wilden helpen onze doelen te bereiken en de unit aan te passen aan onze behoeften ".

landia inkuiling tank

De kuilbak van de Landia is uitgerust met
een 18.5kW roestvrijstalen lange schachtchipperpomp

'Vastbesloten om het te laten werken'

Hij vervolgde: "We werden beperkt tot een zeer krappe ruimte door voorschriften die scheiding eisen van wat kan worden gehuisvest in zogenaamde schone en vuile gebieden, wat nogal ironisch is in een afvalverwerkingsfaciliteit - maar we hadden geen keus. Wijlen Hugh Vaughan (uit Landia) aarzelde niet om hierheen te komen om alles te meten.

Hij was vastbesloten om het te laten werken. We hadden een krimptank nodig, die feitelijk een buffer / voorbehandelingstank is. Met de ruimtebeperkingen kon Landia een 10m3-eenheid leveren, die zich vlak voor de 8m3-pasteur bevindt. Het was een zeer strakke pasvorm, maar het werkte ".

De inkuiltank is uitgerust met een 18.5kW roestvaststalen lange schachtchipperpomp, die het zalfafval (voornamelijk restanten van het fileerproces) recirculeert en mengt tot een gladde puree, voordat het in de pasteur wordt geloosd - voorzien van de zijingang van Landia schroefmixer en droog geïnstalleerde chopperpomp. Het proces van één uur (minimum) bij 70 graden C voldoet aan de ABP (dierlijke bijproducten) voorschriften, volledig goedgekeurd door dierenartsen.

"Het moest werken", zei Donnie MacMillan. "We hadden ons verbonden met de zalmindustrie - en tenzij we onze belofte konden nakomen, zou dat een grote financiële last betekenen. De jongens van Landia werkten van begin tot eind voluit. Er was geen kronkelpad, maar ze slipten alles in en spijkerden het, de eerste keer ".

zalminsiling-eenheid

Zeven ton per verplaatsing van zalmafval
worden behandeld in Creed

'Positieve milieu- en economische impact'

Voorafgaand aan zijn aankomst in Stornoway, had Landia de units geassembleerd, elke moer en bout getest - en een proefproces met water uitgevoerd. De inkuiltank, de pasteur en het personeel van Landia vertrokken op een zondagochtend vroeg uit Shropshire - met installatie op het eiland Lewis, waarmee 24 uren later begon.

Het gepasteuriseerde visafval - een 7 kubieke ton batch per shift - is nu geïntegreerd met huishoudelijk voedselafval en tuinafval voor Creed's anaërobe verteringsproces, wat een positieve ecologische en economische impact heeft door het niet naar stortplaatsen te sturen of het van het eiland te laten transporteren.

Na inkuilen en pasteuriseren is zalmafval geïntegreerd met huishoudelijk voedselafval en tuinafval voor de AD-fabriek van Creed

Donnie MacMillan voegde toe: "De APHA (Animal & Plant Health Agency) neemt elk kwartaal monsters en we verzamelen elke maand onze eigen monsters om er zeker van te zijn dat we vrij zijn van E. coli, salmonella en ziekteverwekkers. We hebben een strak schip. We hebben nog nooit een staaltje gefaald. Ik weet dat we te maken hebben met afval van zalm, maar het is een zeer tactiele operatie. We houden alles nauwlettend in de gaten, turen door de luiken en leren altijd ".

Een deel van de door de WKK opgewekte elektriciteit wordt naar een waterstofsysteem gestuurd om waterstof en zuurstof te produceren. Dit wordt gevangen, samengeperst en afgeleverd aan de zalmkwekerij. Oxygenatie is essentieel voor de aquacultuur en waterstof wordt gebruikt in een kleine brandstofcel om elektriciteit te leveren aan de afgelegen locatie, die soms lijdt aan storingen in het elektrische netwerk.

Back-ups zijn van oudsher in de vorm van verouderde dieselgeneratoren, met bijbehorende hogere CO2-emissies en bezorgkosten. Het waterstofsysteem bij Creed omvat een tankstation en een deel van de waterstof zal binnenkort worden gebruikt voor het bijvullen van een dual-fuel afvalinzamelvoertuig (RCV) dat werkt op waterstof / diesel.

zalmafval

Na inkuilen en pasteurisatie is zalmafval geïntegreerd
met huishoudelijk voedselafval en tuinafval voor
Creed's AD-fabriek

"We krijgen nu extra uren aan CHP vanwege de pasteur", vervolgt Donnie MacMillan, "en ik zou zeggen dat we een gezonde obsessie hebben om te proberen de gasniveaus van onze AD-werking zo consistent mogelijk te houden.

Met de Landia-units kunnen we de nozzles aan de boven- en onderkant aanpassen om eventuele dode hoeken te elimineren - en we hebben de gemoedsrust om te weten dat iemand van Landia ons altijd kan spreken met advies als dat nodig is.

Soms hebben we een stuur nodig. We wilden niet werken met een bedrijf dat hun handen van ons zou wassen op het moment dat ze hun cheque kregen. Landia heeft eigenlijk alle gegevens op hun systeem, zodat ze de prestaties kunnen controleren. We hebben training gekregen en hebben altijd een zeer goede ondersteuning en technische ondersteuning gehad - en we hebben het potentieel om in de toekomst meer zalmafval in te nemen ".

Landia 01948 661 200

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.