← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

RODE PIJL Upgrades naar Emerson's RADAR level technologie, waardoor de doorvoer en lagere onderhoudskosten

De Rosemount ® 5300 Series GWR

Rosemount® Guided Wave Radardiagnostiek identificeert potentiële degradatie van signaal in een uitdagende toepassing op teervatniveau.

Red Arrow Products Company LLC heeft onbetrouwbare op capaciteiten gebaseerde niveaumetingsapparaten vervangen door Guided Wave Radar (GWR) -zenders van Emerson Process Management.

De Rosemount® 5300-serie GWR wordt gebruikt om het niveau van houtolie in een procestank te bewaken en beschikt over geavanceerde diagnoses die de GWR-sonde voortdurend controleren op signaalverslechtering veroorzaakt door productopbouw. Dankzij de nauwkeurige en betrouwbare gegevens kan Red Arrow zijn onderhoud plannen om de sonde schoon te maken, waardoor de kosten worden verlaagd en de doorvoer wordt verhoogd door onverwachte shutdowns te voorkomen.

"In het verleden zouden incidentele ongeplande shutdowns als gevolg van sondestoringen of coatingproblemen ons proces verstoren - productomzet en toenemend energieverbruik verminderen," zei Barry Schardt, Red Arrow Equipment Manager / Electrical Engineer. "Sinds we Emerson's Guided Wave Radar-zenders ongeveer een jaar geleden hebben geïnstalleerd, hebben we geen voortijdige shutdowns gehad tijdens een productierun door uitval van niveausondes."

Red Arrow produceert natuurlijke rookcondensaten en smaakstoffen in de productiefaciliteit in Manitowoc, Wisconsin, VS. De houtolie wordt bewaard in een 1.5-meter hoge opvangtank die een constant niveau moet handhaven in een verdampingsproces. Het niveau in de tank werd gemeten met behulp van een sensor op basis van capaciteitstechnologie. Hoewel deze technologie meestal goed presteert in toepassingen die werken bij hoge temperaturen en met viskeuze / kleverige producten, veroorzaakten problemen met de coating onbetrouwbare niveaumetingen die resulteerden in ongeplande shutdowns.

Dit is een bijzonder uitdagende niveautoepassing, omdat de tank onder vacuümomstandigheden werkt en het meetinstrument onderhevig is aan dampen en mist die normaal niveaumetingproblemen veroorzaken. Red Arrow maakte zich ook zorgen over het probleem van de opbouw van een kleverige, teerachtige substantie op de sonde in de tank, wat signaalverlies zou kunnen veroorzaken.

Om deze problemen op te lossen, heeft Red Arrow het op capacitantie gebaseerde apparaat geüpgraded naar een Rosemount 5300 GWR met een enkele rigide sonde en signaalkwaliteitsgegevens (SQM). GWR-apparaten worden niet beïnvloed door veranderingen in druk- en dampruimtecondities en SQM biedt diagnostische informatie die rechtstreeks verband houdt met de coating op de sonde en met veranderende oppervlaktecondities. Deze waarden kunnen worden toegewezen als procesvariabelen en in de tijd worden gevolgd.

Red Arrow-personeel kan de signaalkwaliteitsgegevens volgen en de gegevens gebruiken om de ideale werkomstandigheden te behouden, waardoor de productkwaliteit tijdens langere doorlopende periodes wordt verbeterd. De betrouwbare niveaumetingen hebben de operationele kosten verlaagd door het risico van ongeplande shutdowns of schade aan apparatuur veroorzaakt door onnauwkeurige niveaumetingen tot een minimum te beperken. Onderhoudskosten zijn ook verlaagd door een preventief onderhoudsprogramma mogelijk te maken dat de periode tussen uitschakelingen verlengt om de sonde te reinigen.

Voor meer informatie: E-mail: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.com / Rosemount

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.